LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Bizsiziararız, TAMAMEN aynı fikirdeyim, şimdi uzunca bir yazı yazıcam bunla ilgili, ama senin altındaki mesaj yerini kapmak için hemen bunu yolluyorum :D EDIT: Evet başlayalım. Öncelikle aynen bende BIKTIM. Artık utanıyorum bu ülkede olmaktan. Sakın bana milliyetçi cevaplar atmayın. Ülkenin durumu o kadar vahimki artık şimdi, yarın inanılmaz bir reform yapsak, bütün eğitim sistemini düzeltsek, siyasete ile din'i ayırsak bunun meyvelerini en az 50 yıl sonra alabiliriz. Peki ben bu 50 yıl içinde bunları kafama takarak mı yaşlanayım? Neden ben bunu dert etmek zorundayım ki bu kısacık hayatta? Bu yüzden artık bu ülkeyi terk etmek ve bu kimliğimden kurtulmak için elimden geleni yapıyorum. Bundan 2 sene evvel vermiştim ben kararımı zaten. O zaman demiştim ki: * Avrupa'da herhangi modern bir ülkede insanlar en basit işlerden ayda YTL olarak 2000 YTL üstünde para kazanırken ve bu parayla bizden daha ucuza hayatlarını yaşarken ben niye bu ülkede sabah-akşam öküz gibi çalışıp ayda 1 milyara talim olayım? Bu dengesiz terazinin bu tarafında niye durayım. * Bu ülkede fikir özgürlüğünün gün geçtikçe dahada kısıtlanmasıyla birlikte düşüncelerimi bu forumda ve bu takma isim altında paylaşmaktan başka paylaşacak platform bulamıyorsam, veya bulduğumda fikirlerimi açıklamaktan çekiniyorsam benim için gitme vakti gelmiştir. * Burda evlendim, çocuk yaptım diyelim; çocuklarımı burda, dışarıya gönül rahatlığıyla bırakabilir miyim? Bu ülkenin okullarına güveniyor muyum? Aziz Nesin yüzdesine girenlerin dolup taştığı, eğitim verdiği, beyin yıkadığı okullara yollayabilir miyim? * Bu ülkede yaşlanabilir miyim? Yaşlılıkta İsviçre'de sağlık giderlerinin bedava olduğunu bile bile burada karşıma çıkacak sağlık problemleri ile boğuşmak zorunda mıyım? Babaannem yürüyemezken ona "ilaçlarını alması için bize gelmesi lazım" diyen bir sağlık sistemi varken ben burda yaşlanmayı göze alabilir miyim? * Milliyetçiliği geçtim, herhangi bir düşünce yüzünden karşı tarafın canına kıyabilen, gelişmemiş, cahil, suçlu ve güçlü insanların arasında yaşamak ister miyim? * Yaşadığı çevreye saygısı olmayan, güzellikten, sanattan haberi olmayan insanların şekillendirdiği şekilsiz, çarpık kentlere bakmak ve yaşamak zorunda mıyım? Çocuğumu bu çarpık kente büyüterek sanatsal bir duygu kazandırabilir miyim? * İşimi yaparken bilgi düzeyime, görüşlerime dünya değer verirken bu ülkede aşağılanacak kadar cahil insanlara kalıyorsam bu ülkede neden işimi icra etmeye kalkayım ki? İşte bu soruların cevabı gayet net iken ben artık burda, bu haberlerle, bu insanlarla uğraşmak istemiyorum. Hayat kısa ve problemlere değil güzelliklere ayıracak vaktim var benim. [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 06:26 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Ya bazilariniz cok guzel iddia ediyor, yok islamda nerede oldurmekle ilgili ayet varmis falan. Hani gorende hatim etmis sanir. Neye guvenerek boyle yaziyorsunuz anlamiyorum. Simdi biliyorsunuz islam cok esnek bir din, yani her yere cekebiliyorlar, bir fikir birligi yok. Biraz ilgisi olan 4 imam'i ve digerlerini bilir. Bunlar arasinda bile fikir birligi yoktur. Simdi size bazi ayetler gostericem, bu olaya nasil kolayca yorumlanabilinir gorursunuz.. Bakara 191: Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. Yalnız Mescid-i Haram'ın yanında, onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın! Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kafirlerin cezası böyledir. Tahrim 9: Ey Peygamber! Kâfirler ve münafıklarla savaş, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. O gidilecek yer, ne de kötüdür! Maide 33: Allah'a ve peygamberine karşı savaşmaya kalkışan ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, öldürülmelerinden veya asılmalarından veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesinden veya bulundukları yerden sürülmelerinden başka bir şey olmaz. Bu, onların dünyada çekecekleri bir zillettir. Ahirette ise kendilerine büyük bir azap vardır. daha cikarilsa cikarilirda, bu kadarida yeter sanirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Yeter yeter yetmez mi... Maide 33: Allah'a ve peygamberine karşı savaşmaya kalkışan ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, öldürülmelerinden veya asılmalarından veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesinden veya bulundukları yerden sürülmelerinden başka bir şey olmaz İşte malatyadaki olayın sebebi bu ayet onlar Misyoner!!! Allah a karşı savaşıyorlar ve ELLERİ VE AYAKLARI ÇAPRAZLAMA KESİLDİ hatta biraz daha Allah ın gözüne girmek için 100 küsür bıçak darbesiyle en acı veren yerlere sokulan bıçaklarla ve 3 saat işkenceyle cenneti garantilediler islam dini koruyucuları aynı kur'an da emtettiği gibi... başka sözüm yok.. edit:hayır bi de yazmışsın islamda öldürmekle ilgili ayet varmış diyorsunuz diye bundan ala öldürmekle ilgili ayet mi olur sence? [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 11:40 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Ben aylarca Kur'an eğitimi aldım(farklı yerlerde farklı kişilerden),ne okuduğumu ne kabul ettiğimi biliyorum öncelikle bunla gireyim sonra bilmiyorsun sus salak modunda cevaplar gelmesin.. Kur'an'da haksız yere adam öldürmektir suç olan.bir insnalığa bedel olarak gösterilen.Bu insanlara işte bu noktadan hareketle "bu imansızları öldürmek farz" modunda laflarla eğitim,gaz,bilgi ne derseniz deyin ondan veriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Evet işte dış kuvvetler ya da gizli kuvvetler yüzünden bu gaza getiriliyor. Zaten genellikle bu kuvvetler cahil olanları ve beyinsiz olanları seçip etkileri altına alıyorlar... Eğitim önemli gerçekten, ailede başlaması, okula taşması, hayat tecrübesi edinmesi vs açılarından... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Malatya olayının katilleri ve Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal da tarikat evlerinde kalmışlar. Ne ilginç tesadüf değilmi? Nedanko'nun yazdıkları anlatıyo her şeyi işte. Ama sen bunu malik gibi imam hatip kökenli kafalara nasıl anlatacaksın? Yarın bir gün fırsatını bulsa seni beni kesmeye kalkar. Cumhurbaşkanımızın harp okullarındaki son konuşmasında dediği gibi islamın ılımlısı olmaz. Ilımlı islamın radikal islama dönüşmesi kaçınılmazdır. Bu irandada böyle oldu afganistandada bizim başımızda Atatürk gibi bir lider olmasaydı bizdede aynen böyle olacaktı. Zaten hala yapmaya çalışıyorlar kuzu postunun altına gizlenmiş çakallar. Ulusal dalganın bunları aşacağından kuşku duyulmamalıdır. 14 Nisan mitingide buna en güzel kanıttır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 eaglewing nedanko'nun mesaj demese 3. sayfayı okumamıştım tam üstümdeki 2. mesaj zaten benim yazmaya çalıştıklarımı açıklayayıp yazmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 arkadaşlar hristiyanlık bir ilahi din. aynı tanrı göndermiş yani iki dini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 hadi bakalım hem. hristiyan oldum diyelim ki şu an itibariyle. gelip öldürecek misiniz beni ? ne bu ya ? babanızın tarlası mı ? dininiz beni öldürmeyi emrediyosa defolun gidin bu ülkeden, iranda, fasta, cezayirde öldürürsünüz öldüreceğinizi. yayarım ulan. ister hristiyanlığı ister şintoyu yayarım. kime ne ? kim karışacak ? müslümanlığı yaymaya kalkanların kafası uçuruluyo mu bu ülkede ? uçursunlar mı ? uçuralım mı ? 1500 yıl öncesinde değiliz artık. toplum içinde yaşamak istiyosanız dininizin sözde gereklerinizi bi yere bırakacaksınız. bi kişi hristiyan olduğu veya hristiyanlığı yaydığı için öldürülemez. eğer bu hakkı kendinizde görüyosanız, hodri meydan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 arkadaşım bakara 191 i yazmışsın....devamınıda yazsaydın...anlamıorm sizleri böle bi kısmını alıp yazıosnuz islam şiddet içeren bi din oluyo....yukarda yazdığım yazıyıda okuyun bakara 192: şayet onlar vazgeçerlerse sizde vazgeçin.zira allah gafurdur,rahimdir: günahları çok çok affeder, merhameti boldur bakara 193: bu işkence ortadan kalkıp din ve itaat yalnız allaha ait oluncaya kadar onlarla savaşın.(bu kısma dikkat) EĞER İNKARDAN VE TECAVÜZDEN VAZGEÇERLERSE BİLİNKİ ZALİMLERDEN BAŞKASINA DÜŞMANLIK YOKTUR.. ayrıca bakara 191 deki açıklaması bu cümlenin.. Dinden döndürmek için işkence yapmak,adam öldürmekten beterdir. maide 33-34: (bu kısma dikkat) Allah ve Resulüne savaş açanların yeryüzünü ifsad etmek için koşuşanların cezası; öldürülmeleri veya asılmaları yahut sağ elleri ile sol ayaklarının kesilmesi yahutda bulundukları yerden sürülmelerinden başka bir şey olmaz. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. ahirette ise onlara başkaca müthiş bir ceza vardır. ancak kendilerini ele geçirmenizden önce tövbe edenler bu hükmün dışındadır. Bilinizki allah gavurdur,rahimdir:affı ve merhameti boldur.. ve maide 32: İşte bundan dolayı israil oğullarına kitapta şunu bildirdik: kim katil olmayan ve yeryüzünde fesat çıkarmayan bir kişiyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir adamın hayatını kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış olur. ve tevbe suresi 6: eğer müşriklerden biri senden sığınma hakkı isteyip yanına gelmek isterse, sen ona güvence ver,taki allahın kelamını dinlesin,düşünsün.(tekrar dikkat)sonra şayet müslümanlığı benimsemezse onu, kendisini güvenlikte hissedeceği yere kadar gönder. Öyle!! (yapılmak zorunda) zira onlar islamın gerçek mahiyetini bilmeyen bir topluluktur. kısaca inanmayan değil....dini benimsemeyen değil...size savaş açana sizde savaş açın diyo...lütfen ayetlerin sadece öldürün kelimelerini alıp koyupta bizi salak yerine koymaya kalkmayın...ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum...bi iki tane beyni yıkanmış gerizekalının yaptıklarını islamiyete mal edemessiniz... [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 15:04 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 15:12 tarihinde, BoaCh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 din tartısması yapmayın. nedanko ip nizi verir,hayatınız kayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 said: by_hacker_warwas sen sadece kitabi mukaddes in fazla eşlilik için yazılmış olan yerlerini okudun sanırım? arapça okuduysan sadece okumuş olursun git mealini oku bakalım bunlar yazıyor mu yazmıyor mu? sen rahat ol ben okumam gereken yereleri okudum zaten arapça bilgim de var Allah'a şükür olsun... yalan yanlış şeyler öğreniyorsunuz nerden öğreniyorsanız sonrada burda oku muhabbeti yapıyorsunuz :D kendiniz okuyun ilk önce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 said: Yeter yeter yetmez mi... Maide 33: Allah'a ve peygamberine karşı savaşmaya kalkışan ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, öldürülmelerinden veya asılmalarından veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesinden veya bulundukları yerden sürülmelerinden başka bir şey olmaz İşte malatyadaki olayın sebebi bu ayet onlar Misyoner!!! Allah a karşı savaşıyorlar ve ELLERİ VE AYAKLARI ÇAPRAZLAMA KESİLDİ hatta biraz daha Allah ın gözüne girmek için 100 küsür bıçak darbesiyle en acı veren yerlere sokulan bıçaklarla ve 3 saat işkenceyle cenneti garantilediler islam dini koruyucuları aynı kur'an da emtettiği gibi... başka sözüm yok.. edit:hayır bi de yazmışsın islamda öldürmekle ilgili ayet varmış diyorsunuz diye bundan ala öldürmekle ilgili ayet mi olur sence? ona bakılırsa Kur'an'da namaz kılmayınız yazar.. ama sarhoşken .... söylenecek birşey yok cehaleti böyle resimlendiriyorsunuz bilmeden konuşuyor düzgün yorum getiremiyorsunuz ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 buradan da kısa bir hisse çıkartmak lazım. kur'an kendi içinde çelişiyor. maide 33 ile tanrı'nın kullarının canlarının alınmasının sadece kendisine mahsus olduğunu belirttiği sure resmen çelişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Birileri demiş müslümanlık hoşgörü dinidir,müslümanlıkta zorlama yoktur, ramazanda Ankara nın göbeği kızılayda elindeki simidi yiyip yolda yürüyebilen bi delikanlı varsa çıksın karşıma,dikat edin ankara dedim,hatta gazi üniversitesi kantininde ramazanda kantin basıldı,çok büyük olaylar oldu,yannış hatırlamıyorsam 1 öğrenci öldürüldü,bu dediğim olaylar Ankara gibi bi şehirde oldu,diğer küçük şehirleri siz düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Bu İslam'ın hoşgörü dini olduğunun karşıtı değil ki, cehaletin sonuçlarının kötü olabileceğinin bir kanıtı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 tek birşey diyicem. kutsal kitaplarda yazan ortak son'a göre, kıyamet zaten bir savaşla meydana gelicek diye yazmıyor mu? 3 din arasında çıkacak büyük bir savaş kıyameti getirmeyecek mi? şimdi bidaha düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 kıyamet 3 dinin arasında çıkacak bir savaşla kopacaksa ilk din kabul edildikten sonra sırf 2 din daha savaşa taraf olsun diyemi indirildi? sorabileceğimiz bir yetkilide yokki öbür tarafta? ayrıca bu 3 dinin arasındaki savaş konusunu duymamıştım,sonuçta 3 dinde farklı farklı düşünceleri savunmuyorki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 deccal-mesih-yecuc mecuc gibi şeyleri duymadıysan sana diyebilecek birşeyim yok zaten. Bilgisi olmayan insanın sorgulama yapmasıda komik kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 hayır savaş kıyameti getirmeyecek. ama elbette savaşlar olacak. kıyamete yakın dönemde hristiyan ve müslümanların yahudilere karşı savaşacağı söylenir. kaynaklar çok kuvvetli değil. kur'an da yazıldığı şekliyle kıyametin doğal sebepler ile gerçekleşmesi daha muhtemel. ayrıca, evet dinler birbiriyle savaşır. böyle bu. insanlar birbiriyle savaşıyo yapcak bişi yok. anlaşılmayan nokta, islam dini islam olmayanların kesilmesini biçilmesini sömürülmesini söylemez. kapitalist emperyalizm ortalıkta dolaşırken, daha çok yakında oil for food gibi iğrenç bişi görmüşken, bunları söylemek acaip. müslümanın derdi, müslüman olmayanlara islamı anlatmaktır. onu öldürmek değil. sömürmek değil. müslümanı, tertemiz bir müslüman olan mehmet akif ersoy'un bir tasviriyle anlayabiliriz: "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!... -Boğamazsın ki! -Hiçolmazsa yanımdan kovarım. Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale; Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Uğruna savaşmayı, ölmeyi ve öldürmeyi kutsal sayan hiç bir düşünce masum değildir. Buna İslam dersiniz, Hıristiyanlık dersiniz, Amerikan demokrasisi dersiniz, komünizm dersiniz hiç farketmez. Bütün kötülükler iyilik adına çıkılan yolların insanları götürdüğü sonuçlardır. Ben kötümüyüm, evet kötüyüm zira dünyanın daha yaşanabilir bir yer olması için bütün amerikalıların yeryüzünden silinmesini gerekli görüyorum. Sonuçta bir iyiliğin gelmesi için bütün bu mücadele, ancak o iyilik hiç bir zaman gelmeyecek, sadece o yolda gerçekleşen kötülüklerin anısı kalacak. İslam diğer bütün dinler gibi (Hıristiyanlık, Satanizm, Budizm vs.) insanların mutlak iyiliğe ulaşması için gidilmesi gereken yolları söyler. Şayet kulaktan dolma hiç bir gerçeğe dayanmayan diğerleri hakkındaki hurafeleri doğru kabul ederseniz sizin dininiz en iyisidir. Ancak araştırırsanız bütün dinlerin ana mantık olarak birbirinin aynısı olduğunu görürsünüz. Müslümanlığın en büyük sorunu daha önceki yazılarda da belirtildiği gibi 1500 yıldır ciddi bir reform geçirmemiş olmasıdır. 