ad3m Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Evet ama aklımda hiç orjinal bi fikir yok. Neleri seversiniz? Veya neler görmek istersiniz? Aklıma gelen özellikler hep piyasada olan şeyler şöyle çok değişik fikri olan varmı aceba? Suyunu çıkarmadan pls... ps : ticari kaygı gütmeyen fikirler olsun lütfen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Hmm... Bence ilk düşünmen gereken, sen neleri seversin, neleri görmek istersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 ben sıkıldım bunları düşünmekten aslında baya bi işede imza attım zamanında gizlide olsa farklı bir şeyler istiyorum ama şu an düşünemiyorum bu yüzden fikirlerinizi merak ettim işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 zeki müren'in bizi görebileceği bi sayfa yaparsan dadından yinmez ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 tek sayfadan mı oluşacak ? hmm zor bunu bulması. hani site falan yapacak olsan (sadece kodlardan oluşmuyor haliyle) birşeyler söylemek daha kolay olurdu sanki ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Ya tam olarak anlatamadım sanırım bir kere cms kodlamak değil niyetim sayfanın içeriğine göre sayfalamakta değişecektir.Kodlama derken tasarım da dahildir söylediklerime. Örnek vermek gerekirse mesela bir zamanlar orjinal bi fikir diye 2 resmi rate etme hödösü kodlicaktım sonra baktımki tonla var bu sitelerden :p daha orjinal bi fikir lazım yani ne biliyim akıllara gelmeyen demiyeyimde en azından türkiyede fazla clonu olmayan bir fikir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 orijinal bir fikrimiz olsa kendimize saklarız herelde :) ben paylaşmam şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 ihale sitesi kodla, ithalatcı firmalarla anlaş bir ürünün piyasa fıyatından %70 ucuzuna satmak için ihalesini aç, en yüksek verebilecek teklif bedelini seç. örn: nokia n73 piyasada 1000 ytl ise, sen 300 ytl tavan fiyat limiti koyarak ihaleyi aç. sonra herkez buraya gelip 300 ytl'e kadar teklif versin istedigi kadar. 1 teklif bedeli 5 ytl olsun. en yüksek benzersiz teklif veren kişi kazansın. örn: nokia ihalesine ihale bitiş tarihine kadar 500 kişi girmiş olsa. 500 x 5 = 2500 ytl. ayrıca ürünün kazanan kisinin kazandıgı teklif ücretinide al. 2700 ytl yapsın. 1000 ytl'e sen telefonu ihracaat et, kazanana yolla. geri kalan para cebine kalsın. sonra ihaleye girilen teklif bedellerin köşeyi dön. ve gidip bir yat al kendine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 @toggie Madem paylaşmıyacaksın banane! Bu post ile alakan nedir? @Mayhem bknz -> ps : ticari kaygı gütmeyen fikirler olsun lütfen =) Amacımıda yazayım çok değerli fikirleriniz için! Böyle gerçekten severek zaman geçirmek istiyorum bu site ile yani aman bugün bakmazsam gitti paracıklar falan olmasın. Aman neyse vazgeçtim takılın... PS : Biraz daha kafa yorayım ben.Ayrıca her konunun testis malzemesi olmaya dönmeside ayrı bi güzellik... [ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 02:08 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 bu post ile alakam kendi fikrimi belitrmemdir, şikayetin varsa bas butona kardeşim sana mı hesap vericem başlığı sen açtın diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 kktnxbai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 peki senin eglenerek kodlamak istedigin siteden bize ne? ac kodla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Fikir danışmak ana fikiri bu konunun yönlenme gidişatından uzak olarak belirtmekte fayda var. Gelip buraya ben fikirlerimi kendime saklarım arkadaş! demektense hiç mesaj atmazsanız birbirimizi kırmamış oluruz en azından. Belki hayal gücüm dar belkide fikirlerim çok sıradan çokmu şey istedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 said: orijinal bir fikrimiz olsa kendimize saklarız herelde :) ben paylaşmam şahsen Burada "ben fikirlerimi kendime saklarım arkadaş!" denmemiş. İlk satırsa genel kesim ile ilgili -yine- genel bir düşünce belirtilmiş, ikincisinse de kişi kendi fikrini belirtmiş. Bunu yaparken de gayet ılımlı bir tavır sergilemiş. "ifade" denilen hededen kullanmış mesela. Ya yazan ben olsaydım : p Sen fazla hassas bir dönem geçiriyorsun herhalde ad3m. O 3'ü direk e yapmayı dene bi sen. Belki hayal gücün de genişler :) (ne alakaysa artık site fikri ile hayal gücü. ihtiyaca yönelik yaparsın, ihtiyacı olan da kullanır.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 "Ben tez yazicam, ama icerigini siz bulun... Cok guzel tez yazarim ben ama icerik bir turlu aklima gelmiyor. Vakti zamaninda cok yazmisligim, dusunmuslugum var ama simdi aklima gelmiyor iste. Cok mu sey istedigim?" Eh, bir miktar... Eger istedigin bir site yapmaksa sadece, ac tutorial bolumunu, bastan sona fikirlerle neyin nasil yapildigiyla dolu. Ordan al 5 tane konu basligini; internet sitesinde ne olmasi gerektigini dusun hepsinin. Daha sonra hangisini yapabilirsin hangisini yapamazsin buna gore ayir.. Biz buna icerik hazirlamak diyoruz; kendisi bir miktar vakit haliyor. Ozellikle duzgun icerik hazirlamak, siteyi hazirlamaktan cogu zaman daha cok vakit alir. Bu nedenle istedigin cok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 @Zopik Vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum.Biri sana "Damlaya damlaya göl olur" sözünün anlamını sorduğu zaman söyleneni aynen lanse eden cümlelermi kurma gereği duyarsın yoksa sözün asıl anlatmak istediği şeylerimi? Benim geçirdiğim dönemle verdiğim cevapların alakası yoktur.Hergonandan sonraki cevaplar ile konuyu karşılaştırırmısın? Ben insanlardan zorla fikirlerini sunmalarını istemiyorum verecek bir şeyin yoksa mesajında olmasın bu başlıkta bu kadar! Ayrıca Ad3m içindeki 3 l337 style ile alakası yoktur derinliği çok farklı şimdi sen 2. mesajda ben öyle bir şey demedimki falanda yazarsın.Herneyse ortamı serinletmek için attığın mesaj biliyorum ama gereği yok teşekkürler. @riglous Hmm bakın böyle bir mesaj gördüğüme sevindim.En azından anlatılmak istenen örneklendirilerek kendine has bi eleştiri doğrultusunda sunmuş fikirlerini riglous. Ama ben halen isteğimin bu kadar hor görüldüğünü anlamış değilim.Örneğin wikipedia mevzusunun fikir babası Richard Stallmandır kodlayını bir başkadır içeriğini düzenleyende dışarıdan insanlardır. (RS nin bu site ile uzaktan yakından ilgisi yoktur sadece zamanında bir isteğini dile getirmiş/sunmuş/istemiş bir başkasıda esinlenip bu hale getirmiştir.) Bunu sunmamın sebebi elin gavuru yapıyor mevzusu değil belki ilk duyduğunuz zaman size çok komik gelecek bir fikir ama aldığı hal bir hayli farklı saygı duyulası bir site. Open source oluşumlarla ilgileniyorum kısaca ilk fikirler belirleniyor sonra grup sonrada ürünün oluşumu vs. Sorduğum soru her ne kadar bu yönde görünmüyor isede ben farklı cevaplar doğrultusunda kısa bi açıklama yapacaktım ama sağolsun arkadaşlarımız çok büyük destek oldular... Birde sorum şu şekilde olsaydı arkadaşlar ben bi cms kodlıyacağım içinde neler olmasını isterdiniz? Muhtemel gelecek cevaplar ; Forum Resim galerisi Haberler Blog vs olacaktı değilmi? Bunlar bir fikirdir işte.her ne kadar benzeri istemediğiniz kadar olsada bir fikirdir. Yada cmsler için yazılan modüllere bakın herkes kendi çapında ihtiyaca yönelik kodluyor ve kimsenin bir çıkarı yok.Herneyse dağınık oldu ama kısaca kimse sizden $$$ edecek fikirlerinizi istemiyor tamam kabul onlar sizlere kalsın ama şu başlık altına atacağınız Resim galerisi kodla gibisinden bir mesaj bile bu gördüklerimden kat be kat daha iyi hissettirirdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Hmm Söyle bişey olabilir. örneğin verilen bir urlyi gd ile grafik haline çeviren bir uygulama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Beyan ettiğin düşüncen için teşekkürler arkadaşım bu arada imzanda pek bi ilginçmiş :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 az uğraştırmamıştı o imza zamanında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 offtopic said: Bu post ile alakan nedir? Forum üyesi olması olabilir mi en başta? 2 cümle yazıyorsun, iyi kötü her türlü eleştiriyi kabul etmen lazım. Ki adam smile bile kullanmış artık alınganlık sınırlarındasın öle diyim. :):):):)::):)): pf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Ismi lazim degil bir sirkette staj yaparken, musterilerin bilgilerini alip bunlari sitede referans olarak kullanmak gibi bir projeye baslamistik. Ilk etapta 4 sayfalik bilgi toplamak gerekiyodu. Bana yolla dediler yolladim tabi... Stajyer naapsin. Sonra ara sor bakalim sorulari var miymis dediler... Ismi lazim degil, baska bir sirketin patronu bir bu bilgileri surekli veriyoruz, nedir bu istedikleriniz, yeter artik, kendi bilgilerinizi kontrol etsenize gibisinden cikismisti. 5 dakikanin sonunda, sitenin bu bilgiler cercevesinde guncellenecegini soyledim, iyi niyetli olarak... Hani adam da belki iyi bir is yaptigimi farkeder umuduyla; ne yazik ki. Bizim gizli hedeflerimizin olmamasi gerektiginden baslayarak bir 5 dakika daha ayar verdi. Sonra da sen stajyersin di mi, sana ilk ders olsun pazartesi gunu boyle seyler icin bi daha arama dedi kapatti telefonu. Diyecegim o ki, sen amacini tam aciklarsan, sonra aa ben bu fikri suna suna soylemistim bak bunlar da dusunmus tarzi seyler olmaz. En azindan fikrin nereye gittigini biliriz. Richard Stallman ayri bir dava. Wikipedia anildigi zaman adamin ismi hala geciyor di mi? Senin yaptigin projenin cismi bile belli degil. Ben sana fikir verdikten sonra sen bu referans konusuna sadik kalacak misin bunu bile bilmiyorum (Zamaninda proje kaptirdim bu yuzden, ozellikle hazirliklari yaptiktan sonra bunu farketmek acaip koyuyo)... Ayrica proje uretip, sirketlere site yaptiranlar mevcut. Ha sen bunu opensource olarak yapacaksin tabi o apayri bir dava. Eh, yukaridaki paragrafi yazdiktan sonra, projeyi gerceklestirirsen en azindan isim bulunduracagini varsayiyorum. Odev sitesi yapabilirsin. Insanlar odev yaparlar, bunlari upload ederler. Boylece buyuk bir veritabani olusur. Kimisi paylasmak ister, kimisi istemez. Konularina gore kategorizasyon yaparsin. Paylasmak isteyenler bazen tum haklariyla paylasmak ister, bazen sadece teknik olarak paylasmak ister, bunlari ayarlarsin. Odevlerin dogruluk olayini yaparsin. Eger notlandiysa bunu girmelerini saglarsin. Peki herhangi biri niye kullansin sistemi? Odevi upload edip daha sonra baska bir bilgisayardan ulasim saglanir. Boylece yazdirmadan once email'ina ya da flashdrive'a koyacagina siteye upload eder ve duzenli tutar odevlerini. Bunun disinda hangi ders icin yaptigini yazar, ayni dersi alanlar fikir sahibi olur odevler konusunda. Odev diyince hem yazilar hem islemler geliyo... vs. vs... bu uzaaar gider... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Öyle siteler vardı sanki. Bi yerlerden aklımda kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Şimdi direk kodlayacağım diyince garip olmuş. Sanki burada hiç bilmeyen insanlara ben kod biliyorum demek gibi olmuş. Soruna gelince biz denedik onu olmadı, yani vaktini boşa harcama bu hareketle fikir çıkmıyor adam gibi. Kendi fikirlerini düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 @Dynun Abi sen söylemeseydin keşki be.Albüm deki tartışmanızın bu konudan tek farkı resim üzerine oluşudur hatırlatırım! Aslında neler olacağını sezer gibi olduğum için not düştüm suyunu çıkarmayın diye.Sonuçta garbage değil yada yapılmak istenilen hayal değil. Sorum ve istediklerim çok basitti aslında ama bir yanlış anlatma yada anlaşılma içine etti. @riglous Sorduğum sorunun basitliğinden bence içerik gayet bellidir.Fikire endexli basit bir oluşum. Evet basit dedim çünkü sadık denirken ben kendimi buna adamıyacağım belki beyin jimnastiği belkide geçici bir heves çünkü.Yada gerçekten uzun soluklu bir maraton.Kimse bilemezdiki aptal bir kernelin yıllar sonra piyasa hakimi olabilecek kadar gelişmesini.Yada google hikayesini... Örnek çok neyse konunun burda bitmesi dileği ile 2. kez sonlandırdım. Gerçekten çok farklı fikirlerle geri döndüğümde topiğe gördüğüm içerik felaketti.Katıldığınız için tnx... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Tanımıyorum ben seni. kimsin ki sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar