Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En sevdiğiniz tanrı (mitolojiler, fantazi kurgu ve benzeri)

Bone

Öne çıkan mesajlar

Burdan mitoloji konusunda meraklı gördüğüm arkadaşlara sesleniyorum, kendinizi age of mythology ile sınırlamayın.

Açın iki kitap okuyun, çok ilginizi çekecek çok seveceksiniz.

Bu arada hristiyan, islam ve yahudi mitolojileri de mevcuttur yani.

Onlarda mitoloji, dünyamızın gerçekleri olarak incelenmiyor ehah.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hecate'yi severim.
gecenin ve kavşakların tanrıçası.
3 yüzü vardır:
- bolluk ve bereket tanrıçası
- ay tanrıçası
- gece, gölgeler ve gecelerin yaratıklarının (öcü hayalet etc.) tanrıçası

bazı kısa notlar:
- bu kavşak işinin özünde hecate'nin aslen vahşi doğanın ve insan eli değmemiş yerlerin tanrıçası olması yatıyormuş. insanlar böyle yerlere yola çıkmadan önce adak adarmış, zamanla bu adakların hecate'ye sunulması söz konusu olmuş. eskiden kavşakları geçerken insanlar adını bağırır, adak sunar ve yardımını isterlermiş. bazı kavşaklara üç yöne de bakan heykelleri dikilirmiş, bunların elinde de meşaleler olurmuş.
- ayrıca gece tanrıçası olduğu için modern cadıların (wiccan) pek bir el üstünde tuttuğu bir tanrıça olarak geçer. bu açıdan ay tanrıçası tarafı önem kazanıyor. ay tanrıçaları bir trinity aslında: hecate (küçülen ve karanlık ay dönemlerinin tanrıçası), selena ve artemis.
- gecelerin tanrıçası tarafında da işin içine bir "the queen of ghosts" durumu giriyor. hem destroyer of life hem de restorer of life diye geçiyor. kendisi de bazı durumlarda medusa gibi kafası yılanlı tasvir edilebiliyor filan.
- rivayete göre "adalet" ile ilgili büyülerde yardımına başvurulurmuş.

ilginç bir tanrıça, hakkında ağız birliği yok. ben kendisini ilk olarak ay tanrıçalarından biri olarak duyup ilgilendim, karıştırdıkça bi sürü şey çıktı, zengin bi kimlik diye sevdim kendisini..

Sosyal ağlarda paylaş

o bir sayko
o bir manyak
o bir güzellik abidesi

o bir Lloth teh Drizzt h@t3r

Onun dışında David Edding'in Althalus'un dönüşümü adlı kitabında kedi kılığında bir tanrı vardı.Ona bayılırdım.Tanrımsı bişeydi ondan eminim =)

[ Mesaj 04 Nisan 2007, Çarşamba - 19:55 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...