horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 cahil müslümanlar islamı karalamak isteyenler için bulunmaz nimet. tıpkı diğer cahil, bilgisiz fanatikler gibi, islam'a bir sekt olarak dahil olduğunu düşünen, bu şekilde toplumda kendine yer edinen bu insanlar (ki mesela avrupa'da müslümanlığın ırk olduğunu düşünen ve kendine müslüman diyen ÇOK insan var.) yine diğer fanatikler gibi tehlikelidir. çözüm, islam dünyasındaki anarşik yapının önüne geçmek ve müslümanları eğitmek/eğitilmesine müsaade etmektir. ayrıca, demek isteyeceğim, fanatiklere kızsanız da, fanatik olmamanız doğru olandır. hele fanatiklere, fanatik oldukları için kızıyorsanız. mesela, fanatik adam bıçaklayan takım taraftarlarına sinirlenip, onları bıçaklamak ayrı bir fanatikliktir. buna takım tutmak denebilir. öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 guzel yorumda kuran bu tip olaylari yapmayin kimsenin canini gereksiz yere almayin diyor peygamber zamaninda demis hristiyanlar da bizle ayni tanriya inaniyor onalri bos yere incitmeyin diye sadece putperestlerle savasilmasina izin vermis peki bu adamlar kuran i okuduysa nasil boyle bir is yapiyor? okumadiysa madem nasil musluman oluyor? kuran i okumayipta kendine musluman diyen tonlarca insan var cuneyt arkin filmleri gibi bir sahadet getirmekle musluman olunmuyor ha insanlar kuran i okumuyor oda yobazlar yuzundendir insan kendi dinini ogrenmek icin arapcami ogrenmek zorundadir? yok kurani yerden bilmemkac santim yukarda tutun yok elleriniz 3 kere gulsuyu ile yikamadan kapagi acmayin yok evde kuran i belli yerlere koymayin vb vb hatim indirip de okudugunun ne anlama geldigini bilmiyen insan dolu turkiye zaten sorunalrimzida burdan kaynaklaniyor herkes anadilinde okusa anliycakalr neyin ne oldugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 şindi, insanların kuranı nasıl okumaları gerektiğini müslümanlardan öğrenmeleri gerekir :) ama, evet kuran okudukları söylenemez bu insanların. sanki hepsinin ayrı bi peygamberi varmış gibi. falanca hoca, filan efendi gibi. ve öyle ki, bu adamların iyi olmaları da yetmiyo. öyle bi çürümüşlük ki... ya, artık kendine rahat rahat müslüman diyen, bi köylüler kaldı, köylülük de müslüman ol, olma farketmez dünyanın heryerinde aynıdır. kendine müslüman diyen çok çok farklı türden insanlar var. bunun da çok sebebi var. konuya islami yorumu, zekeriya beyaz gibi bi ibişten alıyoruz mesela televizyonda, veya ne olduğu titri belirsiz abik gubuk adamlar... bunlar iyi şeyler değil. mübarek hayrettin karaman var, aslanlar gibi çıkıp konuşuyor çağırıldığı zaman, efendime söyleyeyim diyanet işleri başkanı ali bardakoğlu var, sözünü sakınmayan pırıl pırıl. işte o kadar. onlardan da ne kadar haber aldığımız, ne kadar gördüğümüz belli. üzücü bi durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 @viktor:mesela doğru bu dediğin. ben bu meseleyi daha çok istismar meselesi olarak görüyorum,genelde var müslüman imajını zedelemek. böyle gerçekten düşünmeyen ve Kur'an-ı yanlış anlayan kitleye bakarsak (ki ben bunların gerçekten az olduğuna inanıyorum,sadece bir inanç),Kur'an-ı Kerim'in bir derya olduğunu,tefsir,kelam,fıkıh gibi ilimlerce yorumlandığını,bu kitabın her çağa hitap etmesinin ve bu kadar inanının en büyük nedeninin,bazı ayetlerin gerçekliğinin ve kanıtının diyelim, gün geçtikçe anlaşılabildiğidir diye düşünüyorum. evet bu kitap her insana hitap eder,her kişi kendine göre ayetten dışarı çıkmayacak ölçüde yorumlama hakkına sahiptir,tekdüzelik yoktur dinde. ama bazı ortak kurallar da alaledir,apaçıktır,islam alimlerince de nettir,yorum bıraktırmaz.bunları yorumlama noktası da sapıtmaktan başka bir şey değildir gözümde. bazı muhtelif(tartışmalı) ayetlerde ortak bir kanı ve görüş olduğu gibi,her islam alimi farklı da düşünmüştür,kişi bu noktada da ya kendisine göre doğru olan ve ayetle çelişmeyen bir görüşü vardır,onu seçer;ya da bir alimin görüşünü benimser. ayeti reddin,islamdaki yeri de açıktır,müslüman diyemezsin o noktadan sonra kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Kesin ya hükümetin işidir, ya da yahudiler yapmıştır. Aa, durun. George Soros yaptırmış olabilir. İlerizekalı enflasyonu yaşadığımız bu günlerde, bu teorilerin daha da çeşitlenmesi sürpriz olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 derin devleti unuttun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2007 Dış güçlerle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Toplum kişisel(!) dış güçlerle mustarip bir sürü manyak dolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar