Bone Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Bir süredir yeni dijital fotoğraf makinesi almayı düşünüyordum. Bazı istediklerim vardı. 35 mm'den daha wide, 200mm'den daha tele zoom yapabilsin, 5 ile 7 MP arasında olması yeterli, RAW formatı kullansın, 5cm'den daha az macrosu olsun, image stabilization olsun, 2.0'dan büyük LCD ekranı olsun, ve mümkünse pilli olsun, şarjlı pil kullanabiliyim. Bu özelliklerde makine arayıp durdum. Geçenlerde bir derginin arkasında Olympus'un yeni makinesini gördüm. Adamlar tam da istediğim gibi makine yapmış, hatta utanmadan 28-400 arası zoom yapıyor. http://www.dpreview.com/reviews/olympussp550uz/ Dpreview sitesi inceleme yapmış. Özellikleri tam idealimdeki gibi. 1cm macro'yu görünce dudağım uçukladı. Hem 1280x960 hem de 1024x768 gibi sevdiğim iki boyutta da resim çekebiliyormuş. Ancak incelemeyi okuduktan sonra kafamda soru işareti doldu. İncelemede anladığım kadarıyla, teknik özelliklerinin iyi ama pratik özelliklerinin kötü olduğu söyleniyor. http://www.dpreview.com/reviews/sonydscv1/ elimde bu makine var. her ne kadar teknik özellikleri bana yetersiz gelse de (mesela image stabilization yok, zoom az, macro kötü vs...), resim çekerken auto modu mükemmel. kamerayı etrafta döndürüp zoom yaparken bile netliği gayet başarılı ayarlıyor. ve buna benzer bir ton şey. yani merak ettiğim husus şu. teknik özellikleri bu kadar iyiyken, acaba Sony kullanırken aldığım hazzı Olympus da verir mi, yoksa tersine çok hantal mı kalır? [ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 20:15 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Olympus`un o makinasindan ben olsam biraz uzak dururdum. en azindan biraz daha fazla ornek fotograf inceleyip, daha fazla kullanici yorumlarini okumak lazim. en azindan titresim giderici olmadan o zoom`da o alet nasil kullanilir bilmiyorum ben. illa ucayak lazim. iso`su cok kotu diyorlar. 200`den sonra kullanilmaz hale geliyormus. samsung pro 815 vardi yine buna benzer bir suru ozellik yuklu, o da uzak durulmasi gereken bir makina idi bence. edit: dscv3 vardi bende de. harika bir makina idi. o seriyi niye devam ettirmiyor sony bilmem. [ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 20:42 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar