Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sinema Sitesi

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

şimdi olay şu arkadaşlar.Yaklaşık 3-4 aydır bir iki arkadaş toplanıp bir sinema sitesi açmayı düşünüyorduk.Ülkemizde bol olan ama aynı derece boşta olan site tipidir.Hep kafamda bir site taslağı vardı ve uygulamak istiyordum ve gerçekten işini bilen arkadaşlarımla yola çıkacağım için artık daha çok istiyorum.

Gelelim sitenin içeriğine.Günümüzde sinema sitelerinin çoğunluğu genelde bir bölüme ağırlık vermiş durumda.Mesela beyazperde daha çok vizyon filmlerine ve köşe yazılarına vs. ağırlık vermiş durumda.Filmlerin sayfalarına giriyoruz yeterli bilgi yok,ev sineması bölümü orta düzeyde.benimsinemalarım.com 'u mesela amatör ve profesyonel kısa filmlerin yayınlandığı gayet güzel bir sitemiz ama sadece kısafilm üzerine vs, ... Bunların yanında bir çok forum,ev sineması vs. içerikli siteler var ama ülkemizde malesef hiç tam anlamıyla sinema sitesi yok.

Örnekler sunabilirsiniz haberim yoksa özür dilerim.3 aydır böyle bir site varmıdır diye araştırma yapıyorum ama malesef bulamadım.Peki ben nasıl bir site hayal ediyorum;

-Vizyon filmleri hakkında bilgi,

-Büyük bir film ve dizi bilgi arşivi,

-Oyuncu,yönetmen vs. biyografileri, (son iki madde imdb özentisi olacak işte :P )

-Ev sineması üzerine geniş bir bölüm.

-Amatör kısa filmcilerin filmlerini yayınlayabilecekleri bir kısa film bölümü,

-Sinema ile ilgili kaynaklar üzerine bir bölüm(kitap,malzemeler,kamera vs. incelemeleri),

-Geniş bir forum,

şimdilik bunlarla başlamayı düşünüyoruz.Tabii bunlar da başlangıçta çok amatörce olacak ama özellikle yaz döneminde bunlar üzerine de çok çalışıp orta düzeyde bir site haline getirmeyi planlıyoruz.Ayrıca sitenin gelişim sürecine bağlı olarakta bir çok şey düşünüyorum.Mesela;

-üyelerin oy kullanabileceği gelmiş geçmiş en iyi film,ayın en güzel filmi,en güzel dvdsi vs. gibi bilgilendirme anketleri,

-orjinal dvd veya yine sinema ile ilgili herhangi bir ödülün verileceği aylık yarışmalar,

şimdilik aklımda tamamıyla oluşturduğum hayaller.Daha çok şey düşünüyorum ama eksik vs. olduğu yazmayayım dedim.

şimdilik bunlar hayal ve gerçekleştirme adına çalışma yapmaktan kaçınmayacağız.Yukarıda yazdığım çoğu şeyler üzerine zaten bir çok site mevcut ama dediğim gibi hepsini bir arada ayrıntılı ve geniş bir şekilde sunan bir site daha görmedim.Amacım insanların bir aradığında girip istediğini bulabileceği bir site yapmak.Neyse uzatmadan asıl konuyu açma sebebine gireyim;

Şimdi gelip diyeceksiniz bu kadar yazmışsın ama en önemlisini unutmuşsun diye,evet siteye daha isim bulamadık :D .Aklımıza gelen isimlerin hepsinin domaini alındı ve artık biz sıkıldık ve aklımıza gelen ilk ismin domaini uzatması ne olursa olsun alacağız dedik ve nedense çok basit bir isim olan "sineportal" geldi aklıma.Baktığımızda .info dışında hepsinin alındığını gördük ve bizde hemen bunu kaptık ama doğruyu söylemek gerekirse "sineportal.info" şeklinde bir adres pek istemiyorum.Arkadaşım "sinevren.com" alalım dedi ama bunu da sevmedim.Bu isme bakarak isim bulma özürlü olduğumuzu anlayabilirsiniz(çocuğum olursa isim koyamayacağım lan).Burada siz devreye giriyorsunuz patiler :D

Orjinal,güzel,sinema ile ilgili bir isim yardımı istiyorum sizden.Özellikle Türkçe ve ".com" uzantısı boşsa mesajı gördüğüm an alacağım ismi yani o derece kararsız durumdayız.Yardımlarınızı bekliyorum;

Evet konuyu açmamım sebebi öncelikle isim yardımı sonra da nabız yoklamasıydı.Nasıl gider bu tarz bir site falan filan... size bırakıyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

çok uzun yazdığım için yazıyı okumadınız değil mi ? :D ya da uzun yazdığım için ben mi unuttum :P

imdb.com özentisi olacağını zaten yukarıda yazdım.Dikkat! özenti kelimesini kullandım çünkü direk temel kaynak olarak bunu alacağım.

Benim demek istediğim genel olarak ciddi anlamda bilgi alınabilecek Türkçe bir site olmayışı.

şahsen ben istediğim bilgiyi girip imdb.com dan alabiliyorum yeterli ingilizcem var.Ama ülkemizde dil yeteneği yeterli olmayan ve Türkçe bilgi almak isteyen bir çok insan olduğuna eminim.

Neden insanlar forumlarda yarım yamalak bilgi almak yerine veya ingilizce çevirmelerle uğraşmak yerine girdiği gibi Türkçe kaynaktan haber alamasın ki ?

Ben biliyorum yapacağım şeyin Dünya da bir çok örneği zaten var ama Türkiye de bu derece kapsamlı Türkçe bir site yok.

Ha tabii ilk başlarda yetersizinde altında kalacak bir site olacaktır eminim ama çalışarak güzel bir yerlere getirebileceğime inaniyorum.Belki yarı yolda patlayacak bir projeye giriyoruz ki eğer en ufak isteksizlik başlarsa patlayacaktır eminim,çalışmamış şart.

edit:
Yukarıda eksik yazmışım özür dilerim.

Sürekli takip ettiğim bir kaç yabancı site var.Aslında bunların arayüzlerini,sinemaya bakışlarını görünce Türkiye de böyle bir şeyin eksik olduğunu fark ettim.Eksikliklere gelince mesela ben bu yola çıkmaya karar verdiğimde aslında sadece DVD inceleme vs. üzerine bir site düşünüyordum.Sonra genişlettim vs... Neyse TRdeki siteleri niye sevmiyorum;

beyazperde.com =Vizyon filmlerini haberleri takip etmek için sürekli girdiğim sinema sitemiz.Ama en büyük eksiklik olarak gördüğüm DVD bölümü çok eski ve arşivlerdeki bilgiler çok eksik.Dvd bölümüne girin hala Hokkabaz DVD sinin incelemesi var.Arşivlere giriyoruz bazı filmlerde sadece film ismi,oyuncuları girilmiş altı boş,film hakkında bilgi yok

sinefanatik.com = Sürekli takip etmediğim ama arada bir yeni ne var diye göz attığımız sitemiz.Buranın DVD bölümü diğerlerine göre daha iyi olmasına karşın yine ve yine incelemeler vs. çok eksik geliyor bana.Tasarımı vs. tam kafamdaki site diyebilirim aslında ama...

benimsinemalarım.com = Neredeyse hergün tıklıyorum,kalitesi ortada.Ama sadece kısafilmlere hizmet veriyor,kaliteli bir forum birde.

intersinema.com = Arşivini üsttekilerden daha çok beğendiğim güzel bir sitemiz.Arşivi beğendik dediysek iyi demedik ama.Trainspotting dahil bir çok klasik ve efsane film daha girilmemiş bile.Vizyon filmleri için ideal bir site ama.

sinema.com = en sona sakladım çünkü Türkiye'deki en iyi sinema sitesi bence.Orta düzeyde güzel bir arşiv,ev sinemasi bölümleri de gayet kaliteli.TR'de beni bu işe özendiren tek site diyebilirim.

imdb.com ise zaten belli.Dünya'daki tüm sinemaseverler + site sahipleri bile herşeyi buradan alır,buradan yazar çünkü buna mecburlar.İçerik tamamen buradan oluşur vs.

neyse tek rakibim imdb diyip bitireyim yine çok ve boş yazdım :P zaten şuan yapsam mi yapmasam mi kademesinde kaldım ,çok istememe rağmen zaman zaman isteksizlik yaşayabiliyorum da

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 22:25 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benzerleri var diye yeni bitane yapılmayacak diye bi kaide yok bence. Ama mutlaka seninde düşündüğün gibi diğer sitelerin - ve + larını iyi incelemelisin. Umarım istediğin gibi başarılı olur.

Çalışmalarını yaparken birde http://www.sinematurk.com/ incele istersen. Billiyo olma ihtimalin yüksekte hani belki gözden kaçırmışsındır. Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşın demek isteği (herhalde) aslında çoğu isim yapmış sitede aynı. ekranın yarısını kaplayan flash reklamlar, sinir bozucu müzikli addler. yukarıdan bi bölüme bascaksın, hop önüne çıkan cips reklamına basmışsın. sayfa açılırken x filminin kasınç dev reklamları vs. genel olarak sinir bozucu; dozajını malesef ayarlayamıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...