Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 sitelerine baktimda lol said: Takvim Gazetesinde 5 Nisan 2008 Tarihinde Yayımlanan Haber Hakkında Kamuoyu Duyurusu Takvim Gazetesi'nin 5 Nisan 2008 tarihli baskısının 1. sayfasında yer alan "Erkenekon" başlıklı haber ve haberin devamı niteliğinde 10. sayfada yer alan "Ergenekon'a sınırsız güç" başlıklı yazı ile Şirketimizin şeref ve haysiyetini ihlal eden gerçeğe aykırı bir haber yayımlanmıştır. Şirketimiz kendisine karşı basın yoluyla yapılan bu haksız ve hukuk dışı saldırıya karşı gerekli tüm yasal işlemleri başlatacaktır. İlgili yazıya karşı Şirketimiz tarafından Takvim Gazetesi'ne gönderilen cevap ve düzeltme yazısı aşağıda kamuoyunun bilgisine sunulur. CEVAP VE DÜZELTME YAZISI Takvim Gazetesi'nin 5 Nisan 2008 tarihli nüshasının 1. sayfasında yer alan "Erkenekon" başlıklı habere ve haberin devamı niteliğinde aynı nüshanın 10. sayfasında yer alan "Ergenekon'a sınırsız güç" başlıklı habere cevap ve düzeltme yazısıdır. Takvim Gazetesi'nin 5 Nisan 2008 tarihli baskısının 1. sayfasında yer alan "Erkenekon" başlıklı haber ve haberin devamı niteliğinde 10. sayfada yer alan "Ergenekon'a sınırsız güç" başlıklı haberde; ERKE Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş. şirketini, kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen soruşturma ve bu soruşturmaya konu şüphelilerin oluşturduğu iddia edilen suç örgütü ile ilişkilendirme gayreti içeren bir haber yer almıştır. Şirketimizin, Ergenekon soruşturması ve bu soruşturmaya konu şüphelilerin oluşturduğu iddia edilen suç örgütü ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Yapılan bu gerçek dışı haber ile kamuoyu nezdinde şirketimizin, suç teşkil eden faaliyetler içerisinde bulunduğu izlenimi yaratılmak istenmektedir. Başlığı ve içeriği incelendiğinde söz konusu haberin; habercilik ilkeleri ile bağdaşmadığı ve toplumu doğru bir biçimde bilgilendirme amacını taşımadığı anlaşılmaktadır. Haberin, nesnel olmayan ve gerçek dışı içerik ihtiva ederek maksatlı olarak kamuoyunu yanıltma ve yönlendirme amacıyla kaleme alındığı, salt sansasyonel etki yaratmak amacıyla dürüstlük kuralına aykırı yorumlar içerdiği anlaşılmaktadır. Şirketimiz bilimsel araştırmalar yürütmek amacıyla kurulmuştur ve faaliyetlerini Türkiye Cumhuriyeti Yasaları çerçevesinde yürütmektedir. Bilinmelidir ki; şirketimizin kamuoyu nezdindeki saygınlığının bu ve benzeri asılsız haberlerle yıpratılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Şeref ve haysiyetimizi en ağır şekilde ihlal eden bu haksız saldırıya ve gerçek dışı bu haberin yayımlanmasından sorumlu olan gerçek ve tüzel kişilere karşı yasanın tanıdığı hak ve yetkiler en geniş bir biçimde ve kararlılıkla uygulanacaktır. ERKE Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu ergenekona sinirsiz enerji muahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 gyroscopic falan diyo powerball ın teknolojisini çalmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 LAW OF conservation of energy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 aha da ortaya çıktı yarım yamalak http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=08.07.2008&Newsid=188134&Categoryid=2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 iide abi anayan yok mu calisir mi bu alet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 bildiğimiz ciroskoba benziyor, sürtünmeyi kaldıracak birşey ekledilerse olabilir gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 rahatsiz said: http://v3.espacenet.com/textdoc?DB=EPODOC&IDX=WO2008044097&F=0&QPN=WO2008044097 patent basvurusunda bulunmuslar. Vatan aylar sonra bunu mu keşfetmiş? Dokümanlarını falan açıp okumuştum zamanında ama bi anlam verememiştim. Ayrıca termodinamik yasalarıyla ne alakası var lan giroskopun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 10 enerji alıp bundan 15 enerji ürettiklerini idda ediyorlardı bir ara ondan. Ama muhtemelen dünyanın hareketinden manyetik alanından vs yararlanma durumları söz konusudur. Evet termodinamik yasaları bana biraz büyüsel geliyor, az çok istatiksel fizik almamla beraber bazı şeylerin neden olduğunu anladım ama hala progresif bir şekilde sıfırdan sonra termodinamiği gösterecek şekilde görmedim hiç genelde bazı kabullerden başlıyorlar. Öte yandan termodinamik yasaları ftw, inanmak lazım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thisisnotdom Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ardeth, gercekten mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 yeş gelir gelmez ilk mesajını bir can havliyle buraya atmanı bilime olan aşkının açık bir kanıdı olarak alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thisisnotdom Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 hastasiyim bilimin-de, erke donengecinin dandirik bir perpetual motion cihazi oldugu acik, bosuna heycanlanmayin diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thisisnotdom Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ERKE BU SOZUM SANA, OYLE BIR SEY YAP KI BANA BU LAFLARIMI YEDIR!!!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 bi an termodinamik yasaları delindi diye çok korkmuştuk teşekkürler açıklama için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thisisnotdom Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 korkma. yukarida da link vermistim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Nanomateryaller var dünyanın manyetik alanı ile enerji üretmekte kullanılan diye okumuştum. Uzuuuuuuun yıllar sonra evlerimizde görebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 ERKE said: Buluşumuza ilişkin patent başvurusunda yer alan bilgiler, patent hukukunun gerektirdiği çerçeve ile sınırlı olacak şekilde ve patent korumasının alınması amacına yönelik olarak kaleme alınmıştır. Bu da demek oluyor ki başvurudaki ERKE gayet yasal prosedür sınırlarıyla ifade edilmiş sınırlı ve alakasız bi ERKE. Yani başvurudakinin yasal prosedür çerçevesinde çok sınırlı olduğu ifade edilmiş anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2008 İhsan Oktay Anar'ın Kitab-Ül Hiyel isimli kitabında sihirli bir taşla yapılabileceği anlatılıyor =) Güzel kitap tavsiye ederim. Osmanlı döneminde hiyel (mekanik) ilmiyle uğraşıp sonradan sapıtan insanları falan anlatıyor. Hayal ürünü yalnız, gerçek deği yani hikayeler =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Gidip adamların açıklamasını okumadım (nitekim termodinamigin 2 ci yasasına aykırıysa direk gg derim). Ama olurda adamları bir şekilde savunmam gerekiyse.. Atıyorum 100 birim enerji veriyorlar, buda kimyasal değilde atom altı parçacıklar arası bir zincirleme reaksiyon başlatıyor. Bir süre sonra bu reaksiyyon bir denge konumu buluyor(hoş zincirleme reaksiyonda bir "denge" lafı şunları yazarken hafif saçma gibi geldi ama neyse optimizme devam) ve bu denge siz birim zaman başına 100 birim enerji verdiginiz sürece devam ediyor ve sonuç olarak -atıyorum- size 101 birim enerji veriyor. Yukarda büyük ihtimalle bir safsatayı en azından ön yargıya karşı savunmak adına biraz saçmalamış olabilirim mazur görün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Adamların yaptığı şey mekanik, kimyasal ya da nükleer enerji kullanmıyorlar. En en kötü ihtimille fark etmeden elektromanyetik olabilir. Atom altı parçacıklar arası etkileşimleri incelemek istiyosan cern'e falan gitmen lazım, benim çantam büyüklüğünde bir kutuda şu an için mümkün olduğunu sanmıyorum. Yani pek biraz olmamış o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ardeth dedigi mgibi tasarıma hiç bakmadım (eksi sözlükte okuduma göre miller akslar filan varmış LoL). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Cd- said: İhsan Oktay Anar'ın Kitab-Ül Hiyel isimli kitabında sihirli bir taşla yapılabileceği anlatılıyor =) Güzel kitap tavsiye ederim. Osmanlı döneminde hiyel (mekanik) ilmiyle uğraşıp sonradan sapıtan insanları falan anlatıyor. Hayal ürünü yalnız, gerçek deği yani hikayeler =) Adamın çizimleri filan hoş ama, oturup kassan belki yaparsın yani o derece :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 böyle bir şey varsa neden hala kullanmıyoruz ve zarar verecek şekilde tüketiyoruz? ayrıca nasıl elde ediliyor bu enerji? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Muhtemelen feyk. Değilse de bizim onu kullanacak forsumuz yok. Petrol devlerinin forsu daha fazla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 hippy_tarkan said: böyle bir şey varsa neden hala kullanmıyoruz ve zarar verecek şekilde tüketiyoruz? ayrıca nasıl elde ediliyor bu enerji? patentlerinin bir kısmı hala alınma aşamasında çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar