Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Network hız limitleme

Mavi

Öne çıkan mesajlar

modemin ethernetinden bağladım bilgisayarları. diğer bilgisayar gereksiz yere ana bilgisayarımdaki hızımı yiyor. diğer bilgisayarımın internet hızını nasıl kontrol edebilirim.program biliyorsanız buraya yazarmısınız. şimdiden teşekkürler.

birde ağ kurarken Bu bilgisayar doğrudan internete bağlanır ağımda ki diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanır mı seçmem lazım ?

yoksa

Bu bilgisayar internete mesken ağ geçidiyle veya ağımda ki başka bir bilgisayar üzerinden internete bağlanır mı seçmem lazım ?
Sosyal ağlarda paylaş

eğer yamulmuyorsam,

diğer bilgisayarların internet bağlantısını kısıtlamak ya da engellemek istiyorsan aldığın modemin kontrol edilebilir olması lazım. programla olan bişe değil yani. modemden kaynaklanıyor. bu tarz modemler var, herşey senin emrinde.. ama onlar da pahalı idi bildiğim kadarıyla..
belki windows servislerinden internet sharing hizmetini kaldırırsan bişeler olur. denemedim bilmiyorum. sadece aklıma geldi. ^^
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi benim aklıma gelen iki yolu var:

birincisi; tüm bilgisayarları senin bilgisayarına, senin bilgisayarını da modeme bağlayacaksın. daha sonra da sunucu yönetimi ile ilgili programlardan birini bulup kuracaksın

bu durumda senin bilgisayarın kapalıysa diğer kullanıcılar internete ulaşamazlar.

ikincisi; eğer izin veriyorsa, router modemini kendin oturup yapılandıracaksın. bu şekilde limitleme yapmak (bu konuda bilgin olmadığını düşününce) çok zor olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand ın dediğine göre sanırsam şöle yapman gerek,netlimiter ı kurduktan sonra ana penceresinden zone yazan yerden local network ü seçeceksin,orda senin bilgisayar isminin karşisindaki outgoing(upload) yazan yerden limit koyacaksın,diğer bilgisayarlar senin bilgisayarın üzerinden nete çıkış yaptıkları için,onların hızınıda limit koymuş olucan,umarım doru annamişimdir:)
Sosyal ağlarda paylaş

Gördüğün gibi burada system process'i veri alıp göndermede etkili. Fakat bu normal dosya transferinde etkili. İnternet paylaşımında svchost kullanılıyor. alt processlerde ipleri ve portlarını görebiliyorsun. Birkaç dakika oradan takip et hangi ip hangi porttan ne kadar veri çekiyor, hatta netlimiteri aç stats'a bak birkaç saat sonra gör ne ne kadar kullanmış. Sonra limitle. Yanlarındaki tiki işaretle, kaç byte/kb/mb ise gir. Ayrıca sol alt tarafta byte/kb/mb gibi seçenekler var veri alışverişini görmende rahatlık sağlaması için :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerini yaptım brigand ancak ben diğerlerinin bağlantısını göremiyorum ?

Diğer makina şu an açık download yapıyor hatta ip numarasıda 10.0.0.6 ama netlimiter de yok ?

10.0.0.2 varsayılan ağ geçidi ip si.
10.0.0.4 ise benim ip'im.

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 02:04 tarihinde, Mavi tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

peki ya netlimiterda remote administration olayını nası yapıyoruz?

adamın bilgisayarında da aynı sürüm kurulu oturum adını ve parolasını biliyorum (windowsxp) hatta onun bilgisayarında uzak masaüstü bağlantısını açık hale getirdim ama olmuyor?? bağlanamıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

iide sen son resimde mycomputer ı seçmişsin,localnetwork ü seçmen gerek,localhostu seçtikten sonra efe yazan yerin karşisindaki outgoing sekmesinde direk limiti belirle,öyle daha garanti olur,hemde ağdaki tüm bilgisayarlara limit koymuş olursun.

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 04:13 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...