Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birkaç Fotograf


DynamicK

Öne çıkan mesajlar

  • Admin
Alet aslında compact sınıf içinde en iyilerinden birisi. En azından almadan epey araştırdıgımda öyle bir kanıya varıp da aldıydım.

Ama tabiki belli sınırlar çerçevesinde kalman gerekiyor. Malum compact sınıfla yapabileceklerin sınırlı. Ha biri çıkar foto koyar obaa kesin 2000 dolarlık slr le çekilmiş deriz de basit bir makine ile çekmiştir..

He işte öyle 'yetenekleri & bilgisi = tavsiyesi olan' var ise bikaç fikir verirse makbule geçer. hem benim, hemde diğer compact sınıf makine sahibi olupda bende onun gibi çekmek istiyorum diye heveslenenler adına .. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla makineye has tavsiye aklıma gelen yedek pil taşıyabilirsin. Mesela bütün gün çekicen sabah çıktın akşam döncen işte öyle durumda 2 set pilinin olması çok iyi oluyor. Pilin mah değeri var o ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. 2500 mahlık pille makine baya gidiyor. İstisnası da var tabii. Flaşı açtın mı sanki chain lightning basıosun öyle bitiyor pil. Hafıza kartın ufaksa onun da yedeği faydalı olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
mah = mili amper henry yani pilin kapasitesi, 2500 mAH pillerim var şuan 4 tane daha alıcam zaten yedek pilsiz çıkmamak lazım..


makineyi alırken tüketimini de araştırdım zaten 4 adet aa kalem pil ile çalışıyor iyi dayanıyor piller
2 gb ultra 2 sandisk sd aldım ayrıca
seyahat e cıkar isem bitane daha 2 gb alıcam

tavsiye olarak mesela profesyonele yakın fotolar çekmek için ne gibi taktikler kullanabilirim, sınırları zorlayacak şeyler nelerdir?

bu makine için özel geniş açı lensler satılıyor harici takabiliyorsun objektifine, alsam acaba değer mi? manzara fotograflarında daha çok detay yakalarım sanırım ama onun dışında ne gibi avantajlarım olabilir?

slr makinada wide angle lens kullanan kullanmıs olan var ise hangi çekimlerde yararını gördü?

aklınıza gelen baska tavsiyeler ? :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben fotoğrafçılıkla ilgilenen biri değilim ama sonuç olarak benim de 2 tane gözüm var :) o yüzden gördüklerimle ilgili bir kaç şey söyleyeyim.

bir kere çiçeği beğendim.
ama diğer resimlerde gözüme batan şeyler oldu.

herşeyden önce çektiğin hayvanların durumları çok güzel yani resimlerin konularını çok beğendim ama hayvanlar resimde kaybolmuş gibi geldi bana. yani bu hayvanlara odaklı bir resim değil de sanki manzara resmiymiş hayvanlarda birer dekormuş gibi göründü. e tabi burda sorun yok neden manzara resmi olmasın ama arkada bir manzara olmayınca-sonuç olarak tabi bir manzara var ama estetik bir görüntü yok arkada- yani o fotoğraflardaki profosyonel havayı bulamadım resimlerinde.

biraz daha yakından çekilse çok daha iyi olurdu bence

not: bu arada resimlerle ilgili yorum yaptım ama umarım doğru ettim.:) yoksa konu kameramıydı burda??

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 17:22 tarihinde, Black-ice tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fotoraf ışıktan ve filmden (dijitallerde sensor) ibaret bişey, teknik anlamda. Dolayısıyla kamera ile ilgili ne tavsiyte edilebir bilmiyorum, 2000 doalrlık makinalara göre yüksek iso performansı daha düşük olur tabi, olsun sen de daha aydınlıkta çekersin. Sen doğru kadrajlayıp, doğru miktarda ışığı perdeden içeri aldıktan sonra makinan 20$lık ya da 2000$ makina olsun hiç farketmez.

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 17:56 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ışıkda bi garilik var fotoraflarda... keldendir herhalde..

ilk ve son fotorafın kadrajları ufak bi oynama istiyo gibi geldi bana, ilk fotorafta ciceğin altındaki bosluk üstündenkinden cok olmalıydı ikincisindede, ya ortalamalımıymışsın gibi duruyo ördekleri veya baya bi kenara itmelimiymişsin.

ikinci fotoraf guzel, biraz daa az yer biraz daha cok su görebilirdik belki o kadar.

compact makinenin cözümü photoshoptur kadrajları geniş alıcaksın oturucaksın cropluyucaksn renkleri pırıldatıckasın falan filan.

guzel bişey ps kullanmakta hiç ayıp ayıp değil bence, estetik bi görüntü yaratmak istiyosun sonucta, burda savaş fotorafı haber fotorafo cekmiyosun belgeselde değil bu, kimse gelip te sana ama o su o kaadr yeşil değilki sen naapmıssın oraya diyemez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
açıkcası çiçeği çekerken biraz uğraştım ama ördekleri çekmeye cok zamanım yoktu. gölet kenarından geçerken bir anda yavrular gözüme çarptı ve hızlıca çektim bikaç foto

kuğu ile karga için ise odaklama yapamadım çünkü o sırada aklım ilerideki kızlarda kalmıştı malum ve manzara çekiminde unutmuşum makinayı :)

lakin zaten amaçda bu aslında hatalar olsun insanlar eleştirsin yorumlasın. yorumlamaya başladıkça açılır yeni fikirler üretirsiniz. hata yapa yapa yapmamayı öğrenmek en güzel yol :)

teşekkürler birdahakine biraz daha dikkat edeyim bu hususlara bakalım neler çıkacak ne gibi gelişmeler olacak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@arcane: adını şimdi hatırlamadığım çok hatırı sayılır bir portre fotorafçısının başyapıtı en baba şaheseri diyim, disposable ileçekilmiş, yani içinde film olan tek kullanımlık plastik makinalardan biri ile,tatilde karısını çekmiş adam, en iyi fotorafı olmuş adamın. 20$ maksadı aşmadı aslında :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...