Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transferler 2007-2008

Eternal

Öne çıkan mesajlar

Trasty said:

Bi insan anlama kıtlığını bukadar net deşifre eder..

Ciddi merak ediyorum şurda Ronaldoya bütçemiz yetmez lafını nasıl çıkardın .. Bonservisini vericeksin, Yıllık ücretini vericeksin ve alacağın verim buna değecekmi ?Sana bu transferin 2-3 sene sonra getirisi olacakmı ? bu değerleri toplayıp bi şekilde verime böldüğünde Sen kar'lımısın yoksa zarardamısın bunu tartışmak lazım gibisinden bir söylemi Paramız yetmez gibisinden biyere çekmek her insanoğlunun başarısı değildir bak ..

40m Euro'luk bir Futbolcuyu Fenerbahçe Getirebilirmi ? Evet
Getirirmi ? Niye getirsin..

Önce bi saygılı olalım, düzgün konuşmayı öğrenelim. "Anlama kıtlığı" olan kişi zaten ben değilim bu konuşmada. Zira Aziz Yıldırım ne demiş?

"Ronaldo'yu aldığınız zaman maliyete bakmak gerek. Ayrıca mukavelesi var. Bunu Fenerbahçe bütçesi kaldırır mı, kaldırmaz mı. Bunlar hesap işleri. Uymadı."

Demek ki Fenerbahçenin Bütçesi Ronaldo'yu kaldırmıyo. Bu kadar basit. Aslında bunu anlayamayana şaşmak gerekir.

40 milyon euroluk oyuncuyu FB getiremez. Getirmeye çalışsa da kasar çıkartır 40 milyon euroyu kulübüne verir ama oyuncu gelmez. Kimse salak değil o kadar değerliyken Türkiye liginde kariyerini mahvetsin. Sadece günlük parasına değil ününe, gelecekteki parlayışına, milli takım kariyerine de bakacak çünkü o oyuncu. Türkiye'de söner en fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

40 milyon euroluk futbolcunun fb ye gelmesi için senelik bi 3-5 milyon daha gözden çıkarıcaksın ki adam kariyerini gözden geçirip para için gelsin.onu geçtim fenerbahçe bu kadar zenginse neden hala birtane oyuncu almadı avrupadan?şimdi kimse carlos demesin sözleşmesi bitmiş boştaki bir futbolcuydu carlos.Bu güne kadarki en büyük transferi anelkadır fenerbahçenin oda zaten soru işaretleriyle dolu bi gelecekle geldi ne kadar faydalı oldu tartışılır...
40 milyon euroyu gözden çıkarabilseydi Aziz Yıldırım gider baptistayı falan alırdı sezon başında demekki yetmiyor parası...
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Abi eyvallah yani Fener'de kadro iyi, kimya da oturmuş durumda ama Sevilla çıkması şansı kullanılsa da Çeyrek Finalden yukarı çıkamaz. Gerçekçi olalım. Çıksın isterim ben de ülkeye reklam olur ama öyle bir olasılık yok maalesef

sevillayı niye küçümsüyorsunuz sevilla diğer 6 takımla(porto hariç)kafa kafaya mücadele edebilecek takım.Fb ye porto çıksa şansı olabilirdi ama sevilla maçında şans yanımızda olmazsa çok zor
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:
40 milyon euroluk futbolcunun fb ye gelmesi için senelik bi 3-5 milyon daha gözden çıkarıcaksın ki adam kariyerini gözden geçirip para için gelsin.onu geçtim fenerbahçe bu kadar zenginse neden hala birtane oyuncu almadı avrupadan?şimdi kimse carlos demesin sözleşmesi bitmiş boştaki bir futbolcuydu carlos.Bu güne kadarki en büyük transferi anelkadır fenerbahçenin oda zaten soru işaretleriyle dolu bi gelecekle geldi ne kadar faydalı oldu tartışılır...
40 milyon euroyu gözden çıkarabilseydi Aziz Yıldırım gider baptistayı falan alırdı sezon başında demekki yetmiyor parası...

40 milyon euroluk oyuncu zaten minimum 5 milyon euro kazanıyordur kendi kulübünde şu anda en az. Üstüne 1-2 milyon euro fark için de kariyerinde böyle bir düşüş tercih etmez. En aşağı 10 milyon euro (o da şanslıysa takım) verecek ki senede bir tekrar düşünecek. Katar ligi gibi, ki onlar bile anca 33ünde 35inde alabiliyorlar o koşullarda oyuncuları. Eh 3 senelik kontrat yapsan zaten 70 milyon euro'ya patlıyo kafadan. Bunun daha menajer payı falan var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
fizban said:
trabzon daha vizyon küçültmeye devam etsin.

rusyadaki türklerde başarılı olsun daha batıya kaysın pls.

Trabzonspor'un vites küçülttüğünü düşünmüyorum.

2 seneden beri takım dökülüyor ve herkes yeni yapılandırma diyor. Olması da gerekiyor. Yeni yapılanma, yeni yüzler için de kaynak lazım. Böyle bir plan varken, böyle mükemmel bir teklifi kabul etmemek yanlış olur. Buradan gelen yaklaşık 10 milyon euro ile Trabzonspor iyi işler yapabilir. Burası yönetime bağlı.

Hakikaten hangi futbolcumuz Rusya'ya gitse, kayboluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Trabzon defansı zaten pek para etmez :)

Gökdeniz çok sağlam oyuncu.

Tamam takımın yeniliğe ihtiyacı var. Ama Gökdeniz Fatih Tekke (giderse, gidecek deniyor, Yattara) ve Ceyhun asla ayrılmamalılardı takımdan bence.

Ha 2 oyuncudan 20 milyon dolar cıvarı bir para kazandı TS toplamda. Bu parayı iyi kullanırsa çok iyi kadro da kurabilirdi normalde, ancak şu anda Türk oyuncu konusunda ciddi bir kısırlık var, "sağlam türk oyuncu" bulabileceğini sanmıyorum pek takımın şu aralar.

Yine de ben her halukarda zaten bulabilcek olsa da o parayı iyi kullanabileceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
yahu kazanılan para mükemmel. lafım yok. çok kral oyuncular alırsın o paraya. ona da lafım yok. ama trabzonspor yönetimleri bu basiretsizlikle o kadar parayla balık alırlar ancak. ya da ne biliyim yoğurt.

Trabzon kötü yönetiliyor ama şimdi yeni bir yönetim var. İyi işler yapabilirler. Onun için önyargıyla bakmamak lazım. Umarım bu yönetimde fos çıkmaz da, Trabzon biraz olsun toparlanır. Böyle büyük kulübün çok kötü durumlarda olması hoş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

O paraya kral oyuncu alınır da ancak bulursan alırsın. Türkiye'de kaç tane oyuncu var ki "keşke bizim takımda olsa" dediğiniz? Medyanın şişirmesiyle de ünlerini katlayan Gökhan Ünal - Mehmet Topuz ikilisi dışında kaç isim geliyor aklınıza? (Rakip 3 büyükleri saymıyorum onlar zaten satmaz oyuncusunu başka Türk takımına kolay kolay)
Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam fenerli ilhan parlak'la bjk'li aydın'ı muhakkak talep ederim vermeseler bile çeşitli yollara başvururum almak için.çünkü kulübün ne borcu var ne hukiki bi sorunu hatta kasada para bile var...en azından bikaç genç oyuncuyu kiralama yoluna giderim.ama güney amerikadan 2.lig topçularına dünya kdr para verilirse yazık olur alınacaksa genç ve hedefleri olan oyuncular alınmalı mesela bobo da bjk'nin uyguladığı yöntemi uygulayabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Ligin en değerli, en kaliteli oyuncularından birisi olarak kabul ettiğimiz Gökdeniz'in Trabzonspor'dan Rubin Kazan'a gitmesi, parayı bir kenara bırakırsak bende büyük hayal kırıklığı yarattı. Ligimizin en önemli oyuncularından birisinin gittiği kulüp Avrupa'da vitrinde olmayan bir kulüp. Gökdeniz'in Avrupa Futbol Şampiyonası'nda sahneye çıkacak bir oyuncu olarak menajerlerine veya kendisine teklif yapan kulübe, "Durun, ben Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağım. En azından Avrupa Şampiyonası'ndan sonra görüşelim" demesi lazımdı. Bu kadar acele etmesine gerek yoktu. Gökdeniz'in Kazan'a gidişi ligimizin kalitesi konusunda da bende hayal kırıklığı yarattı. Gökdeniz neden İspanya, İngiltere, İtalya, hatta Almanya liginde oynamıyor da Rus liginin çok sıradan, iddiasız takımlarından birisi olan Rubin Kazan'da oynuyor? CSKA Moskova veya Spartak Moskova gibi daha iddialı bir kulüpte, Şampiyonlar Lig'inde oynayan bir kulüpte oynuyor olsa Gökdeniz'in gidişi bir derece kabul edilebilirdi. Fakat bu durum oyuncunun hedefsizliğini ve vizyonsuzluğunu da ortaya koyması açısından hayal kırıklığıdır. Gökdeniz sadece ben Kazan'a üniversitede okumaya gidiyorum dese, Tolstoy'un, Lenin'in yetiştiği Kazan Üniversitesi'ne okumaya gidiyorum dese belki o açıdan memnun olabilirdik ama bu şekilde üzülüyoruz. Tatarların yaşadığı bir yer Kazan. Belki o açıdan Tatarlarla Türklerin birbirine yaklaşması, bir kültürel bağın yaşanması açısından belki tek tesellimiz o olabilir."

güntekin onay
Sosyal ağlarda paylaş

beni bu transferde en çok şaşırtan rubin kazan'ın 8.4 milyon euro bonservisi nasıl ödediğidir. takımın sahibi zengin falan mı acaba? 3 büyükler yeni yeni bu kadar bonservis bedelleri ödeyebilirken, rusya'nın orta halli, yeni yeni gelişen bir takımı nasıl oluyorda bu kadar parayı verebiliyor?

ayrıca gökdeniz konusuna gelirsek de, kendisi zaten devamlılığı olmayan klasik bir türk futbolcusu. tümer metin'de kendisiyle aynı kategoride benim için. yetenekliler fakat devamlılıkları olmadığı için 2-3 maç oynasalar peşinden gelen 5 maç ortalıkta gözükmüyorlar. gökdeniz de böyleydi. hatta bence fenerbahçe'ye transfer olamayışının en temel nedeni budur. kendisi için hayırlı olsun ama rubin kazan'dan pek farklı bir takım değil trabzonspor. artık ne büyüklükleri kaldı ne de isimleri. bir kaç sene içerisinde sıradan bir anadolu takımı olma yolunda ilerliyorlar. kayserispor, bursaspor bile stadyumlarını büyütmeye modernleştirmeye başladıkları halde ne öyle bir çabası var trabzonspor'un, ne de düşüncesi. ben anlamıyorum nasıl yönetiliyor bu kulüpler.

bu açıdan gökdeniz için çok değişen birşey olmaz ama gittiğine pişman olma ihtimali çok yüksek. umarım başarılı olur. sonuçta trabzonspor'da kalsa avrupa arenasına çıkamayacaktı. böyle çıkma şansı var en azından.

bir de sorum var, hasan kabze bonservisiyle mi gitti rubin kazan'a? yoksa kiralık mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...