Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dublicate jpg bulucu tavsiyesi lazım

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Aynı resimden birden fazla var mı diye kontrol eden bi program var mı?
Arşivimde bir sürü jpg birikti hem ev hem işyerinde muhtemelen farklı isimlerle aynı dosyalar mevcut. Bunları hangileri aynı hangileri farklı anlamanın bir yolu veya bir programı var mı?
Mümkünse aha directory bu birader dicem oda harıl harıl çalışıcak ve sonucta buyur birader bu dosyalar aynı silebilirsin dicek :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne biliyim adamlar yapmıştır bi program benzer file boyutlarını açıp kontrol ediyordur renklerini bişilerini veya dosya ismini hesaplayıp dosya boyutundan cıkarınca eşit buyukluktekileri buluyor sonra bunları tumbnail olarak sana gösteriyordur falan filan işte.

http://www.gold-software.com/download3306.html
http://www.bolidesoft.com/images/ic_main.jpg
heheh buldum :)

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 11:19 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 11:20 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oha nasıl yapacak onu =)
varsa ben de istiyorum valla..hayır bende de öyle bir şey olduğundan değil sırf programı açıp oha çekmek için istiyorum..

ya kutulu bir de programci geciniyosun =)

dosyalari listele
uzantiyi filtlere
byte cinsinden buyuklukleri karsilastir
ayni buyuklukte olan dosyalari karsilastir
kullanicinin istedigi islemi uygula ...

sen bile yazarsin bu programi bence ...

(abovvv ... kavgada soylenmez :D )
Sosyal ağlarda paylaş

c# kodcusu diye dolasan sen degil miydin =) Onu da ayni mantikla yapiyosun, pixel karsilastiriyosun ama asiri gereksiz ... Ayni boyutta degilse imajlar zor karsilastirir biraz ...

edit : bi de sen o mesaji abso linkleri vermeden once yazmissin ^^ hic kivirma ... ehu

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 13:48 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Gunumuzde kiytirik sayilan islemciler bile 640x480 vidyoyu 50 frame/sn ile encode edebiliyor. Yani 15,360,000 pixel'i tarayip, ilgili sikistirma algoritmasi ile benzerlikleri bulup sikistiriyor. Az buz degil dile kolay 15 milyon pixel ...

Bu program ise sadece karsilastiriyor. Muhtemelen karsilastirmadan once de daha az islemci gucu harcayacak ozelliklere bakiyordur.

Yavas bile diyebiliriz bu durumda : p

(Tayyibe muhalefet olamiyorum burda size olayim bari : pp )
Sosyal ağlarda paylaş

kutulucum, janem benim...

c# ile bu işi kolayca yapabilirsin. windows programlama falan değil yani konu... iki dosyayı byte byte karşılaştırarak %100 benzer dosyaları rahatça bulabilirsin. zor bir işlem değil...

sadece profesyonel bir iş çıkarmak istiyorsan iyi bir algoritma ile bu süreci kısaltmak biraz zorlayabilir ki ortaya ahım şahım bir şey çıkarmak gibi bir derdin yoksa bu da çok zor değildir muhtemelen. araştırmadım ama internette bu konuda çok fazla örnek olabileceğini tahmin ediyorum ;)

son olarak da açıkla bana!!11 c#'ı .net için kullanmak ne demek?!11
=P

*kaçar*
Sosyal ağlarda paylaş

gitmeyin kutulumun üstüne pls. ona bir tek ben laf sokarım.

zopik'in demek istediği, boyutları farklı olan resimlerin aynı resim olamayacağı. böylece absolutun örneğinde 6000 resmin sadece 200ünü piksel piksel, byte byte ya da eşik (threshold) farkıylan karşılaştırman gerekiyor.

ki mesele desktop programlama ya da web programlama olayı değil, zira ilgili sınıflar ve fonksiyonlar aynı =)
Sosyal ağlarda paylaş

iŞİN İLGİNÇİ TUMBNAİLLER İLE ORJİNAL RESİMLERİDE BELLİ Bİ % PAY İLE SORDU SİLEMMİ DİYE YANİ BİRİ 5MB DİĞERİ 7KB FALAN VE BENZERLİĞİ %90 DEDİ MESELA.
Hay caps gibi

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 15:31 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
c#'ı .net için kullanmak ne demek?!11

asp.net sitelerindeki cs dosyaları vs demeye çalıştım c#'ın bi o yönüyle ilgilendim yani..

bir de bana acayip geldi işte program başta napim BİLMİYORDUM İŞTE LAN ALLA ALLA!!!11

Bir de Müm baştan beri benim acayibime giden oydu zaten..aynı boyutta olan resimleri sildirmeye bu kadar şaşıracak kadar da app değilim bab =(

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 23:32 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o değil işte..ya da ben öyle anlamadım..abso'nun aradığı aynı resmin ½ boyutunda bile olsa aynı ise aynı dick sil bunu işe yaramaz dicek..e boyutları farklı olacak ama bu resimlerin..ki bulmuş işte..crack de bulduysan yasadışı sharing işine pm'le bulaşır mısın abso?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...