Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLOJI/haber_detay.asp?PID=15&HID=1&haberID=337967 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Gliese 581 eheh isme bak. Osman koysunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Osman var zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Teknoloji yeterince gelişirse 200 senede gidilip kolonileşebiliriz. Ayrıca orada yaşayanlar varsa yerçekimi sebebiyle bizden yaklaşık iki kat daha kısa olurlar. Hobbits ftw! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 ordan arsa satayım ben bari *connecting -> ebay* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Taşınalım O Zaman o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 2.5 yercekiminde kungfu ogrenip agir idman yapip 3 sene harcarsaniz dunyaya donunce supermen gibi bisey olursunuz heralde tabi uzay yolculugu nun suresini saymiyoruz, oraya gidene kadar insanin kaslari erir yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 boyle seyler icin once duzgun ulasim sekilleri bulunmasi lazim, yoksa oyle aa ne kadar yakin 20 isik yili uzaklikta demekle olmuyo. yap 1 isik yili/saatle giden arac sevinelim sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Nedir bu heves anlamıyorum sanki akbili basıp gidebilicez. Işık olsan bile dertli. Bir yolda sıkılırsın, iki genç gitsen orta yaşta varırsın ve liste devam eder... Bunları aştık diyelim o yer çekimiyle rahat edebilmen için ağırlığın falan olmicak harbiden ışık olman lazım. Ben gezegene yaşanılabilir demem otobüsle gidilemiyorsa. Nasanın olsun Gliese 581. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 daimi 2,5G de kalp spazmı kolay kapıyı çalabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 lol 1 ısık yılı/saat hehe. ışıktan daha hızlı partikül transferi üzerinde çalışmalara başlayalım hemen. sina gel sen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 daha marsa gidemiyoruz anasini satiim, Gliese nereye. sly ben yaptim abi hesaplari hersey oturuyo, bu isik hizina ulasamayiz gecemeyiz mantalitesini biraksa adamlar hersey cozulucek ahah. simdiki imkanlarla soyle oluyo: 20.5 isik yiliymis mesafe, 1 isik yili 9,460,730,472,580.8 km. saatte 120yle gitsek yolun acik oldugunu farzediyoruz. bu hesapla 3599973.5436 yilda variriz, simdi yola ciksak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 120 zor, çok radar vardır o yolda. 90 diyelim max. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 bana bastan yaptirma hesabi simdi, yok yolda radar filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 3'ün birini eklemek çok mu zor yapma yaf. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Yalnız güneşine baya yakın heralde. Ya da güneşi çok ağır. Biz güneşimizin etrafında 365 gün 6 saatte döüyoruz, o 13 günde. Oyy adamın başı döner orda, hem 2.2G'ymiş. Yok abi gitmem ben oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 gunduz gece kac dakika acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 O açıdan önemli değil tabi ama içinde zaten yaşayan varlıklar barındırıyor olabilir. O açıdan ilgi çekici. said: Dünya'ya nispeten yakın oluşu, Evrimciler 2 milyon yıla hızlı dedikleri zaman insanlar ne hissediyor şimdi bunu anladım çok iyi :D [ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 01:12 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 gezegen 14 gunde bı turu tamamlıyomus yıldıznın etrafında az bucuk eliptik olsa biraz yamuk olsa bı kıcımız donap bi başımız pişer orda, onu gectim yıldızı red dwarf safasındaymış zaten oranın 200 yıla teknoloji yapsak aqu'nun hesabıyla 3599973.5436 yılda oraya varsak e 20 ışık yılı uzaklıkta yanı 20 ışık yılı sonradan görüyoruz zaren mevzuyu eder 3600193,5436 yıl biz gidene kadar o güneş yok olur be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Bizim yazlık var orda, her yaz gidioz :p bide taş uzaylı hatunlar falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 dünyaya en benzer olmasının sebebi zaten mevsim şartları atmosfer vs gibi özelliklerinin benzerliği yani başımız kıçımız donup yanmıycak. en yüksek sıcaklık 53 santigrat dünya ile birkaç santigrat oynuyo. fakat dünyada en düşük sıcaklık -50 lerdeyken yeni keşfedilen gezegende +1. üşümek, kar vs. yalan yani. ayrıca ben de şunu anlamıyorum. yeni bi gezegen bulunca o kadar seviniyoruz falan. sanki dünyanın sonu olmak zorundaymış gibi. dünyanın sonunu biz getiriyoruz. eğer bu SETI, yahut uzay araştırmalarına harcanan para dünyayı korumaya ayrılsa dünyada ne küresel ısınma olur ne başka bi kıyamet senaryosu. ha uzay araştırması olmasın mı? olsun... ama amaç dünya bigün biter yaşanacak yeni yerler bulalım olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 kırmızı cücenin üstünde mi yaşıycaz? yıldız yani? deli radyoaktif değil midir o? metal filan da yoktur onda... anlayamadığım bişiler var kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 0-40 derece arası bir sıcaklık varmış. Güneşine yakın olmasına rağmen radyasyon yokmuş (nedenini unuttum yazıodur oralarda eheh). Kızıl cüce ise soğumuş yıldız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanchez Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 gidecen oraya bi bakıcan oksijen yok anam geri dön:( anam ömür bitti. Yada ailecek taşınırken hanım evde bişeyini unutacak işe bak sen gitti ömür:) Böle bişe olsa bile oraya giden gemilerde biz olmayız amerikalılar olur mantık olarak. Uzay teknolojilerinde bir güç olmadan bize yalan bu işler. Biz yer altına şehir yapalım bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2007 horace güneş var etrafınd gezegen var biz gezegenda yaşıycaz şimdiki gibi yanı güneşin üstüne yaşa gibi bi durum yok yanı. kırmızı cuce de soğuk bişi değil zaten öle üstünde yaşıyamazsın yahu yakar adamı kırmızı bikez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar