Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs Olayları

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

ben 1 mayista tatil matil istemiyorum

zaten bir yigin tatil var

23 nisan tatil arkasi 1 may is tatil 19 mayis tatil

oldu ya ne ala

birazda bizim tarafimizdan baksaniza

ben isverenim bin tane isim var, buradaki adamlar calissada calisamada ben para veriyorum, istemiyorum kardesim ben tatil. Para kazanmam lazim benim zaten essek gibi tatil yapiyoruz daha ne

bu arada elime pkk bayragi alirsam o coplar insallah kalkar
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben burda pkk'ya coplanmasın mı dedim?İlla ki çarpıtacaksınız,Allah onların belasını versin,adi şerefsiz bölücülerin.Senin işin olabilri,yanında da çalışanlar da olabilir ama onalr senin kölen ya da esirin değil arkadaş,yılda 1 gün uluslararası işçi bayramı yapılacak ona da karşı çıkmassın..Medya'ya çekim izni vermeyen,yoldan gelen geçen herkesi ıslatan,coplayan akepe memuru polisleri ve valisini alkışlayın alkışlayın,gün gelir devran döner bu hükümette gider...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bak bakalim bir mayista acilan bayraklarin yarisina anlarsin ne dedigimi son cumlede

koleymis

kimi kole gibi calistirmisiz

23 nisanda tatil 19 mayista tatil bayram tatili 9 gun

1 mayista olmaz miymis

iyi valla ya kapatalim dukkani yok boyle birsey

Anlatsam faydası yok,sussam gönül razı değil,,hee canım öle öle...
Sosyal ağlarda paylaş

Bize türkülerimizi söyletmiyorlar
Robson, inci dişli zenci kardeşim
Kartal kanatlı kanaryam
Türkülerimizi bize söyletmiyorlar

Korkuyorlar korkuyorlar
Korkuyorlar korkuyorlar
Şafaktan
Korkuyorlar korkuyorlar
Sevmekten
Korkuyorlar korkuyorlar korkuyorlar korkuyorlar

Tohumdan ve topraktan korkuyorlar
Akan sudan ve hatırlamaktan korkuyorlar
Sımsıkı bir elmayı dişler gibi gülmekten korkuyorlar
Yağmurda çırılçıplak ağlamaktan korkuyorlar
Umuttan korkuyorlar Robson umuttan

Korkuyorlar korkuyorlar
Korkuyorlar korkuyorlar
Şafaktan
Korkuyorlar korkuyorlar
Sevmekten
Korkuyorlar korkuyorlar korkuyorlar korkuyorlar...

Nazım Hikmet
Sosyal ağlarda paylaş

daha once de yazilmis ama ben bir kere daha yazayim.

devlet sana orda eylem/miting yapamazsin demis, sen zorlamissin yapmaya calismissin. ondan sonra da polis birseyi bahane edip yakaladigini gozaltina almis, yakalayamadigini dovmus.

burda dikkat cekilmesi gereken sey, sen ILLEGAL yani YASAL OLMAYAN bir eylem yapmissin. Devlete karsi gelmissin. Devlet de guvenlik guclerini kullanip durumu kontrol altina almis.

Ha diyebilirsinki orda eylem yapmak bizim demokratik hakkimiz, bu hak sadece Turkiyede verilmiyor, nerde demokrasi, o zaman onu gecer ya farkli bir eylemde dile getirirsin, yada sana TAHSIS EDILEN alanda uslu efendi protesto edersin.

Egerki "orasi hakkimiz soke soke aliriz" dersen polis de pata kute alnini kafani yarar. Umarim seneye bayraminizi yasal duzenlemeler cercevesinde yaparsiniz.

Bir de soyle dusunun, Taksim'i fethettiniz (!), eyleminizi yaparken kalabaligin ortasinda bomba patladi, ordan PKK bilmemne bayraklari acildi. Ortalik birbirine girdi. Kim bunun hesabini verecek? En azindan yasal olarak izin aldiginiz yerde polis kuvvetleri sizin guvenliginizi saglamak icin calisacaktir. (yine hirtlik cikartilmazsa) Taksimdeki gorevleri sizi ordan cikartmak. Insanlarin yaralandigini gormek gercekten ic acitici ama bir yandan da "oh olsun" diyorum, egerki sen devlete karsi cikarsan devletin guvenlik kuvvetleri de ustune duseni yapar. Kimse bana maval okumasin eger polis guzellikle sorsaydi Taksim meydani bosaltilirdi, kimse eylem yapmaz, yapmaya calismazdi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

İzinsiz gösteri yapan herkezi linç edelim olsun bitsin. Hatta o linç şenlikleri sırasında etrafta kim var kim yok farketmez herkezi linç edelim.

Bu olay 14 ve 29 Nisan eylemlerinde harekete geçmeye korkan şeriatçı-faşist güçlerin düşman kuvvetlerine karşı intikam amaçlı giriştiği açık bir saldırıdır. Burada çatışmadan, eylem dağıtmaktan filan kimse bahsetmesin. Bu açık açık saldırıdır, darptır, eşkiyalıktır, devlet eliyle terördür.

Bu saldırıları organize edenler terörist başıdır, fiili olarak katılanlar da teröristtir.

Bakınız TDK'dan

Terör : Yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma, korkutma, tedhiş:

Burada yıldırma var, fiili saldırı ve sayısız insanı öldüresiye dövmek, cinayete linç yolu ile teşebbüs var, korkutma var, tedhiş var.

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 18:11 tarihinde, fedaykin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o farkli bir tartisma konusu nileppezdel; neden izin verilmedigi? ve buyuk ihtimalle senin dedigin dogrudur, bu konunun Taksim gibi bir yerde dile getirilmesini istemiyorlardir, islerine gelmiyordur ve ayrica bizim goremiyecegimiz bircok nedeni vardir. ve eminimki bu nedenlerden bazilari da kesinlikle mantiklidir.

benim su anki 1 mayislardan hatirladigim, surekli kavga gurultu, bayram yerine her zaman bir savas havasi. ve surekli bu bayramda PKK ve diger teror orgutlerinin acikta insani ve guvenlik kuvvetlerini kiskirtircasina eylem yapmasi (ki bu islerine geliyor, acik alanda medya karsisinda dayak yeyince, mutlaka onlara sempati duyanlar olur.). sen istanbul ve turkiye genelinde politika belirleyen bir birim olsan izin verir misin?

[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 18:34 tarihinde, Befounder tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sen de haklısın tabii ki ama gerçekten bir amaç için oraya gitmek isteyen insanlara ne olacak? Onlar haklarını arayabilmeli bence.

Bu arada hiç 1 Mayıs'a katılmadım, katılmayı da düşünmüyorum ama insanlar da haklarını aramalı, kendilerini ifade edebilmeli.

PS: Lütfen nasıl kısaltırsanız kısaltın da nikimi nil diye kısaltmayın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...