dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Ben Underwood isimli bu vatandaşın gözleri 3yaşında iken yakalandığı kanser sonucu alınmış. Kötü bi olay tabii. Adam yılmamış ve -bi şekilde- echolocation yani yarasalar gibi ses dalgalarını takip ederek etrafında olan bitenden haberdar olmaya ve çevresinin farkında olmaya başlamış. Her ne kadar tam olarak yarasalar ve yunuslar gibi bir sonar sistemi olmasa dahi çevreden gelen seslere göre cisimlerin uzaklıklarını ve lokasyonlarını belirleyip ona göre hareket edebilmesi harika ve bi o kadar da ilginç. Biri daredevil mi dedi? Her neyse kaynağa ulaşmak için İzzet Altınmeşe ile görüşebilirsiniz. Bu kadar harika bi olay olmasına inanmak istememe rağmen diğer taraftan hoax olabileceğini de düşünüyorum.. yine belirtmekte fayda var.. arkadaşta sonar yok.. sadece sesleri yorumluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Herşeye eyvallah diyeceğim de video game olayını okuyunca canım çay çekti birden. Eiiiiiik eiiiik. Demek oraya saklandın. Bang! Head shot! I sense fragged people. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 iyi de abi CBS news ve people magazin, haberturkle sabah degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 ilginçmiş Ama oyun olayı biraz palavra gibi Çocuğa da üzüldüm,2 yaşında Kanserden gözleri gidiyor [ Mesaj 04 Nisan 2007, Çarşamba - 07:45 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 valla gerçek olmasını deli gibi umduğum hede.. Mohinder Suresh gibin üstün insanların peşine düşesim var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Selam, İnsan 5 duyu organını da etkin kullanıyor ama aydınlık bir ortamda algılamada ağırlıklı olarak gözü kullanmayı tercih ediyoruz. Sesler sadece anlık değişimler veya yüksek ses seviyelerinde dikkatimizi çekiyor. Eğer karanlıkta oturursanız bir süre sonra beyin yetersiz ışık yüzünden gözden yeteri kadar faydalanamadığı için işitme duyusuna ağırlık verir. Sesleri birbirinden ayırt etmeye çalışır ve yankı ve şiddete göre mesafeyi ve konumu algılamaya çalışır. Gündelik hayatta göz ağırlıklı bir algılşama söz konusu olduğu için diğer duyularımızı pek fazla kullanmayız. Görme engelli bir insan -hele ki küçük yaştan itibaren bu engeli taşıyorsa- geri kalan duyularını kullanmayı daha da geliştirir. Onda birincil algılama sestir. Kulağın hassasiyetinin artacağına inanmıyorum fakat nasıl söylesem, veri işleme ve yorumlama kapasitesinin oldukça geliştiğini düşünüyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla görme ile ilgili olan beyin bölümü kendini köreltip, işitmeden sorumlu olan bölgeyi daha da geliştiriyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Ama açık havada yankı olmayan bir durumda nasıl yapacak ki? Yani açık havada giderken karşında bir araba durmuş mesela, bağırdın. Yankıyı ayırd etmek için hakikaten yarasa gibi kulaklar lazım. Ne kadar gelişirse gelişsin o kadar gelişeceğine inanamıyorum insan kulağının. Mutant falansaayrı tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 kulakları duymayan birinin gözünde optik zoom veya dijital zoom oluşmuyor veya duvarın arkasını göremiyor belki de vardır böle bişeylerde bilim kurgu açısından dna nın kafası bozulur organik olarak bişeyler yapar ortaya karışık, duymayı iyice geliştiren organizmalar yapar, göze lazım olan enerjiyi de bunda kullanır filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 çok da imkansız bir şey değil hani. tamam biz her gün gözlerimizle yaşamaya alıştığımız için çok saçma ve imkansız gibi gözükebilir bu tip şeyler. ancak körlerin gözlerinin yokluğu yüzünden duyma ve koklama yetilerinin artması da bir gerçek. bunun nedeni, elindeki tek imkanının sesler ve kokular olması. ve bunlara odaklanıyor, konsantre oluyor. bir süre sonra ise alışıyor. bir insanın görmeden görürmüş gibi yaşaması imkansız değil, ama inanılmaz bir şey. bu yüzden adamı tebrik etmek lazım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar