Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 şimdi öncelikle php.net ten en son sürümü yükledim kendi installeri olan daha sonra apache2triad1.5.2.exe i kurdum dreamweaverdan localhost ayarlarını yaptım hatta test ettim bi sorun gözükmedi ama yaptığım php örneklerini web browserda açarken şöle bi sorun aliyorum bunun sebebi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 DW ayarlari nedir ne degildir bilmem ama htdocs klasorune kendin bir dosya atip dene. Dahasi dw'in soz konusu dosyayi ilgili klasore koydugundan emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampirhuma Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Dreamweaver la ilgili bi ayar yapmana gerek yok dreamweaver sadece bi editor notepadden farkı yok yani. Birincisi php dosyalarinin apachetriad klasorunun altindaki htdocs klasorunun icinde olduguna emin ol.Resimde gordugum kadariyla zaten sayfa bulunamadi hatasi vermiş yani büyük ihtimalle dosyayi yalnış yere koymuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 evet sorun burda apacheye php_mysql i tanıtamamişim bi kaç ayar yapmak gerekiyormuş varmı bi fikri olan Bu da htdocs klasörünün içindekiler burdaki php yi kendim oluştırdum çaliştiğim dosyalari buraya gönderiyorum: [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 00:21 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampirhuma Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 C:windowsphp.ini dosyasini ac php_mysql.dll dosyasının yaninda ; varsa kaldır ve apacheyi restart et(servislerden) yine olmassa phpmyadmin in config.inc dosyasını ac ve orda gerekli database username ve passwordlerini dosyanın içinde gerekli yerlere yaz ayrıca yukarda koydugun resimlerden bakılınca explorera urlyi yalnis yazmışsın gibi gözüküyor eger untitled-1.php php diye yarattigin klasorun altındaysa ozaman explorera http://localhost/php/untitled-1.php yazman gerekir. [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 00:24 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 sorununun doğrudan çözümü değil ama... eğer başlangıç seviyesindeysen, xampp gibi içinde apache, php ve phpmyadmin gibi çözümleri barındıran hazır kurulum paketleri var. kurması çok basit, userfriendly paketler oluyor bunlar. işin mantığını bunlarla anlayıp, daha sonra isteğine bağlı olarak ayrı ayrı kurarak detayına da inebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 evet sorun burdaymiş php_mysql dosyasını bi türlü göremiyor apache [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 01:09 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 %WINDIR%/System32 altına kopyala o dosyayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 @Ractamainus saolasın hocam:) şimdilik sorun yok gibi xampp kurdum herşey normal gözüküyor yannız arkadaşımda çalişan şu kod bende çalişmiyor require_once("as.php"); function bicimlendirme_bilgi_girisi(){ echo " biçimlendirilecek metin : biçimlendirme boyutu : "; } switch($op){ case"bicim"; echo "bicim($metin,$punto)"; break; default: bicimlendirme_bilgi_girisi(); } ?> op değişkenine kadar geliyor yannız istenilen metin ve fontta yazı gelemiyor ekrana:) adres çubuğunda yazan şu: http://localhost/ders19.php?metin=dfdsf&punto=5&Submit=bicimlendir&op=bicim buda as.php de yazan kod: function bicimle($metin,$punto) { return "$metin"; } ?> [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 03:37 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampirhuma Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Şimdi ilk olarak op değişkeni senin sayfana get methoduyla gelio o yüzden aldırırken op yazan yerleri $_GET['op'] ile değiştir veya sayfanin basina $op = $_get['op'] seklinde bi eşitleme koy. Daha sonra switch de bicim casenin altina echo "bicim($metin,$punto)" yazmışsın böyle bi fonksiyonun yok olsa bile tırnak icinde yazarsan php için bişi ifade etmicektir o yuzden yapman gereken echo "bicim..... " yerine echo bicimle($metin,$punto) yazman [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 08:29 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 tmmdir hallettim sınavımda süperdi,thx to all helper:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 register globals hödösü o. $_POST $_GET $_SERVER vs gibi süpergloballeri kullanmayı alışkanlık edininiz pls =) Hem güvenlik açısından hemde register globals açık yada kapalı çalışmaları büyük avantajdır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar