Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interplay Fallout lisansını Bethesda'ya sattı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yeni fallout'da amerika baskanini vurabilicek miyiz? Cocuk oldurebilecek miyiz? Cats paw olacak mi? Tabii ki olmayacak cunku Todd Howard dedigimiz herif George Lucasdan bile daha paragoz oyunun rating'inin yukselmesine izin vermez... Tamam ben oyunlarda cocuk oldurmeye merakli degilim ama fallout'un en buyuk ozelligi political incorrect olmasi ve oyunda yapilabilecek seylerin sinirsizligini iyi hissettirmesiydi.

Benim icin fallout'u fallout yapan atmosferidir eger oyunda bunun gibi ufak ayrintilar olmazsa atmosferi hissedebilecegime inanmiyorum. Ha bir de en cok kafama takilan sey dialog sistemi hadi dovus sistemini gectim elimize silahi alip ortaligi tarayacagiz taktik maktik hak getire ama eger dialoglar oblivion gibi olursa iste o zaman cok uzulurum..
Mesaj tarihi:
Hmm umutlu değilim açıkçası. Saçma sapan role play faciaları yaşamayı bekliyorum.

edit: Gerçi fps değilmiş onu öğrendim sevindim biraz.

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 00:50 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
çocuk öldürmek vs için black isle zaten yama çıkarmak zorunda kalmıştı ab'de satamadıkları için, çocukların sesleri vardı kendileri yoktu filan. öyle saçmalıklar olacağına hiç olmaması daha iyi.

elder scrolls başka bir alem, kıyaslamak anlamsız. fallout'u kendi kıvamında yapmazlarsa o zaman çıkar eleştiririz. hele bir yayınlasınlar önbilgileri filan da görelim.

ayrıca oblivion grafiklerine laf atmak da nedir, akıl fikir dilerim. ufka kadar heryeri en ufak detayına kadar görebildiğim yegane oyun, 2004 yılında aldığım bilgisayar maksimum ayarlarla gösterebilse o zaman saçma olurdu. grafikte fps'leri tokatlayan rpg'ler yapabilen tek şirket bethesda'yken bu eleştiriler o kadar komik ki. ciğere uzanamamak normal ama mundar demenin anlamı yok.

bunları da oblivion'u grafikleri kökleyemediğim için bitirememiş birisi olarak söylüyorum. istesem bitirirdim ama yazık o haza ulaşamayınca. yeni bilgisayarımı alınca ilk yapacağım iş o muhteşem grafiklere doya doya bitirmek olacak oyunu. bethesda'nın da ellerine sağlık, oblivion belki oynanış olarak olmasa da insanı o hayal dünyasına sokabilen ender oyunlardan birisi.

gerizekalı konsol kumandalarına uydurmak için salak bir arabirim yapmazlarsa gene gayet güzel olabilir fallout 3. bethesda dışında bu işi kıvırabilecek şirket zaten kalmadı ortada obsidian hariç. troika batmasaydı onların yapması en iyi olabilirdi ama kısmet değilmiş.
Mesaj tarihi:
"izometrik"
bu açı cok şey katıyor olaya.ultima,fallout vs
tam bir hakimiyet. ben seviyorum açıkcası
ha ama halflife source motoru ile izometrik mod oynadım bir tane cidden süper görünüyordu ayrıntıdan ödünde vermiyordu, fps açıdan cok izometrik tercih ederim. sonra çocukta öldürmek isterim köle ticareti yapmakta. (her seferinde efendi,iyi adam yolunda ilerledim ama ben yapmasamda olsun)

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 20:40 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
İzometrik de iyi ama olay rol yapma olunca karakterin gözünden görmek oyunun içine girmemi daha fazla sağlıyor benim. Onun gördükleriyle sınırlı olmak, Arkanda düşman varsa sadece duymak falan. Ne bileyim, öyle işte..
Mesaj tarihi:
fallouttaki o 18+ üzeri havayı ellerinden gelen en iyi şekilde koruyacaklarını söylemişlerdi bir röportajda.

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 14:11 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
biri çok güzel bir şey demiş forumda

"bethesda rpg yapıyor olabilir ama fallout,planescape gibi oyunların fanları bethesda oyunlarını rpg den saymıyor"
Mesaj tarihi:
Her oyunu aynı yapmaları gerekmez ki abi? Adam gibi bir diyalog sistemi hazırlayabilirler, önyargılı yaklaşmamak lazım. Ki bir dünyanın, karakterin içinde en iyi hissettiren oyun obliviondu benim için. Tepeden görünce karaktere giremiyorum abi. O ne öyle tanrı gibi her yeri gör, ona tıkla buna tıkla gitsin. Adamı götürmek, arkamda düşman varmı diye düşünmek daha güzel. :D
Mesaj tarihi:
olay görsellik değil içerik.

Oblivion u ilk oynadığımda atmosfer yüzünden ağzım açık kaldı. Cidden tablo gibin oyun. Ama questler iyapmaya başlayınca feci baydı.
sebebi inanımaz çizgisel olması. NPC lerin her ne kadar bethesda süper AI ye sahip olduklarını iddaa etse de gerizekalı olmaları ve tabi kj level scaling olması.

oyunun main questini lvl 8 civarı bitirip oyunu sildim. Hala arada bir gözüm oblivion dvd sine çarpar, elime alırım, kursam mı? kurmasam mı?diye düşünürüm. Kurup ne yapacam ki deyip yerine koyarım.
Mesaj tarihi:
o lvl scaling saçma ve ana hikaye çok kötü jhaklısın. Ben oyunu 50 saat oynadım ve sadece 2 ana görev yaptım. Yan görevler aşırı sarıyor bence, ve baya güzel hikayelerin içine girebiliyorsun. Modlar da cabası. Ama Fallout için beklenti çok büyük olduğundan daha büyük bir çabayla her yönüyle iyi bir oyun yapacaklarınıdüşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Falloutçular dışındaki kesimin (oyun basını, bethesda, başka oyunların fanları vesaire) anlamadığı bir numaralı nokta bu oyunu BlackIsle bile yapıyor olsaydı bu kadar baskı altında olup böyle harass yorumlara maruz kalırlardı. Babam yapsa harasslardım. Çıta çok yüksekte.
Mesaj tarihi:
İyi de önyargı yanlış. Adamlar kötü oyun yapsa laf söyle de yani daha bi ss görmeden, oyunun özellikleri falan açıklanmadan laf söylenmemeli. Adamların morali bozulur lan bi sürü adam durmuş "Siz yapamazsınız, eziksiniz, allah belanızı versin efsanenin içine edildi" diyor. :D
Mesaj tarihi:
perşmbenin gelişi çarşambadan bellidir diye bir laf vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

admaların yaptıkları oyunlar ortada, hangi kitle için yaptıkları da ortada (konsol oyuncuları)

çok umutlu değilim.

bence fallout 1 ve 2 yi oblivion graifkleri ile terkar yapsalar hiç bir şeyine karışmasalar başka :D
Mesaj tarihi:
Ulaşılabilir bir yerde olsa sabah gazetesinin arasındaki mesaj, arabasına yürürken dik dik bakan yan komşusu olurdum. Mc Donalds'da big mac yerken kafasını kaldırdığında karşı masada oturuyor olduğumu görürdü. Kırmızı ışıkta arkasındaki arabanın şöförü, gecenin karanlığında onu takip eden gölge olurdum. Gerekirse kalbini de kırardım çünkü bu Fallout, 5 metre ötedeki koltuktan elinde gamepad ile oynadığı bir oyun değil.

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 23:38 tarihinde, arcane tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Ulaşılabilir bir yerde olsa sabah gazetesinin arasındaki mesaj, arabasına yürürken dik dik bakan yan komşusu olurdum. Mc Donalds'da big mac yerken kafasını kaldırdığında karşı masada oturuyor olduğumu görürdü. Kırmızı ışıkta arkasındaki arabanın şöförü, gecenin karanlığında onu takip eden gölge olurdum.

darkwing duck tarzı olmuş bayaa :D

[ Mesaj 20 Nisan 2007, Cuma - 00:07 tarihinde, EarS tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...