Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşamaya uygun ilk gezegen bulundu

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Nedir bu heves anlamıyorum sanki akbili basıp gidebilicez. Işık olsan bile dertli. Bir yolda sıkılırsın, iki genç gitsen orta yaşta varırsın ve liste devam eder... Bunları aştık diyelim o yer çekimiyle rahat edebilmen için ağırlığın falan olmicak harbiden ışık olman lazım. Ben gezegene yaşanılabilir demem otobüsle gidilemiyorsa. Nasanın olsun Gliese 581.
Sosyal ağlarda paylaş

daha marsa gidemiyoruz anasini satiim, Gliese nereye.

sly ben yaptim abi hesaplari hersey oturuyo, bu isik hizina ulasamayiz gecemeyiz mantalitesini biraksa adamlar hersey cozulucek ahah.

simdiki imkanlarla soyle oluyo:

20.5 isik yiliymis mesafe, 1 isik yili 9,460,730,472,580.8 km. saatte 120yle gitsek yolun acik oldugunu farzediyoruz. bu hesapla 3599973.5436 yilda variriz, simdi yola ciksak.
Sosyal ağlarda paylaş

O açıdan önemli değil tabi ama içinde zaten yaşayan varlıklar barındırıyor olabilir. O açıdan ilgi çekici.

said:
Dünya'ya nispeten yakın oluşu,

Evrimciler 2 milyon yıla hızlı dedikleri zaman insanlar ne hissediyor şimdi bunu anladım çok iyi :D

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 01:12 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gezegen 14 gunde bı turu tamamlıyomus yıldıznın etrafında az bucuk eliptik olsa biraz yamuk olsa bı kıcımız donap bi başımız pişer orda,

onu gectim yıldızı red dwarf safasındaymış zaten oranın 200 yıla teknoloji yapsak aqu'nun hesabıyla 3599973.5436 yılda oraya varsak e 20 ışık yılı uzaklıkta yanı 20 ışık yılı sonradan görüyoruz zaren mevzuyu eder 3600193,5436 yıl

biz gidene kadar o güneş yok olur be
Sosyal ağlarda paylaş

dünyaya en benzer olmasının sebebi zaten mevsim şartları atmosfer vs gibi özelliklerinin benzerliği yani başımız kıçımız donup yanmıycak. en yüksek sıcaklık 53 santigrat dünya ile birkaç santigrat oynuyo. fakat dünyada en düşük sıcaklık -50 lerdeyken yeni keşfedilen gezegende +1. üşümek, kar vs. yalan yani. ayrıca ben de şunu anlamıyorum. yeni bi gezegen bulunca o kadar seviniyoruz falan. sanki dünyanın sonu olmak zorundaymış gibi. dünyanın sonunu biz getiriyoruz. eğer bu SETI, yahut uzay araştırmalarına harcanan para dünyayı korumaya ayrılsa dünyada ne küresel ısınma olur ne başka bi kıyamet senaryosu. ha uzay araştırması olmasın mı? olsun... ama amaç dünya bigün biter yaşanacak yeni yerler bulalım olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

gidecen oraya bi bakıcan oksijen yok anam geri dön:( anam ömür bitti.
Yada ailecek taşınırken hanım evde bişeyini unutacak işe bak sen gitti ömür:)
Böle bişe olsa bile oraya giden gemilerde biz olmayız amerikalılar olur mantık olarak.
Uzay teknolojilerinde bir güç olmadan bize yalan bu işler.
Biz yer altına şehir yapalım bence...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...