Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk Suçludur!

lucifertr

Öne çıkan mesajlar

Atatürk Suçlu..!

Sağa sola bakıyorum, gazete, kitap, dergi okuyorum; Atatürk'e saldırı, taşlama, yergi, eleştiriden geçilmiyor; anlıyorum ki Atatürk büyük suç işlemiş...

Niçin.?

Çünkü dünya görüşünde, evrene bakış felsefesinde, ideolojik içeriğinde 'Aydınlanma' yı yeğlemiş Atatürk, 'Akıl inançtan, bilim dinden bağımsızdır' demiş. A benim canım Mustafa Kemal'im, uygarlığın ışığına neden yüzünü dönersin? İran'a bak, Suudi Arabistan'a bak!.. Bırakaydın, bağnazlığın dipsiz kuyusunun bostan dolabında dönenseydik. En büyük suçunu 'Gerçek yol gösterici bilimdir' diyerek işledin.

Atatürk suçlu...

"Vatanın bağrına düşman dayamışsa hançerini" Gazi Paşa görmezlikten geleydi; "İngiliz muhibbi" olaydı, "Amerikan mandacılığı" na sarılaydı; "Ya istiklal ya ölüm" deyip ortalığa atılarak pişmiş aşa neden soğuk su kattı?

Atatürk suçlu...

Osmanlı, Sevr Antlaşması'nı kuzu kuzu imzalamışken bizlere Konya Ovası yetmez miydi? Denizi zaten sevmeyiz, dağların gerisine çekilip bozkırda otururduk. Eloğlu vatanın minarelerine çan takar, bizim cami yaptırma dernekleri de Haymana bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırırdı. Nemize gerek İstiklal Savaşı? Nemize gerek İzmir, Aydın, Edirne, Çanakkale, İstanbul? Nemize gerek Lozan, a Mustafa Kemal Paşa?

Atatürk suçlu...

Sevgili Mustafa Kemal, kadın hakları senin neyine? Bak, şimdilerde genç kızımız başına türban dolarken sana da verip veriştiriyor. Yurttaşlık Yasası çıkardın, erkek karısını iki sözcükle boşayamıyor; ama kadın kara çarşafa girip sana beddua ediyor. Hukuk devrimini neden yaptın Kemal'im?

Atatürk suçlu...

Çünkü cumhuriyeti ilan etti. Haydi padişah efendimize kıydı, hilafete neden dokundu? Laik devletten daha büyük günah olur mu şu dar-ı dünyada Gazi Kemal'im?..

Atatürk suçlu...

Osmanlı'nın cengâverliğinden bizi soyutladı; 1923'ten bu güne "Yurtta barış, dünyada barış" diye yaşamak erkekliğimizi öldürmedi mi? Biz korkak mıyız a Gazi Paşa? Savaşçılıktan nasıl vazgeçeriz? Senin en büyük suçun barışçılık değil mi?

Atatürk suçlu...

Çünkü 1923'te kurulan cumhuriyete 1925'te başkaldıran Şeyh Sait 'e el sürmeyecekti; hilafetçi Said-i Nursi 'yi başkente buyur edip devletin başına oturtacaktı. On bir yıl süren savaşlardan sonra temelini attığı devleti, İngiliz işbirlikçisi şeyhlere, aşiret reislerine, seyyitlere lokma lokma sunarak, parça parça edecekti. A benim Mustafa Kemal Paşam, ayaklanmalara karşı neden beyaz teslim bayrağını çekmedin de üstlerine yürüdün?

Atatürk suçlu...

Öyle bir cumhuriyet kurmuş ki, bir türlü yıkılmıyor. 21'inci yüzyıla yaklaşıyoruz, devleti Amerika'ya teslim edemedik, parçalayamadık; bu yüzden Gazi'ye çok kızıyoruz, cumhuriyetin harcını sağlam karmış diye öfkeleniyoruz.

Atatürk suçlu...

Yetmiş yıl önce bağımsız bir cumhuriyet kurmuş, bize bırakmış; yarım yüzyıldan beri laik cumhuriyeti çağdaş demokrasiye yakışır bir düzeye getiremedik; bu yüzden öfkelendikçe yarım yüzyıl öncesine dönerek Atatürk'e veriştiriyoruz.

Atatürk suçlu...

Çünkü canım Mustafa Kemal, bizim adam olacağımızı sandı, biz cüdam olduk; başımızı dik tutacağımıza, Ortadoğu'da "süper yabancı devlet" in taşeronluğuna soyunduk; içimizdeki aşağılık duygusunu Atatürk'ü eleştirerek gidermeye çabalıyoruz.

Cumhuriyet

İlhan Selçuk

burada göremeyince paylaşmak istedim
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Atatürk'e saldıran, ve bunlardan İlhan Selçuk bahsettiğine göre, basında yer alması gereken yazılara birkaç örnek verirseniz çok sevineceğim.

Bana kalırsa burada suçlu, utanmazca Atatürk'ü istismar ettikleri için İlhan Selçuk ve onun gibi düşünenlerdir. Bir Endonezya, Irak ya da Suriye ayarındaki diktacı ideolojilerinin arkasında durmayı, Atatürk'ün memleketi "aydınlatma" projesiyle örtüştüren, aymazca Batı'ya dönük, ilerici ve çağdaş olduklarını iddia edenler hep bu insanlardır. Atatürk devrimlerinin koruyucusu olduğunu iddia eden neo-kemalistler, aslında Atatürk devrimlerine ihanette başı çekiyorlar.

İlhan Selçuk gibi 80 darbesini alkışlayarak karşılamış (zorunlu din derslerini getiren, Kuran kursu enflasyonunun önünü açan 80 darbesi) bir ajitatör ve manipülatör, Atatürkçü olmanın yanına bile yaklaşamaz.

[ Mesaj 21 Nisan 2007, Cumartesi - 19:08 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

meyve veren ağacı taşlarlar..

bir de türkiyede at koşturmak isteyen, kendi çıkarları önplana çıksın isteyen her kişi, toplum, örgüt bilir ki türk halkı Atatürk takıntılıdır... ve bunu kötüleyen olduğu kadar iyi(miş) gibi gözüküp sömürenler de vardır.

halk körükörüne ve kör gözüme değnek misali fazla düşünmeden ve özümsemeden kabul ettiği ve tabiri caizse içtiği bu Atatürk takıntısından kurtulabilir mi? ee.. ne yazık ki hayır. böylece kötüleyenler göze batıp amacına ulaşırken, Atatürk'ü över gibi gözüküp milleti sömürenler de amaçlarına ulaşırlar.. bir nevi win win durumu yani..

kolay gelsin hepsine..
Sosyal ağlarda paylaş

ben de ilhan selçuk un çok karaktersiz bir adam olduğunu düşünüyorum. çürümüş şeyler bunlar. vazgeçsek artık. matematik, türkçe kitaplarından filan atatürkün kalpaklı portrelerini kaldırsak artık. artık biraz atatürke doğru bakabilsek ya.

demek istediğim, içi boşaltılmış kavramlara herkesin istediğini doldurmasını, engellesek ya.

:(

atatürk adına gericilik, atatürk adına liberalizm, atatürk adına bağnazlık, atatürk adına sosyalizm, atatürk adına faşizm, atatürk adına şeriatçılık... kaç tane atatürk var? bir tane atatürk var. peki atatürk bir nedir? nerededir? bugün yaşamakta mıdır? bugün elimizde ne vardır? arkada ne vardır? önümüzde ne vardır?

atatürk gericileri kadar tiksindiğim çok az şey var. islami gericiler bile daha sevimli geliyor bana. zira birikimleri daha fazla. kitle olarak daha uzun süredir telkin altındalar. eğitim olarak daha alt seviyedeler. ekonomik koşulları kötü. ama bu atatürk gericileri? hele hele atatürk sömürücüleri?

nedir yani bu. ne ki bu? kime karşı atatürk savunusu ki... öff.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürkün halkın zihninde kalması için heryere dikilmesi gerekmez. atatürk mao değil. halkın zorla sevdiği bir insan değil, olmasın da. atatürk koruma kanunlarından filan bahsetmiyorum, matematik kitabının açılışında atatürk olmasından bahsediyorum.

hayır bunun alasını yapan, büyük diktatör inönüdür. paradan atatürkü kaldırıp kendini koydu biliyosunuz. şindiki fermuarın kapağındaki tayyipli para bile o kadar komik veya korkunç değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk her kitapta kalıcak. Ne kadar Atatürk'ün putlaştırılması yanlış olsa da bu ülkede doğruları yapmak kurtarmıyo. Cahil ezik iğrenç berbat kötü niyetli insanları bastırmak için bir nebze onlara hala sahipsiz olmadığını göstermek için bunu da küçüklükten aşılayıp ilerde çocukların savunmasını sağlamak için bu şart.
Sosyal ağlarda paylaş

ilerde alıcakları eğitimle ztn ilkokulda karşılarına her gün çıkan şeyin bi simge olduğunu anlicaklar. bi put olmadığını anlicaklar. yaptıklarına saygı göstermeyi öğrenciekler. küçük yaştan fetonun fikirleriyle donatılmalarından onu put gibi görmelerinden iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

başka seçenek var. kaldırmak. zorla yapılan şeyler patlar veya zarar verir. atatürkün ne kadar sevilmeyecek yanı var ki, veya bugün neyden korkuluyor ki, veya bugün atatürkün kime yararı veya zararı var ki böyle bir şey yapılıyor? atatürk imgesi ve içi boşaltılmış atatürkçülük kavramı üzerinden geçinen, atatürk adıyla şerefsizliğin önde gidenini yapan bir yığın insan, ve alakalı alakasız atatürk kalkanı ardına gizlenen sürüyle eşkıyadan başkasına yararı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

-lan yazıda bi yanlış yok ama ucu nedense bi tarafıma dokundu napıcam şimdi. dur hemen işi kişiselleştireyim de yazara giydirmeye kasayım. laf etmiş gibi görüneyim ortalık boş kalmasın ehehe.

evet yazıda bı yanlıs yok. gecen gun yazarın degıl yazdıklarının onemını vurgulayan kucuk engın ardıç fanboylar, taraflar degısınce bak nasıl da yazara verıştırıyolar bugun. gel de karaktersızlıkten bahset sımdı.

yok 80'de alkıslamıs sonra kuran kursu acmıslar oo bak su karaktersıze sen. bellı kı 80lerın gelısım ve sonuc surecını engın ardıc yazılarından okumuslar sadece.

neymıs efendım ataturku somuruyolarmıs bunlar. olabılır kımıne bu somurme olarak gorunur, kımıne gore putperestlık(lan kıtaba resım koymus allahsızlar, tapıyo lan bunlar resme), kımıne de statuko savunuculugu, onlara gore de rejımı ve ılkelerı korumadır. ama burda yanlıs olarak gorulecek tek sey var o da, bu ataturku kullanma ısını yalnız ılhan selcuklar yapıyomus gıbı gostermek. zıra her taraf, tuttugu yerden cekıyo ataturku

bırı dıyor kı ataturk en buyuk mıllıyetcıydı başbugdu alayına ısyandı, bırı dıyor kı meclıse ımamları da alırdı, cok dua ederdı, onun karısının da bası ortuluydu(bu cok moda), bırı de dıyor kı onun c.baskanlıgı secımı de cok kavga cıkardı o zaman tayyıp de olabılır şak şak şlap şlup, efendım ılhan selcuk da boyle demıs ne var yanı. herkes kadar o da somuruyo ataturku ve hayatını daha fazla veya daha az.

ama dedıgım gıbı burdakı asıl karaktersızlık bunun sadece ılhan selcuk veya gıbılerının yaptıgı bırseymıs gıbı gostermektır. zıra herkesın okudugu ve takdır ettıgı yazarlar veya gazeteler de dolaylı olarak bu ataturku kullanma haltını yapıyorlar.

o zaman burdakı karaktersızlere ı bet you look good on the dancefloor ardından shake ıt up sekerım sarkılarını yolluyorum.

yazarın onemlı notu: ataturk öldü. bunu 70 senedır ıdrak edemeyen ve o ve ılkelerı uzerınden hala tartısabılen, kendılerı caga daha uygun dusunce uretemeyen her yazar, dusunur, ıdeolojı fanboylara 70 sene gerıye degıl, ılerıye bakıp dusunce uretmelerını, devrımcı olmalarını tavsıye edıyorum. ataturk gıbı. sımdı de gezmeye gıdıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bunu bana yönelik yazdıysan, ki öyle zannediyorum, ilk mesajımda zaten yazdıklarını yazmıştım.

atatürkün putlaştırılmasının çirkinliğinden de sadece benim gibi gericiler bahsetmiyor. eğer anlamak için şartsa, ali nesin in, toktamış ateş'in de bahsettiğini söyleyebilirim. belki o zaman söylediklerime bakarsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...