Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seçim sisteminde anlamadığım bir husus

Bone

Öne çıkan mesajlar

Açıkçası o 60 sonrası senato dönemini bence en doğrusuydu...
Seçimler, kanunların çıkartılması bakımından ve (Bu kısmı açık ve ağır yazacağım) koca memleketin bir sürüden ibaret cahil güruhunun eline düşmemesinin sağlanmasıyla bu ikili sistem en başarılısıydı.

Zaten 61 Anayasası bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeylerden biriydi ama bizim insanımız ve memleketimizi için baya fazla uygar ve medeni idi ne yazıkki. Kaldıramadık.

Her millet layık olduğu biçimde yönetilir sonuçta, demekki bizimkide buymuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis'in yazdıklarına tamamen katılıyorum ve ayrıca keşkr şu seçim boyaları seçimden diğer seçime kadar çıkmasa kalsa da "aman akp bööle aman akp bööle" diyenlerden oy vermemiş olanları belirleyebilsek, kızılcık sopası ile bdsm fantaaazilerine aksak bu arkadaşlarla.. Kardeşim!! oy ver, vermedin, bi bok yedin.. sus gıcık etme insanı..

ayrıca seçimlerde üst sıralardan aday olabilmek için anayasanın belirttiği şartların dışında 1trilyon gibi ücretler ödenmesi gerektiğini, doğu sorunu olarak adlandırabileceğimiz sorunun "ağa"ların, toprak ağalarının garanti oy getirmesi yüzünden sittin senedir çözülmediğini, bi sürü aptalın (<-- bak bunlar sonuna kadar hakkediyorlar) partileri takım tutar gibi tuttuğunu ve içeriğe değil de partiye oy vererek -seneler boyu-, sistemin bu boktan hale gelmesine sebep olduklarını, hâlâ bir grup aşırı uç salağın (<-- bunlar da hakkediyorlar, 1-1 salak, su katılmamış salak) bu şartlarda dahi oylarını 300-500 oy toplayacak olan fason partilerine vereceklerini deklare ettiklerini ve bu tamamen mantıksız hareketle acaip övündüklerini... biliyorsunuzdur zaten ama ben yine de yazayım dedim

ha söyleyince doğruları (anlamını bilmeseler dahi) bi kısım ne idüğü belirsizler, lumpen olarak nitelendirirler sizi ki her ota boka yapılan "antisemit yaklaşımı" bile daha makuldür keza o adamlar anlamını biliyor en azından.. lol
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ben protesto ediyorum diyip oy vermeyen herkesin Allah belasını versin bu seçimde. Artık böylede bi işe yaramaz ise bir sonrakinde anaya babaya küfür yazıcam.

olay tamamen budur. halkımız oy vermezse, veya bırakın barajı 1% bile oy alamayacağı kesin partilere oy verirse, boş oy atarsa tabi ki küçük bir kitlenin desteklediği parti tek başına iktidar olur.

bunun yanında bence baraj 7-8% e düşürlmeli

ama 5% veya daha az olursa bu mecliste çok karışıklılık çıkarır. 3lü 4lü gibi abuk subuk koalisyonlara yol açar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...