Masteis Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Weplada hazırladığım guide'ı burayada taşımak istedim. Tabi kide benim oynanış tarzıma göre yazdım. ---------Görüşlerim : Neden Enigma? DoTA'da çoğu zaman en çok zevk aldığım herolardan biri olmuştur Enigma. Çoğu kişi inkar etsede bir gerçek vardır ki repicklenen en çok herolardan biridir Enigma. Repicklenmesine ne kadar karşı olsamda zevk işidir sonuçta fakat bu repicklerin nedenlerinin %70'i oynama stilinin kavranamamasından geliyor. Bu yüzden böyle bir guide hazırlamak istedim.Rehberin İçeriği 1-Genel Bakış 2-Yeteneklerin Açıklamaları 3-Yeteneklerin Seçim Sırası 4-Oynama Şekli & Itemlar 4a-Oyun başlangıcı ve Yapılması gereken itemlar 4b-Oyunun orta kısımları ve Yapılması gereken itemlar 4c-Oyunun bitişe doğru uzanan kısımları ve Yapılması gereken itemlar1-GENEL BAKIŞ : İsim : Darchrow Alt İsim : Enigma Bulunduğu Yer : Sunrise Tavern Başlangıç Statları :Enigmanın Zayıf ve Güçlü yönleri :+Güçlü Yönleri : *Aralıklı stunlamalar *Yüksek Hit Point'e sahip rakipler için ideal *Bir çok rakibi aynı anda etkisiz hale getirebilme *Başlangıçta karşıda ki kişiye exp ve para kazandıramaması(bkz: conversion)-Zayıf Yönleri : *Düşük movement speed'e sahip olması *Fazla mana harcaması *Ultisinin uzun sürede dolması ve küçük bir hareket/stun/silence ile bozulabilmesi.2-YETENEKLERIN AÇIKLAMALARI :Malefice : 2/4/4/6 Level 1 - 30 damage her 2 saniyede, toplam 1 hit yapıyor. Level 2 - 40 damage her 2 saniyede, toplam 2 hit yapıyor. Level 3 - 65 damage her 2 saniyede, toplam 2 hit yapıyor. Level 4 - 80 damage her 2 saniyede, toplam 3 hit yapıyor. Düşmanı belirli aralıklarla stunlamaya yarıyor.Conversion : Level 1 - 3 Lesser Eidolons çıkarır. Level 2 - 3 Eidolons çıkarır. Level 3 - 3 Greater Eidolons çıkarır. Level 4 - 3 Dire Eidolons çıkarır. Kendi Creepleriniz için kullanabildiğiniz bir büyü. Üzerinde kullandığınız creep yok olur ve yerine sizin summonlarınız çıkar. Deny için ideal bir büyüdür.Midnight Pulse : Level 1 - Maksimum hayatından her saniye %3 kaybeder. Level 2 - Maksimum hayatından her saniye %4 kaybeder. Level 3 - Maksimum hayatından her saniye %5 kaybeder. Level 4 - Maksimum hayatından her saniye %6 kaybeder. Attığı alan içersinde duran her canlı için %'lik can kaybına neden olur.Black Hole : Level 1 - Black Hole'ye uzakta kalanlar için sn 30 damage, yakınındakilere ise 60 dmg yayar. Level 2 - Black Hole'ye uzakta kalanlar için sn 50 damage, yakınındakilere ise 100 dmg yayar. Level 3 - Black Hole'ye uzakta kalanlar için sn 70 damage, yakınındakilere ise 140 dmg yayar. Blackhole'i attığı yere yakın olan herkesi blackhole'nin içine doğru çekmeye başlar. Bu büyüyü kullanırken Enigma'yı kullanamazsınız, kullanmaya kalktığınız anda ultiniz bozulur.3-YETENEKLERIN SIRALANIŞI : Level 1 : Conversion Level 2 : Malefice Level 3 : Malefice Level 4 : Midnight Pulse ~ Conversion Level 5 : Malefice Level 6 : Blackhole Level 7 : Malefice Level 8 : Midnight Pulse ~ Conversion Level 9 : Midnight Pulse ~ Conversion Level 10 : Midnight Pulse Level 11 : Blackhole Level 12 : Stat Attr. ~ Midnight Pulse Level 13 : Stat Attr. ~ Midnight Pulse Level 14 : Stat Attr. ~ Midnight Pulse Level 15 : Stat Attr. Level 16 : Blackhole. Level 17+: Stat Attr. para kasmak, push yapmak isterseniz başlangıçta midnight yerine conversion fulleyin.4-Oynama Şekli & Itemlar :4a-Oyun başlangıcı ve Yapılması gereken itemlar:Level 1~5Başlangıç için item : 4 Branch : En azından başlangıç için yeterli statı verecektir 3 Tango : Water Flask kullanmayın 50 hp regen edemeden bile etkisini kaybedebilirsiniz. En sağlamı tango kullanmak.Oynanış : Gayet sakin oynayın, panik yapmanıza gerek yok. Conversion doldukca "en az hpli" creeplere kullanın. Böylece karşıda ki kişinin exp ve para almasınada engellemiş olursunuz. Level 5'e kadar gang yapmayın ve defansiv olun. Kulenizden fazla ileriye çıkmamaya özen gösterin.Level 6~12Orta Oyun için item : Bölüm 1 : Bot of Speed 1 adet null. (persevance yapabilirseniz)Oynanış : Ganglere başlayabiliriz. Manayı dikkatli kullanın ve şuanlık midnight kullanmanıza pek gerek yok boşuna mana harcamayın. En az 2 kişi gang yapın ki ganglediğiniz kişinin ölümü kesinleşsin. Her zaman yanınızda tp bulundurum çünkü o an gang yaptığınızı anlayan rakip slotunuzda olmadığınız için rusha çıkıp kulenizi alabilir en azından yüksek hasar verebilir. BU yüzden tp kesin bulundurun. Gang'den sonra anında spotunuza giderek kasmaya devam edin.Level 13~18Orta Oyun için item : Bölüm 2 : Persevance(eğer Bölüm 1'de tamamlayamadıysanız) Bkb (Black king bar) (alabilirseniz dagger)Oynanış : Bölüm 1'de ki oynanışı devam ettirin fakat level arttığından dolayı herkes bi yana dağılcağı için gangler zorlaşcak. Takımınızda eğer invis karakter varsa etrafı kolaçan etsin ve diğer tank heronuzda invisi takip etsin. Zaten 2 kişi eğer tek kişi yakalarsa öldürebilirler fakat eğer 1'den fazlaysa uğraşmasınlar tank herosu geriye doğru kaçmaya başlasın(invis olan invisden çıkmasın). Sizde tank olan heronun kaçtığı yere doğru gidin ve süpriz bir atak yapın(bu arada 3 kişi olmuş olacaksınız). Bu sadece ganglemek için bir örnek. Her zaman ki gibi gene sakin oynamanıza bakın ve her zaman için ne en önde oynayın nede en arkada. Daima push yaparken takımınızın orta bölümünde durun. En ön ve en arka sırada ki kişiler genelde ilk ölen yada saldırıya uğrayanlar oldukları için kendinizi korumanız lazım. En az 2 kişi alcak şekilde ulti atmaya çalışın, çünkü oyunun hızlanma vakitleri yaklaştığı için ultinize her an ihtiyac duyulabilir.Level 19~25+Son bölümler için item : Dagger(Bölüm 2'de bitirememişseniz) Sphere Linken (Wisp'e teşekkür ederim) Yapabilirseniz : Aegis / Refresher / Guinso / HoT (Saçma gelebilir ama emin olun 1000hp'nin değeri gerçekten çok yüksek)Oynanış : En önemli itemlarımızı bitirdiğimizi düşünüyorum. Tabi hepsi level 19'da yada 22'de bitmez, leveli maxladıktan sonra bile yapabilirsiniz. Önemli itemlardan söz ettiğim : Dagger ve Bkb (sphere birde fakat en sona sphere yapmaya çalışın dagger ve bkb'dan sonra). Oyunun gidişinin tam anlamıyla değiştiği bir bölüm. Gelen saldırılar yoğunlaşcak, push yapmaya çalışcaklar. Fakat sizin oynayışınızda değişmeyecek tek şey gene rahat oynamanız olcak. Paniğe gerek yok. Eğer rakip size doğru geliyorsa bırakın gelsin, creepleri geçsin ve sizde o ara pusacak bir yer bulun(örn : ağaçlar). Rakip kuleye geldiğinde önden ilk sizin takınız oyalasın ve ortalıkta bir kargaşa çıktığı anda(birisi ulti misal tidehunter, yada krobelus) bkb'ı açıp dagger ile aralarına gidip hızlı bir şekilde midnight+blackhole kombosunu gerçekleştirin. Sizin tek amacınız bu olsun. Sizin o komboyu yedirebilmeniz takımınız için çok iyi bir fırsat olcaktır. Ve eğer AoE damage veren büyülerine sahip olan herolar varsa siz ultiyi attıktan sonra onlarda destek çıksın(Örn : 2 headed dragon, lich, maiden, magnus vs. vs.) Eğer ki refresher yaptıysanız ve ultiden sonra kaçabileceğine inandığınız herolar varsa refresher'ı kullanın komboyu tekrar gerçekleştirin. Bu benim kullandığım defansiv oynayışım. Attack yapar rakip birini gördüğünüz anda(eğer range'nizdeyse) direk malefice'i atın ve takımınızda stunladığınız kişiyi öldüremeye bakın. Eğer bir tuzak çıkarsa o an bkb'i açın ve diğer rakipler geldiği gibi ultiniz varsa çekinmeden kullanın(eğer takımınızda yanınızdaysa). Takımda orta sıralarda oynamayın bu sefer(yukarda ki olaylar olmadıysa). 1 blinkte aralarına gircek uzaklıkta ilerleyin çünkü çoğu oyunda enigma ilk hedeftir, kendinizi kurban etmeyin. Defansta yaptığınız gibi eğer rakip toplandıysa ilk bkb'i açıp tekrar dagger ile aralarına girip ulti ile midnight kullanın. Birşeyler verebildiysem teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Gayet hoş olmuş. Ben skadi tercih ediyorum. Hp ve mana geliyor zaten. stun+skadi slowu ile ulti atmadan bile yeterinde midnight üzerinde acı çektirebiliyosunuz adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Radience... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 öyle tek kelime arkasına 3 nokta koyup karizma yapıp kaçmak yok dostum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 güzel rehber eline sağlık, da unuttuğun bi item olduğunu düşünüyorum.. mekansm! ayrıca bide necronomicon çok iyi gider bu heroya, bide dinanın dediği gibi skadi de olabilir iyi kasabilirseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Şimdi neden radience dedik o zaman söyleyelim. Duplicate modda 4 tane furion alınır. Bi tane de enigma alınır. Enigma midnight pulse ı atar ortaya mavi mavi parıldar. Radience de kasınca o parıltıların yanına da sarılar eklenir. Bir de disco muzun vaz geçilmez parçası olan diskodaki döner topumuzu (black hole) ortaya açarız ki tam o sırada 4 adet furion oraya ışınlanmıştır ve ellerini havaya kaldırıp dans etmektedir topun etrafında. Radiencein ışıkları olmadan bir disko düşünülemez. muhahaha evet sapıttım. ama deneyin ss leri bekliyoruz :D ps: şaka maka radience o heroya güzeldir ultiyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 sırf saniyede +40 dmg yesinler diye 3800+1525 gold vermeeem ama disko havası yaratmak amacıyla denenebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 ben enigmaya vanguardla sy yaparim arkadasim, kimse de karisamaz 1!!unlem11!1!!!bir.nokta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Dynun bırak şimdi, sen tüm int herolara skadi çıkıyon =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 warlocka radiance güzel oluyor fakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 fistan sen de butun str herolara battlefury cikiyosun hocam, yalansam uc kere tikla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 butter gene iyi... geçen fistanı rikiye lothar kasarken gördüm gözlerime inanamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 yapma be O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2007 sallama masteis :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 adamın biri tinkera refresher çıkmıştı sonra oyundan çıktık biz direk. furiona boots of travel gibi bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 cooldown var hocam, dusunsene hem port hem boot, catir catir bi ordasin bi burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 yaw o paraya daha yararlı seyler yapılır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 furiona travel cok iyiymis, tam kill calma makinasi her yonuyle. son vuruslari kacirmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 azmo artik herkesi kucaklayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 geçen azmo yıktı bitirdi beni zaten :) tormented ile oynuyor baktım ulti hep açık kapama yok. dedim adamlar gelince edict ve ulti açarsın bu sefer bakıyorum ulti hep kapalı. dedim hiç konuşmasaydım keşke :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Enigma iyidir. Enigma candır. İyi para kasar. Karşıdakini kastırmaz. Enigma+Crystal varsa bir takımda çok tehlikeli combolar olur. Tırsmak lazım. Guide da iyiymiş. Ellerine sağlık masteis. Item olarak herkesin seçimi farkı olabilir. Meka gidilir. takımın ihtiyacı varsa guinso gidilir. Duruma göre çok oynak yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 guisio yapılmalı bence biraz hp kasıp yapılmalı oyun uzarsa lotharda tercih edilebilir ultinin rahat kullanımı icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 guisio ne ya ben ona Guinsoo diyodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 haha guisioda güzelmiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Azmo tedbirli, her an heryerden gelebilecek saldırılara hazırlıklı olmak için ulti'yi kapatmıyo =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar