Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine bir medieval total war sorusu.


Karakurt

Öne çıkan mesajlar

Benim oyun sapıttı sanırım, Türklerim, 1230'lardayım ama hala ottoman sipahi yapamıyorum, daha önceki oyunlarımda bu tarihlerde çatır çatır yaptığımı hatırlıyorum. Gerekli olan tüm binalarımın tam olmasına rağmen hala yapamıyorum, bu ünite hangi tarihte gelir bilen varsa söylesin lütfen belki yanlış hatırlıyorumdur. Sırf bu olsa hadi neyse, oyunun isimleri barındıran dosyasında Türkler'in arapça olan isimlerinin yerine Türkçe isimler koydum ama benim yazdığım isimler aynen şöyle yer aldı oyunda, örnek:
(!!!Mete!!!) Could not translate
Moğollar geldi, fazla hazırlıklı olmadığım, generallerin hepsi dandik olduğu için yaptığım ilk savaşta beni ezdi geçti adamlar (yaklaşık 1400 kadarını öldürebildim, ordum 2000 küsürdü). Ama ben o savaşta onların liderini ve tüm veliahtlarını öldürdüm ve adamlar yok olup asilere döndü. Fakat asi olmalarına rağmen hala istedikleri bölgelere saldırıyorlar.
Ayrıca padişahım kayboldu, moğollar ermenistan kalesini kuşatmıştı (2400 kişiyle) benim içeride 157 adamım mı ne vardı, padişah da içerideydi, bölüğünde birtek kendisi vardı, prenslerim olgunlaşmadığı için padişahı kaçırmak istedim ve kalenin dışına aldım onu es geçip kaleye saldırsınlar, ben onu savaşta takviye olarak kullanmazsam savaş bitince başka bölgeye geri çekilip kurtulur diye. Kaleye saldırdılar büyük uğraşlar sonucu aldılar ve benim padişah ortalarda yok şu an, generaller ekranından bakıyorum orada da ismi yok, prensler de 15 yaş altı ama hala ülke duruyor. Prenslerden birinin olgunlaşmasını bekledim bakalım ne olacak diye, padişah olur zannettim. Adam büyüdü ama yine prens kaldı.
Ayrıyeten oyun kendi kendşne en son saveimi de bozdu kafayı yiyecem, bir önceki saveim önemli bir savaştan önceydi oradan tekrar kasamam hiç. Neyse siz birinci soruma cevap verin yeter.[hline]Est solarus oth mithas!

[Bu mesaj Karakurt tarafından 20 September 2003 19:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birinci sorunu cevabı: ottoman sipahi ve infantry 1320'lerde çıkıyor olmalı çünkü late age birimleri. fakat bana sorarsan oyunun late age'de çıkan en dandik birimleri, early age birimleri bile çok daha iyi ikisinden de. ikinci sorunun cevabı herhalde bug olmalı, ben de fransız prensesimi ingiliz kralına yollamıştım, sonra ortadan kayboldu. spinster olana kadar da görünmedi, listeden seçince kuzey denizi'ni gösteriyordu ama hiçbirşey yoktu ortada.. :-p

günümüzde ile arapça'dan gelme isimler kullanıyoruz, moğol kökenli isimleri tercih etmeni de anlayamadım, bunu da söylemeden geçemedim.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Custom battle'da high age'da ottoman sipahi var ama? Ayrıyeten Türkler ile geçmişte oynadığım oyunlarda şu an bulunduğum tarihlerden veya daha önceden itibaren ottoman sipahi kullandığımı hatırlıyorum. Acaba viking invasionda mı birşeyler değiştirdiler? Ayrıca ottoman sipahinin özelliklerine bakınca pek de iyi gibi gözükmüyor fakat hiç de dandik değiller, en azından bana göre çünkü onlarla çok büyük işler yaptım ben. Armenian heavy cavalry (yoksa sadece cavalry miydi?) ünitesinin özelliklerine bakılınca sipahiden çok daha iyi fakat yararını göremedim bir türlü.
Ayrıca günümüzdeki arap kökenli isimlere gelince; arap kökenli isimleri kullanmamız Osmanlı ve Selçuklu'nun ırk karışımı ile ilgili yaptığı hatalardan kaynaklanıyor ama buna hiç girmeyelim.
Oyunda Türkler arap gibi gösterilmiş, kendi,ne has üniteleri çok az öyle olan ünitelerin de özellikleri çok yanlış, weak defence, poor morale gibi.. Neyse buna bir de al mutasir, amir al jaknaskir isimli generaller eklenince iyice zevkimi bozdu ben de isimleri değiştirdim.[hline]Est solarus oth mithas!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben custom battle'da baktım, late age'de çıkıyorlar. türk birimlerini ben de beğenmiyorum işte, weak defence, poor morale filan. hemen hepsinde ok var çok lazımmış gibi ama dene bakalım pavise arbalester'lere ok işliyor mu.. compound bow gibi başka bir kavram olsaydı iyi olabilir ama çok saçma şu haliyle..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkler'i olduğu gibi yapmamışlar, yukarıda belirttiğim gibi arap gibi yapmışlar, kendine has az ünite vermişler bir de özelliklerini yetersiz ve yanlış yapmışlar, halbuki gerçekte hiç de öyle değil neyse ama sam gerçekte hemen hemen tüm Türk birimlerinde ok ve yay bulunurdu bunu doğru yapmışlar.[hline]Est solarus oth mithas!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vikingi kurduysan çıkmıyor sipahiler late age'e kadar ama eğer düz Medi warsa açılır.
İkinci sorun ise bir bug şöle oluyor o save alıyorsun padişahın ölmeden önce(autosave last turn'den) padişahın veya kralın ölse dahi en büyük heir büyüyene kadar oyun dewam ediyor bir nevi kralsız gibisin ama tahtın veliathı hazır oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aha bu sorular da benden..

- vikings campaign'i oynuyorum, kaç yılına kadar sürer bu?

- vikings campaign'de prenseslerin hemen hemen hepsinin suratı yer yer domates gibi kızarmış, cüzzamlı filan mı doğuyor bunlar nedir sırrı? :-p

- viking'ler daha az tarım geliri ve daha çok looting geliri mi alıyor yoksa bana mı öyle geldi?

viking'lerin birimleri süper bu arada, başka birileeyile oynayacak oldum da "viking'ler lansman'cılarla, carlsberg'lerle, zıbartır'larla bi dalsa bu fırtman'lar tutamaz" diye vazgeçtim valla.. :) berserker'ler hiper valla, 12 tanesi 200 peasant'ı kayıp vermeden kesiyor filan.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viking harici ünitelerin çok güçsüz olduğuna katılıyorum. İrlanda'nın anca 4 tane kendine has ünitesi var 3 tanesi ciritci (oyundaki adıyla javelin). E paso gallowglasserla mı oynayacam ben bu oyunu... Hele iskoçlarda 1 ünite var kendine has olarak. Kaldı ki ben İrlanda ile gayet güzel yürüttüm hatta vikingler dokunamadı bile bana ama artık gına geldi kardeşim her savaşta hep gallowglasser hep gallowglasser, yere bakıyorum yeşil askerlerime bakıyorum yeşil, dağ tepe yeşil. Olmaz ki böyle... Zaten yenmek istiyorsan biraz izdiham yapman gerekiyor savaşlarda, kıytırık üniteler.[hline]Est solarus oth mithas!

[Bu mesaj Karakurt tarafından 22 September 2003 17:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...