Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi heroya hangi item alınır?

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Ezbere itemla iş yapılması zor olur kanımca. Dönecek oyunun rengine bakıp karar verilmeli. Bu arada ogreye s&y puhaha ahaha lık bir durum değil. Bloodlustla birleşince delirir, ama aghanim yapılması oyunun kaderine çok büyük etki ogrede. Aghanimden sonra basher da çok sağlam ogre için. Ama tamamen karşıya bağlıdır yapılacak item(desem de ogrede aghanimi eksik etmek yazık olur)

said:
troll'e basher + mjollnir (ne kadar dalga geçilse de..)

gülünecek değil takdir edilecek bir durum. trolle 2 tane basher yapmak karsı takım için işkence olur. Ama basher a gerek yoksa, locklamak gibi bir zorunluluğun yoksa trolle pure damage kassan daha da iş görebilir oyununa göre. Ama mesela butterlfy da ogreye aganim gibi birşey benim için troll de çünkü blind+ evasion mükemmel gider. aldığınız damage+speed+armor da yanında.

[ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 20:40 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle şu heroya şu kasılır buna şu gibi kalıplaşmış düşünceler yanlıştır bence. Karşı takıma ve kendi takımına bakarak kasmak en mantıklısı. Zaten bir süre oynadıktan sonra int herosuna neler kasılır, agi herosuna ne kasılır alışıyorsun sonuçta gidip neruba aghanim (evet ben bunu gördüm) kasmadığın sürece çokta abes şeyler çıkarman zor.Ha tabi alışmak zaman ister yani ben oyuna ilk başladığımda pandaya refresher kasmıştım :p Bu süreç içerinde alıcağın şeyi takım arkadaşlarına danışman çok faydalı olur diye düşünüyorum. Onun dışında www.dotastrategy.com gibi sitelerden yardım alabilirsin.Bu sitede oyuncular kendi yaptıkları hero rehberlerini felan koyuyorlar kesinlikle ben bu oyunu çok iyi biliyorum diyen kişiler için bile ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

İnt herolari en üst item olarak bi üçlü var.Aghanim, hex, ve refresher.Aghanim bazi int. herolarinin ultimate büyüsünün özelliğini arttiriyor ayrıca sağlam bir mana ve hp veriyor.Hex ii bir regen ve 3sn polymorph yapabildigi için tercih edilebilir.Refresher ise bastiginiz anda bütün büyülerinizin cooldown'unu 0 lar.Warlock için ideal msl.İnt herolarina armor yada hp veren itemler gidilmesi iidir az canı oldugu için.
Sosyal ağlarda paylaş

agi ve strlere ilk basta vanguard kasarim

bi kaç örnek veriyim

str : barathrum : vanguardy sy 2bash yaparim
Avernus : vanguard satanic

int : lina : aganim , refresh

lion : aganim , hex

agi : riki : invis herosu oldugu icin damage kasmak mantikli sy critc mkb gidilebilir.

mortred : vanguard sy battlefury yaparim dahada ilerlerse oyun buriza vladimir yapilabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün baya bir oyun attım ve burdaki arkadaşların çoğunluğunun oyuna yeni yeni ısındıklarını farkettim ve birşeyler yazmak istedim.

Önceki postumda dediğim gibi şu heroya şu item diye birşey yok. Ama tabiki belli aralıkları var bu itemların. Int/Str/Agi diye ayıralım istek üzerine.

Int heroları genellikle takıma katalizör olarak katılırlar. Disable(hex, stun, vb. etkisiz hale getiriciler) skilleri yoğundur ve nuker dediğimiz çok kısa zamanda yüksek hasarlar verebilme özellikleri vardır. Genelde oyunun ilerleyen zamanlarında tek başlarına etkileri yoktur. Örnek olarak dotaya yeni başlayanların tercih ettiği, kolay oynanan bi iki herodan bahsedelim. Mesela slayer. Slayerın çok yüklü bir damage verme özelliği var kısa bi zamanda. Aganimli ulti lvl16 da 1250 damage vuruyor ve 280 damage vuran iki büyüsü var. Bunlardan bir tanesi de stun içerdiği için ve ulltimate diye attack speedi artıran bir büyüsü olduğu için bu stun sayesinde daha fazla vurabilrsiniz. Yani slayer o an için kişiye yaklaşık bir 2000(reductionlar hariç) damage vericek. Bu "vay be hero 2000 koyuyor bir anda" diye ilgi çeker başlarda. Ama malesef reductionları düştüğümüzde 2000 damage ın ileriki zamanlarda (lategame) etkisi baya bir azalıcak. Karşısında bir dark terror olacağı zaman tüm hasarları verdikten sonra ölmeyi bekleyebilir. Aslında en önemli şey ilerleyen lvllarda savaşların nasıl geçiceğini tahmin etmek. Eğer int herosu iseniz düşünmeniz gerekenler: karşıdaki heroların disable özelliklerinin ne kadar fazla olacağı, hitpointlerinin düşük orta veya yüksek mi olacağı, ve sizin takımınızın diğer elemanlarının özelliklerinin hangi doğrultuda olduğu (disable çok mu? int mi çok? str var mı ve agilerin ne olduğu vs). Eğer siz bir int herosu iseniz ve takımınızda başka bir int herosu yoksa, atıyorum 2 agi+ 1 str var ise yapmanız gereken kesinlikle nukerlığa değil disabler özelliklere yönelmeniz. Çünkü takımın diğer elemanları late game de sizin en aşasından 6-7 saniye cooldownunu beklediğiniz primary skillerinizin vereceği 250-350 damage ı 1saniye içinde 1den fazla vurarak verebilecekleri için, onların karşı takıma daha rahat zarar verebilmesi için strateji yaparsanız kazançlı çıkarsınız. Yani Guinso yaparsanız bu durumda sizin büyülerinizin damage yerine takımızın fighterlarının vereceği damage çok daha fazla olacaktır. Yalnız şuan farkediyorumki böyle anlatmak çok kasar çünkü hiç bir genellemeye sokamıyorum hiçbişeyi. Bence herkes belli başlı örnek durumlar getirip bu durumda ne yapmalıyım veya ne yapmalıydım derse onlara cevaben verilecek fikirler soruyu soranların kafasında daha güzel oturacaktır çünkü örneklerle anlatmak daha etkili diye düşünüyorum.

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 00:49 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

witch doctor
1 adet bot of speed.
1 adet arcane ring.
1 adet mekanism.
1 adet eye of skadi.
1 adet lothar edge.

nerubian weaver.
1 adet pt
1 adet radiance
1 adet buriza
1 adet de venguard
1 adet de hyperstone

Phantom Assasine.
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet Battle Fury (deli para kasar deli critik cakarsın level 16 da 600 den 900 e cikar)
1 adet buriza
1 adet de mkb (bu itemden sonra zaten karsı taraf gg 1200 crit + burizadan gelen crit eklense int herolarina gg)

Furion
1 adet pt
1 adet meka
1 adet deso
deso yapmayim diyenlere o zmn eye of skadi tercih
1 adet mkb
1 adet hyper

Centaur
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet dagger of escape
2 adet heart of tarasque (bölemi yazılıuodu ?)

Stealth Assasine (riki riki)
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet Butterfly
1 adet Sange and Yasha
1 adet Mkb

Slardar
1 adet pt
1 adet venguard
2 adet cranium basher
1 adet hyper stone
1 adet deso

Night Stalker (balanar ?)
1 adet pt
1 adet Sange Yasha
1 Adet Satanic (Mom yapanda oluyor ama ben hp için satanic derim)
1 adet Heart of tarasq
1 adet deso

Barathrum (spirit breaker)
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet sange yasha
2 adet basher
1 adet assault curiass

Drow Ranger (Traxex)
1 adet pt
1 adet lothar edge
1 adet venguard
1 adet buriza
1 adet mkb

Omniknight
1 adep pt
1 adet guinso
1 adet arcane ring
1 adet taraq
1 adet venguard

Dragon Knight
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet battle fury
1 adet sange yasha
1 adet heart of tarrasque

Naga Siren
1 adet pt
1 adet venguard (pt ve bu item kadar güzel item yok oyunda :))
1 adet manta
1 adet buriza
1 adet mkb

Sand King
1 adet pt
1 adet battle fury
1 adet dagger of escape
1 adet Black king bar
1 adet heart of tarasque

Broodmother
1 adet pt
1 adet butterfly
1 adet Black king bar
1 adet venguard
1 adet satanic.

Tiny
1 adet pt
1 adet arcane ring
1 adet battlefury
1 adet assault curiass
1 adet hyper daha
1 adet tarasque

benden bu kadar yeter düşüne düşüne oyunun içinde hissettim kendimi :))

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 11:46 tarihinde, kermit tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bence her heroya manta yapmalıyız. (ciddiyim)

abi iyide orb effect skilli olan bi hero geldiğinde o zmn yalan olcak. örneğin broodmother ın 3. skilli olan Incapacitating Bite varken neden orb effect bi item alayımki. hatta broodmother a direk sy cıkanlar bile var ama kendi orb effectinin sy den daha süper olduğunu bilmiyolar. karşıdaki hero sana (skill lvl4 ise) %25 şans ile miss çekiyor ve %40 movement speed düşüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@kermit
Dragon Knight
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet battle fury
1 adet sange yasha
1 adet heart of tarrasque

İtem buildi yanlış nerdeyse her heroya vangard yazmişsinki str herolarına gereksizdir.sana vereceği 30 dmg bosunu ilerdiye işine yaramıcak zaten dragonda deli gibi regen ve armor var ne gerenk.

Night Stalker (balanar ?)
1 adet pt
1 adet Sange Yasha
1 Adet Satanic (Mom yapanda oluyor ama ben hp için satanic derim)
1 adet Heart of tarasq
1 adet deso

bu sırayla gidersen hata yaparsin.Balanar a sy den sora dmg i az oldgundan dmg yapılan item gidilmek lzm basher yada bf direk çıkabilirsin.

Slardar
1 adet pt
1 adet venguard
2 adet cranium basher
1 adet hyper stone
1 adet deso

Yerine
1 pt
1 deso
1 hyper
2 basher çıkabilirsen daha ii bir builddir.

Centaur
1 adet pt
1 adet venguard
1 adet dagger of escape
2 adet heart of tarasque (bölemi yazılıuodu ?)

Centaura vangard yapılmaz.Ayrıca karşıda melee ağırlıklı hero varsa Blade Mail de giderek return dmg bonusu artar ölümsüz gibi olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

dragon knight içi vengard gereksiz diyosun zaten köpek gibi hp regen var diyosun ama bi oyunda karsı team e tanklıycak tek hero isen bu itemler gayet normal. tek başına 100 hp kaybederek kule tanklıyosun bu itemlerle denenmiş bişi. battlefury de hp mana regen + damage var level 16 ultisi gelince zaten 1 vs 1 de pek şans olmuyo karşıdaç.köpek gibi armor var ama fazlası zarar değildir. sen tanklarken arkadakilerden iş yapacak. sen öldükten sonra arkada 2 int genelde yalan oluyor.

balanara damage demişsin ama balanar str herosu ve str itemleri str herolarına damage verir biliyorsundur umarım. sy de, satanic de ve tarasq da str veren itemler var. ve zaten level 25 e kadar +20 stat bonusu geliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...