Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı tavsiyesi

malsahibi

Öne çıkan mesajlar

nv40 ladami 9800 u bir tutucaksin

su carmack in yazdiklarini okusana? 9800 un kapasitesini tamamen kullaniyorum am a fx5900 yazdigim programlari islerken bile tam kapasite ile kullanilamiyor diyo

sen sadece half life 2 icinmi ekran karti aliyosun? cope atmakmis, ben burda ekran karti alicak insanin 2 -3 yil o ekran kartini kullanicagini bilicegim icin 9800 gibi bir iki gun icinde iyice ezilicek olan ekran kartini oneremiyorum[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.tomshardware.com/graphic/20030918/aquamark-16.html
Linkteki testin sonuçları gayet açık. Düzgün render eden driver yani düzgün olan driver sürünüyor ama performans için kalitesi büyük ölçüde düşürülen driver'lar anca Radeon 9800 Pro'la baş edebiliyor.

Hatalı render eden 51.75 ve 45.23 gri bar ile gösterilmiş.
Düzgün yani gerçek görüntü sağlayan 43.03 ise görüldüğü gibi sürünüyor.

Şimdi driver'lardaki saçmalıkları gösteren resimi göstereyim:

Resimde de görüldüğü gibi bahsedilen bug'lı yada cheat'li driver'larda ışıklandırma ya kapalı yada hatalı.

Artık daha fazla Ati vs nVIDIA tartışması yapmamız yersiz. Lider belli.

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 22 September 2003 23:03 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 22 September 2003 22:43 tarihinde demiş ki:
su carmack in yazdiklarini okusana? 9800 un kapasitesini tamamen kullaniyorum am a fx5900 yazdigim programlari islerken bile tam kapasite ile kullanilamiyor diyo
[hline]

nvidia ile carmack'ın ortak gibi bir ilişkileri olduğunu söylesem??
doom adı duyulduğundan beri nvidia kartlarının süper performans vereceğinden bahsediyor.
Radeon ile iyi geçinemeyen carmack zaten doom3'ü nvidia için optimize edeceğini açıklamıştı.
Demek ki neymiş bilmeden konuşmayacakmışız
[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza

[Bu mesaj LvL_Sabo tarafından 23 September 2003 02:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 23 September 2003 19:11 tarihinde demiş ki:
carmack nvidia ile seymis? allah allah baska ne soyledi mahalledeki kocakarilar*[hline]

evet zaten röportajlar falan kocakarılar tarafından yapılıyo. bilmeden konuşuyorsun, insanları da yanıltıyorsun.[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

Herkezde radeon hastalığı var gerçekten.. ben fx 5800 ultra kullanıyorum, arkadaşımda 9800 pro var. ondan daha iyi overclock oluyor, ondan daha yuksek unreal tournament, aquamark ve 3dmark puanı alıyor, hl2 oynamadım daha ama ondada daha iyi almasi lazım mantık olarak..

Mesela hiç splinter cell oynadınızmı radeon la? ben 9700 ile oynadım ve 5800 un yari guzelligini alamadim, o petrollu bolumda denize bağlı olan borular gozukmuyordu falan, ilk sahnede adamın girişini göremedim.[hline]hiroshima 44, cernobil 86, windows 95
Sosyal ağlarda paylaş

Sinirlerim tepeme çıkıyor.
FX serisi Radeon serisini ne geçmişte yendi, ne şimdi yeniyor nede ileride yenecek.

%100 net olan şey şu, Radeon görüntü kalitesinde de, performanstada FX'serisinden çok çok önde. Bunu ne infeqted'ın saçma sapan, bilgisiz sözleri, nede başka birisi değiştiremez...

Hiçbir DX9.0 ve DX 8.1 testinde FX serisi öne geçemiyor. AMA bu testleri nvidia'nın hile kullandığı driver'ları ile test ederseniz kendi grubundaki kartlarla baş edebiliyor. Ve bu olay dünyanın hiç bir yerinde kabul görmüyor.

nvidia, pazarda kaybettiği güvenini toparlayamıyor, topallıyor. Şuanki tek umudu NV40 serisi kartlarıdır.

Eğer bozuk görüntüler ile performans sağlarım diyorsanız gidin alın FX. Hangi mantık bütün testlerde önde olan Radeon 9600 Pro yerine FX5600 Ultra gibi rezil rüsva bir kart alır? Kim Radeon 9800'e yetişmek için alel acele çıkarılmış ama yinede bi işe yaramayan, üzerinde zaman harcanmamış 5900 Ultra'yı alır? AKıllı olan ve bu işleri bilen hiçkimse...

Kocakarılar uydurduğu dediğin oalya gelelim. John Carmack DoomIII'ü geliştirmeye başlarken nvidia ile ortak çalışacağını ve bu oyunun FX mimarisine göre programlandığını söylemişti, ama FX'lerin bir hayal kırıklığı olduğunu bilen ID oyunun erteledikçe erteliyor. Niye? Çünkü FX yetersiz bir kart, Ati'yi yenmek için üzerinde uğraşılmamış hatalı bir kart.

Sanmayın ki Doom3 nvidia ile ortak çalıştığı için Ati'nin kartlarında daha yavaş çalışacak. Hayır. nvidia oyun için yapılan optimizasyon ile radeon'a yetişecek, belki biraz daha iyi çalışacak (özellikle FX mimarisindeki teknolojileri kullandığı için).

Gerçi bana sorarsanız Doom3'ün grafik motoru hiçte güzel değil. Real-Time Lightning ve Abartılmış Bump Mapping dışında başka bir haltı olmayan, iç bunaltıcı bir görüntüye sahip ve sadece iç mekanlarda başarılı olan bir motor. Source ile kesinlikle yarışamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Malsahibiyle aynı dertten muzdaripim kdv dahil 400$ yi geçmeyecek kart arıyorum hatta ne kadar düşükse o kadar iyi. 9700pro piyasada yok diye fiyatı artmış onun harici 9800 gelmiyor,9800pro çok pahalı, fx5800 ses yapıyor, fx5900 bir iki yerde alakasız farklı fiyatlar var, fx5900 ultra aşırı pahalı.
Ben neyleyim şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
scheize, 23 September 2003 21:04 tarihinde demiş ki:
Herkezde radeon hastalığı var gerçekten.. ben fx 5800 ultra kullanıyorum, arkadaşımda 9800 pro var. ondan daha iyi overclock oluyor, ondan daha yuksek unreal tournament, aquamark ve 3dmark puanı alıyor, hl2 oynamadım daha ama ondada daha iyi almasi lazım mantık olarak..

Mesela hiç splinter cell oynadınızmı radeon la? ben 9700 ile oynadım ve 5800 un yari guzelligini alamadim, o petrollu bolumda denize bağlı olan borular gozukmuyordu falan, ilk sahnede adamın girişini göremedim.[hline]hiroshima 44, cernobil 86, windows 95

Mesele radeon hastalığı değil paranın boşa gitmemesi. Şu an için fx in ne olacağı belli değil. doom3 te ve hL2'de sadece FX kartlar daha performanslı çalışsın diye optimize ediliyor ve çıkacak olan diğer dx9 oyunlarındada acaba böyle mi olacak diye bir soru işareti var insanların kafasında. Nvidia'nın çıkardığı sürücüler şu an için performansı arttırmış ve radeonun önüne geçmiş gibi görünsede bunu görüntü kalitesini düşürerek yapıyor. Detenator v51.75 testlerini inceleyin performans artışı olduğu doğru ama bu goruntu kalitesi düşürülerek yapılmış.

[Bu mesaj Castigater tarafından 24 September 2003 02:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ARKADAŞLAR:
allah için şu linkteki skorlara bir daha bakın
http://www6.tomshardware.com/graphic/20030918/aquamark-16.html
önce 25000 civarları alan bir kart yeni driver ile 45000'li skorlara ulaşıyor. bunun bir mantığı var mı ? %90 oranında performans artışı.
e o zaman yeni ekran kartı almaya ne gerek var? hep en yeni en iyi driverlar çıktıkça kuralım, böylece hiç bi zaman upgrade yapmaya ihtiyacımız kalmaz !!!

ahah komediye bakın allah için ya. nvidia kandırmaktan başka birşey yapmıyo insanları. gerçi 1-2 kişi hariç kimseyi kandıramıyo ama neyse.[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...