Chemical Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Aile geliri bizden daha düşük olan insanların bizim sahip olduğumuz şeylerden daha lüks mallara yöneldiğini ve ay sonuna para bile yetiştiremedini görüyorum. İnsanlar genel olarak boş, amaçsız, hayatta ne istediklerini bilmiyorlar ve sorgulamıyorlar. Bu tarz insanlar para kazanınca 15 tane villa 15 tane jip almanın dışına çıkamıyor. Bu insanların para kazanmak için pek bir şey yapmıyorlar. Bu insanlar genelde miraslara konuyor, baba parası koca parası yiyor, binbir türlü şerefsizlik yapıyor. Ha her jip sahibi telefon sahibi adam şerefsiz midir? değildir. Ama öyle bir çoğunluk oluştu ki genelleme yapabiliyorsun. Sırf etrafındakilere gösteriş yapmak istediği için, kendi egolarını tatmin etmek için bu tarz şeyleri yapan insanlara gıcık oluyorum. Bu insanlar egolarını bir şeyler başarmak, bir şeyler üretebilmek, bir şeyler yapabilmek.. gibi kendilerine ve çevrelerine yararlı olabilecek şeyler ile tatmin etmek yerine kolaya kaçıp "baba parası ile jip almak vay be ne jip aldım ama lan" tarzı şeyler yapıyorlar. Gıcık olmamın nedeni ise bu insanlar yüzünden bana ve diğer insanlara vergi biniyor, trafiklerde kitleniyor, 5dakika telefon konuşamaz oluyor (ona da vergi var) Kısacası %100 tüketici insanlar olmasaydı hayat %100 tüketici olmayan insanlar için bu kadar zor olmazdı. Kimse kimsenin keyfi için çalışmak zorunda değil. ben çalışıyorsam uğraşıyorsam karşımda, aynı haklara ve avantajlara sahip insanın da aynı emeği göstermesini beklerim. Ama adam cıva gibi bi oraya bi buraya kaçıyor her işten sıyrılıp sırf tüketim yapıyorsa, benim hakkımı yiyordur. [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 22:28 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 iyide ben kazanmışım aslanlar gibi çalışmışım uğraşmışım Jeeplerimi sıralamışım. Belki jeep tutkum var belki de ferrari. SSonuçta ben bu tutku için çalışıyorum çalışmamın karşılığını bunlara veriyorum. Oğlum var kardeşim var çalışmıyor yedikçe yiyor yedikçe yiyor.Baba bana Range Rover al diyor. alıyorum. baba reinadayım para ver diyorum veriyorum. ama asalak hiçbir iş yapmıyor. bu benden başka kimi bağlar ? kimseyi. Chem senin anlayışın biraz garip olmuş.O zaman herkes eşit para kazansın. Arap ülkelerindeki bolluğu görüyoruz.Üretim yapmıyorlar ama jeepleri sıralıyorlar.Jeep i olmayana gülüyorlar. Bir jeepin deposu orada 18 dolara doluyor. peki burda niye 250ytl ye yakın doluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Asalak yetiştiriyorsan ve bunun hakkında hiç bir şey yapmıyorsan önce seni bağlar, bana da zararı olacağından beni daha sonra bağlar, kimse asalak yetiştirmesin örnekte verdiğin gibi, başkalarına zarar insan yetiştirmek de zarar vermek bence başka insanlara. Kimseye nasıl çocuk yetiştirmeleri gerektiğini anlatmaya çalışmıyorum ama örnekteki gibi insan sayısı arttıkca, insanlar bu tarz yaşamaya başladıkca çevrelerine zarar vermeye başlıyorlar ve sonunda babalarına yaptıkları gibi, kendileri hiç bir şey yapmadığı halde başkalarının onlar için çalışmasına alışıyorlar. Hayat pek adil değil, bu insanlar babalarından fazla kazanıyor, alıştıkları gibi gidiyorlar, 15 jip 15 villa olayına giriyorlar. Ben kimse eşit para kazansın demiyorum. Herkez emeği kadar para kazansın: Nen sabahlara kadar çalışıyorsam paramı da buna göre kazanırım. Ama iş para kazanmak ile bitmiyor, bunu harcadığım yere de dikkat etmek zorundayım. Eğer bu para ile çocuğumu şımartırsam, kendimden sonraki nesilleri ve benim dışımdaki insanları düşünmüyorumdur. Dolaylı yoldan başkalarına zarar veriyorumdur. Bir kişinin özgürlüğü başkalarının özgürlüğüne dokunamaz, para kazanırken de dikkat etmek zorundayız, kazanırken de. İnsanın tutkusu ferrari de olabilir, jip de, çocuğunu şımartmak da. Eğer tutkusunu başkalarına zarar vermeden gerçekleştirebiliyorsa istediğini yapabilir. Yasal olarak zarar vermiyor olabilir, bir insan sırf yasalarda yasak denmiyor diye bir şey yapıyorsa dediğim gibi cıvalık yapıyordur, bi oraya bi buraya kaçıyordur. Yasalar sana ne yapman gerektiğini söylemek için orada değil, ne yapması gerektiğini anlıyamıyacak kadar salak olanlar için orada, biraz sorgulasa bir insan anayasaya bakmadan bütün yasaları tahmin edebilir. Eğer tahmin edemiyorsa, yani neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar vermiyorsa, bu noktada yasalar devreye girer ve onun eksiğini tamamlar. Ama eğer bir insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlıyabilecek kadar zeki ise ve bunu yapabildiği halde yasalara uymuyorsa, sırf kendi zevkleri için yapması gereken şeyleri yapmıyor demektir. Bu da bencilliktir. Damdan düşüp depo sahibine dava açan hırsız örneği buna oturur, yasal olarak haklıdır, ama kendisi de biliyordur ki yaptığı şey yanlıştır ve haksızdır. Bunu bile bile sırf bencil olduğu için yapmaya devam eder. Bu insanlara diyecek çok laf yok zaten. Araplarınki sırf şans. Dediğim gibi hayat adil değil, böyle şeyler oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Ben anlamadım benzinle mazotla vergiyle ne alaka şimdi [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 23:37 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 SUVların çoğunda sıralı lpg sistemi var ya da dizel. Yaktıkları yakıt bir orta sınıf benzinli otomobil kadar oluyor. Petrol fiyatlarının giderek artacağı bu zamanlarda bence fosil yakıtlı araca çok para yatırmayın. Ya da araç alacaksanız, yüksek toleranslı motora sahip (kaçak benzinde kalite olmayabilir o yüzden) nispeten az tüketen ve kolay elden çıkarılabilen bir araca yönelin. Elektrikli araçlar prototip aşamasına geldi. Seri üretimi de yakındır. Bizim araç 11 yaşında düşük kilometreli bir araç, yılda 500 km anca yapıyor o da ihtiyaç için kullanıldığında. Daha az tüketen ve aynı kabin hacimde yeni bir araç için en az 15000 ytl gözden çıkarılması gerekiyor. Yeni model olacağı için vergi de cabası. Dolayısıyla araç çalışamaz hale gelene kadar kalacak. Çünkü daha iyi bir koşul yok u anda. Benzin fiyatları çok fahiş, kaçakçılıktan para kazananların çoğu da bağlantılarını yapmıştır. Üstüne gidilebilir ama birileri bir eyler kazanıyor ki değişen bir ey yok. [ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 17:44 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 eee chemın haklı olduğu noktalar var.Kadında boy 1.55 jipe binmiyor tırmanıyor :) (iple falan) birde yolun ortasından gitti mi allah eğlenceye bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Herkes çalıştığı kadar kazanamaz malesef. imkansız düzene aykırı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar