Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Müzik terimlerinin türkçesi olduğunu sanmıyorum ama kendince türkçeleştirmeye çalışacağım.(Sesleri kelimelerle anlatmak çok zormuş).Zaten ilgilenen anlayacaktır sanırım. Piyano : Sesin bulanıklığı(muddiness) için 300 Hz civarlarında oynayın. Biraz berraklık(clarity) için 6kHz ve civarını çok az arttırın.Bas ritmi keskinleştirmek için 75Hz civarını arttırın. Elektronik Gitar : 3kHz civarını , sese biraz keskinlik katmak için arttırın , sesi biraz dağıtmak(transparency) için ise azaltın. Sesin daha parlak gelmesi için 9kHz civarını arttırın. Sese bir karakter (nasıl desem ; bir öznellik - presence) katmak için 6kHz civarıyla oynayın. Sesin sertliği için(distortion'u değil) 200Hz civarıyla oynayın. Bas : 60Hz civarını daha fazla bas (body , bas karakteri) için arttırın. Bulanıklık için 300Hz civarıyla oynayın. Daha bir belirginlik için 6kHz civarını arttırın. Vokal : Berraklaştırmak için 6kHz civarını arttırın. Akustik Gitar : 100Hz ile 5kHz arasında 100Hz'nin altından başlayıp 5kHz'nın üstünde bitecek bir 'S' şekli yaparsanız sesin inanılmaz olduğunu görürsünüz. Eğer koyu bir ton istiyorsanız 8kHz ve üstünü tamamen kısın. Kick : 5-7kHz arasını arttırırsanız daha bir güzel olurlar. Snare : Eğer kararsız geliyorsa ses 60-120Hz arasını arttırın. Cymbal : Daha kulak tırmalıyıcı çın çınlar istiyorsanız 3kHz'yi çok az arttırın(çok arttırırsanız hoparlörlerimiz kulağınızla işbirliği yapıp isyan çıkartabilir - sevmiyorum işte bunları) Berraklık için 200Hz civarıyla oynayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
babayigit Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Bu ayarları nereden yapıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 İlgili programda ilgili ses kanalının EQ sundan (equaliser) dan. Güzel yazı olmuş Gerge, eline sağlık. Şu film çekimleri bitince ben de ses sentezleme tutorial asarım belki:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Audition kullanıyorum , başka önerebileceğin program var mı Gerge ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Ben Audition'ın yapıcağı işleri Audacity ile yapıyorum yanında da Pro Tools kullanıyorum. Yine de istersen bir Tracktion'a bak. Reason da Audition'a iyi bir eş olabilir. Benim ana kuralım işini görüyorsa değiştirme. [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 20:40 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar