Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php5,apache ve dreamweaver sorunsali

Dark_Soul

Öne çıkan mesajlar

şimdi öncelikle php.net ten en son sürümü yükledim kendi installeri olan daha sonra apache2triad1.5.2.exe i kurdum dreamweaverdan localhost ayarlarını yaptım hatta test ettim bi sorun gözükmedi ama yaptığım php örneklerini web browserda açarken şöle bi sorun aliyorum bunun sebebi nedir?

Sosyal ağlarda paylaş

Dreamweaver la ilgili bi ayar yapmana gerek yok dreamweaver sadece bi editor notepadden farkı yok yani.
Birincisi php dosyalarinin apachetriad klasorunun altindaki htdocs klasorunun icinde olduguna emin ol.Resimde gordugum kadariyla zaten sayfa bulunamadi hatasi vermiş yani büyük ihtimalle dosyayi yalnış yere koymuşsun.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sorun burda apacheye php_mysql i tanıtamamişim bi kaç ayar yapmak gerekiyormuş varmı bi fikri olan

Bu da htdocs klasörünün içindekiler burdaki php yi kendim oluştırdum çaliştiğim dosyalari buraya gönderiyorum:

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 00:21 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

C:windowsphp.ini dosyasini ac php_mysql.dll dosyasının yaninda ; varsa kaldır ve apacheyi restart et(servislerden)
yine olmassa phpmyadmin in config.inc dosyasını ac ve orda gerekli database username ve passwordlerini dosyanın içinde gerekli yerlere yaz
ayrıca yukarda koydugun resimlerden bakılınca explorera urlyi yalnis yazmışsın gibi gözüküyor eger untitled-1.php php diye yarattigin klasorun altındaysa ozaman explorera
http://localhost/php/untitled-1.php yazman gerekir.

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 00:24 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sorununun doğrudan çözümü değil ama...
eğer başlangıç seviyesindeysen, xampp gibi içinde apache, php ve phpmyadmin gibi çözümleri barındıran hazır kurulum paketleri var. kurması çok basit, userfriendly paketler oluyor bunlar. işin mantığını bunlarla anlayıp, daha sonra isteğine bağlı olarak ayrı ayrı kurarak detayına da inebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

@Ractamainus

saolasın hocam:) şimdilik sorun yok gibi

xampp kurdum herşey normal gözüküyor yannız arkadaşımda çalişan şu kod bende çalişmiyor

require_once("as.php");
function bicimlendirme_bilgi_girisi(){
echo "

biçimlendirilecek metin :

biçimlendirme boyutu :

";
}
switch($op){
case"bicim";
echo "bicim($metin,$punto)";
break;
default:
bicimlendirme_bilgi_girisi();
}
?>

op değişkenine kadar geliyor yannız istenilen metin ve fontta yazı gelemiyor ekrana:)
adres çubuğunda yazan şu:
http://localhost/ders19.php?metin=dfdsf&punto=5&Submit=bicimlendir&op=bicim

buda as.php de yazan kod:
function bicimle($metin,$punto) {

return "$metin";
}
?>

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 03:37 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ilk olarak op değişkeni senin sayfana get methoduyla gelio o yüzden aldırırken op yazan yerleri $_GET['op'] ile değiştir veya sayfanin basina $op = $_get['op'] seklinde bi eşitleme koy.
Daha sonra switch de bicim casenin altina echo "bicim($metin,$punto)" yazmışsın böyle bi fonksiyonun yok olsa bile tırnak icinde yazarsan php için bişi ifade etmicektir o yuzden yapman gereken
echo "bicim..... " yerine echo bicimle($metin,$punto) yazman

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 08:29 tarihinde, vampirhuma tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...