Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanı adayı açıklandı

Apache

Öne çıkan mesajlar

ceday veto etmesine falan gerek yok AKP zihniyetine bakarsak oy hakkimiz var oyleyse bu boyle olacak diyorlar.catir catir her kanun gececek.

ilk once bas orutsu takti bu kadinlar ulkede, ilerleyen yillarda carsaf giymeye baslayacaklar.alistira alistira siringa ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimseye tek tek cevap vermiycem gerek yok çünkü herkez bir şekilde burada düşüncelerini payalaşıyor.Rencide de etmiyorum baştan söyleyeyim.

Baş-örtü dediniz türban dediniz,geldi kadınların statüsüne kadar durum. Ben kendimi ne ezilmiş hissediyorum nede ,baskı altında! evet kadınlarda bu durumu tetikliyor olabilir ama kadınları aşağı gören kesim erkekler ve malesef ki erkek üstüm bir toplumda yaşıyoruz. AMA daha öncede söylediğim üzere kimse kimse kapatmaz yada açamaz ya bu kimsenin üzerine vazife değil ki kim nasıl giyinmek istiyorsa öyle giyin edepli düzgün olmak kapanmya yada açılmaya mı kaldı.
insan olmanın zorluklarını yaşıyoruz bir daha.
Ben kendimi ezdirtmem,o kadar kötü laflar okudum ki hoş değil bence herkesin birşeyler yapması gerek. Feminist filan değilim sadece bazı gerekçelerim var okadar...

Ülkenin durumu iyi yada kötüye gidiyor bunun hakkında söyleyebilceğim sadece ne olacağınız görüceğimizdir. Bazen nekadar ıkınsakta sesimizi duyuramıyorz bu çok kötü ama be zannetmiyorumki herkes ağzını kapatıyor herkez cahil sadece susturulmaya alışmışız o kadar..
Aşmamız gerekn milyon tane adım varken birbirmizi kösteklemenin bir anlamı yok bence

Ekonomiyi sevmem ,politikayı da hiç sevmem ama yaşadığım toplum da gördüklerim ve eve Abdullah gül aday olmuş durumlar beni de pek memnun etmedi ama kimse ak kaşık değil ve biz şikayet etmeyi bırakmalıyız
Bildiğim bir şey ise ürettiğimiizden çok tükettiğimizdir ve bazı şeylere kolayca izin verdiğimizdir
Keşke diyorum bazen daha etkili olabilsek daha çok sesimiz çıksa

İyimser mi bakıyorum yo ama yerimde oturmayı da düşünmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi manada ekonomi bilginiz sifirken yorum yapmayin.

sicak parayla yatirim oldugu dunyanin neresinde gorulmus. Sicak para adi ustunde faizini alip giden paradir. Sicak para iste su an ki gibi insanlari kisa sureli mutlu eder baskada bir halt degil acikcasi. Senin dedigin sendikasyon kredisidir, dunya bankasi, imf parasidir sicak parayla tarihte gorunmemis birseylerin yapildigi.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhurbaskanligi makami siyasi gorusten arinmis olmali. Abdullah Gul veya turban yuzunden Turkiye Cumhuriyeti'ni dava etmis esinin o makami kendi siyasi amaclarina hizmet etmek icin kullanacaklari ortada. Ahmet Necdet Sezer gibi hemen herkesin begendigi , basarili ve kimsenin oyuncagi olmayan bir cumhurbaskanindan sonra , bu ulkede PKK terorunden daha tehlikeli olan yobazligi giydikleri kuzu postunun altindan ulkeye empoze etmeye calisan birinin cumhurbaskani olmasi cok buyuk bir kayip olacak.

Simdiki cumhurbaskani secim sistemi neyazikki boyle milletvekillerinin iyiniyetine birakiyor isi ama simdiye kadar da bukadar kotu niyetli bukadar kendilerini yonetime getiren laik , demokratik sistemin altini oymaya calisan hain bir gruba kalmamisti bu is.

Din somurusu yaparak , halkin diger partilerin ise yaramazligindan bikmis olmasindan istifade ederek , yinede ancak %25 inin oylariyla yonetime gelmis olmalari , halkin tamamini temsil eden bir makami hainlik sinirinda gezen amaclarina hizmet etmek icin kullanma hakki vermez kimseye.
Sosyal ağlarda paylaş

cumhurbaşkanının tek turda seçilmesi akp açısından önemli ama şu toplantı yeter sayısını kabullenme durumuna getiriyor olayları
gerçi yargının vereceği karara bağlı ama ilerde cumhbaşkanlığı seçimleri için yine bir baskı olcak

bence akpnin toplantıyı bilerek 367 nin altında açması, chpnin mahkemeye başvurması ve çıkan sonuç ki hukuki açıdan 184 yeterli deniyor, bu sonuçla gücünü tam olarak göstermesi güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@MrLevie: Meclisin cumhurbaşkanı seçebilmesi için toplantı yeter sayısının yanında daha önemli bir "karar yeter sayısı"na ihtiyacı var, o sayı sağlanamazsa ve 1 ay içinde yapılması gereken oturumlarda da cumhurbaşkanı bu sayı sağlanamadığından seçilemezse, Ahmet Necdet Sezer meclisi feshetme yetkisini kullanarak (ki anca bu gibi durumlarda kullanabileceği bir yetki zaten) erken seçime götürür meclisi, yeni meclis te cumhurbaşkanını seçmek için bu süreci tekrarlar. Tabi çok büyük bir olasılıkla da seçecektir.
CHP'nin kıvırtma çabalarının mimarının zamanında aynı çabayı gösteren Erbakan olması apayrı bir ironidir bence (o dönemde kenarda dikilmekte olan Arınç beyefendiye ve son zamanlarda yaptığı "vahim" şeklindeki yorumdaki zıtlığa da dokundurmakla yetiniyorum).

Ben açıkçası böyle olmasını isterim. Hem kişisel siyasi görüşüm dolayısıyla hem de yeni yeni oturtmaya çalıştığım tarafsız hukukçu bakış açısıyla. Çünkü her iki durumda da 2. bir seçimle başımıza gelecek cumhurbaşkanını seçecek olan hükumet çok daha yeni (5 seneden daha yeni en azından) bir seçimden galip çıkmış ve halkın daha mantıklı bir çoğunluğunun (%25 üstü, tercihen) desteğini arkasına almış bir hükumet olacak. Daha meşru kabul edilebilir bir hükumet olacak, daha demokratik bir seçim olacak.
Hepsinden önemlisi yasama ile yürütme tek bir elde toplanmamış olacak.

Yasama ve yürütmenin tek elde toplanması (artı bonus olarak zamanı geldiğinde Anayasa Mahkemesi üyelerini de Abdullah Gül'ün atayacak olması) beni korkutuyor. Parantez içindekini de göz önüne alacak olursak yakın tarihte yasama, yürütme ve yargı tek elde toplanabilir ki o zaman eöö.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bide şöyle bir olay var.adayın açıklandığı gün zaman gastesinin muhterem şakirt genel yayın yönetmeni televizyona çıkmış tehdit ediyordu anap ve dyp yi. eğer seçime katılmazlarsa seçmenlerinin yüzüne nasıl bakacaklarmış.
dyp neyse anap katılırsa bu millet sormayacakmı erkan mumcuya bre madem bu kadar seviyodun bu adamları neden partiden ayrıldın ???

deminde burhan kuzu adamcığı milletvekilllerini tehdit ediyordu gelmezseniz olmaz diye. dünde genel başkan yardımcılarından biri eğer o milletvekili katılmazsa milletvekilliği düşer diye tehdit ediyordu.

bu kadarmı alçaldı bu adamlar
Sosyal ağlarda paylaş

dyp ilk tura girmiyor.

edit:ağar girmiyor,diğerleri belirsiz bu arada.
ben tahmini dedim dypnin girmeyeceğini,ağar'ın girmeyeceği kesin.

yani dyp'de ağar gibi düşünmeyenler olabilir,kişiden kişiye göre yapılan konuşmalardan bahsediyorlar.

[ Mesaj 27 Nisan 2007, Cuma - 14:12 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...