1500 yıl önceki kanunlarla dünyayı yönetmeye kalkarsanız doğal olarak günümüzün modern toplumları ile çok ciddi bir çatışmaya girecektir. O yıllarda normal olan bir çok şey günümüzde son derece anormal. Bunu bir hakaret olarak algılamamak gerekir zira esas sorun 1500 yıldır hiç bir şeyin değişmediğini iddia etmektir. Muhammed zamanında hapishane mi vardı ki insanlar işlediği suç yüzünden hapse atılsın. Doğal olarak ya bir yerlerini kestiler ya öldürdüler. Muhammed zamanında Permatik ve şofben sistemi mi vardı ki her allahın günü traş olsunlar. O günlerde kot pantolan vardı da Muhammed mi giymemezlik etti :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 evet hapishane vardı elbette. hapishaneler milattan önce çok yıllarından beri var. kendilerine karşı savaşanlardan esir alınanları çocuklara okuma yazma öğretmeleri karşısında serbest bırakan da hz. muhammed dir. traş da vardı şu da vardı bu da vardı. da zaten kot giymek yasaktır, çünkü o zaman kot yoktu gibi bişi demiyo islam. ama nasıl hristiyan amishler varsa, müslümanlarda da çarşambalılar var. islam dünyayı yönetmeyi hedeflemiyor zaten. şekli olarak nasıl yaşaman gerektiği hakkında gereksiz bilgiler barındıran bir şey değil. binyıllarca yıldır değişmeyen şeyler var. hala aynı hatalar aynı çirkeflikler var, artıyorlar da. insanlar modernleşti de insan mı oldular? birbirlerini öldürmüyorlar mı? sömürmüyorlar mı? eh... demek ki değişen pek bir şey yok. kulaktan dolma hiç bir şeye dayanmayan hurafelere dayanıp böyle şeyler yazmamak lazım fedaykin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 said: evet hapishane vardı elbette. hapishaneler milattan önce çok yıllarından beri var. kendilerine karşı savaşanlardan esir alınanları çocuklara okuma yazma öğretmeleri karşısında serbest bırakan da hz. muhammed dir. traş da vardı şu da vardı bu da vardı. da zaten kot giymek yasaktır, çünkü o zaman kot yoktu gibi bişi demiyo islam. ama nasıl hristiyan amishler varsa, müslümanlarda da çarşambalılar var. islam dünyayı yönetmeyi hedeflemiyor zaten. şekli olarak nasıl yaşaman gerektiği hakkında gereksiz bilgiler barındıran bir şey değil. binyıllarca yıldır değişmeyen şeyler var. hala aynı hatalar aynı çirkeflikler var, artıyorlar da. insanlar modernleşti de insan mı oldular? birbirlerini öldürmüyorlar mı? sömürmüyorlar mı? eh... demek ki değişen pek bir şey yok. kulaktan dolma hiç bir şeye dayanmayan hurafelere dayanıp böyle şeyler yazmamak lazım fedaykin. :) +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 fedaykin ben Kuran'ı okudum ve bu uydurduklarının hiçbiri orada yazmıyor. Uydurduğunuz veya oradan buradan duyduğunuz zırvalara nasıl böyle inanabiliyorsunuz? fedaykin'den yola çıkarak horace'in yazısına değinmek istiyorum. Horace'ın dediği gibi insanoğlunun hala geliştiremediği,öğrenemediği şeyler var. En basidi ise hz. muhammed'e ilk söylenen cümle: Oku! Hala okumayı bilmeyenler var işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 said: Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Bu satırların yazarı Mehmet Akif Ersoy belkide bilinen tarihin en büyük alkoliği Neyzen Tevfik'i evinde ağırlayan, kendisine muhabbet gösteren de bir adamdı; çünkü kendisi İslamı bence İslamı düzgün anlayıp, anlatmanın derdinde bir adamdı. İslamda reform konularına hiç girmiyorum zaten, zira İslam insanla ilgili. İnsan dediğin 1500 sene önce de aynıydı 1500 sene sonra da aynı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar