Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarışma #1

Bone

Öne çıkan mesajlar

Olayın adını yarışma koydum.
Aslen ConceptArt sitesindeki "monster of the week" olayından özendiğimi söyleyebilirim.
ConceptArt'taki bu yarışma, her hafta seçilen bir konsept üzerine, çizerlerin bir yaratık konsepti yapması üzerine. Bir hafta sonunda ise, bu topic kapanır, ve yarışmaya katılan kişilerin bu resimleri oylanır. O hafta en çok oy alan resim, haftanın resmi seçilir.
Böyle bir yarışma düzenliyelim diyorum. Hem bölümdeki kişilerin yeteneklerini de görmüş oluruz.
Yalnız conceptart'tan farklı bir tarz olcak bu. Ordakiler tasarım yapıyor, bizimki ise daha serbest olacak.
Yani haftanın konusu aklınıza neyi uyandırıyorsa, onu yansıtmakta serbestsiniz.
İsterseniz resim çizin, isterseniz fotomontaj yapın, isterseniz fotoğraf çekin. Yani konsept tasarım ile sınırlı değilsiniz.

Moderatör veya admin değilim gerçi ama bu haftaki konuyu ben başlatıyım dedim.
Normalde pazartesiden pazara kadar katılım açık olur. Yeni hafta başladığında (pazartesi) bu konu kapanır, oylamaya geçilir, yeni konu açılır, ona katılım olur. Yani eski konunun oylaması ile yeni konunun katılımı aynı sürede oluyor.
Neyse, anladınız siz.
Bu sefer katılım için daha uzun bir süre olmuş olur, bu pazar değil, gelecek hafta pazara kadar insanlar katılır. Birinci yarışma olduğu için torpil geçmiş olalım.

Lafı kısa kesiyorum, dediklerimi anlatabildiysem, bu haftaki konuyu söylüyorum:
"God save the queen"
Sosyal ağlarda paylaş

ya sonucta kimse "adam sen niye renklendirdin eskis kalıcaktı bunlar!" diyemez, uraşan daha temiz iş cıkarır elbette.

bence iyi olmuş, hareket gelir bölüme.

ilerki konular daha genel olabilir ama,

en biliyim conceptart'ın thunder dome'u gibi.

baslıyalım ciziktirmeye
Sosyal ağlarda paylaş

dusundumde bazı şeyleri netlweştirmek lazım, yarısmanın mekaniğine dağir.

Mesela son katılım saati gelecek perşembe forum saati 18:00 olsun.

carsamba gübü bone yenı bi topic acsın, bu topiğe perşembe 18:00'a kadar sadece yarısmacılar işlerini post etsin, aralara yorumlar karışmasın hem kalabalık yaratmasın, hem insanlar şaşımasın.

oylama perşembe 18:00 den cuma 18:00 kadar sürsün sonuc cuma acıklansın.

Bi kısıtlama olmasın herkez istediğini yapsın ama, medyum still imaj olarak kalsın (yanı bence cok olay olur gibi geliyo baska türlü).

Oylama nasıl olsun?

herkez kendi birincisini ikincsini ve ücüncüsünümü secsin?

bence en güzeli öle olur ona göre 3,2,1 diye puan alır en cok puan alan birinci olur şeker olur.

Katılıyomusun bone?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dusundumde bazı şeyleri netlweştirmek lazım, yarısmanın mekaniğine dağir.

Mesela son katılım saati gelecek perşembe forum saati 18:00 olsun.

carsamba gübü bone yenı bi topic acsın, bu topiğe perşembe 18:00'a kadar sadece yarısmacılar işlerini post etsin, aralara yorumlar karışmasın hem kalabalık yaratmasın, hem insanlar şaşımasın.

oylama perşembe 18:00 den cuma 18:00 kadar sürsün sonuc cuma acıklansın.

Bi kısıtlama olmasın herkez istediğini yapsın ama, medyum still imaj olarak kalsın (yanı bence cok olay olur gibi geliyo baska türlü).

Oylama nasıl olsun?

herkez kendi birincisini ikincsini ve ücüncüsünümü secsin?

bence en güzeli öle olur ona göre 3,2,1 diye puan alır en cok puan alan birinci olur şeker olur.

Katılıyomusun bone?

dediğim gibi bu sefer erken başlayıp perşembe günü açmış oldum,
ancak normalde katılımlar pazartesi başlıyacak.
senin dediğin gibi
pazartesi-cuma katılım, cumartesi-pazar oylama olabilir.
ilk başta öyle düşünmüştüm. yani haftaiçi katılım, haftasonu oylama.
ama kafama şöyle bir hadise geldi.
herkes hafta içi katılamayabilir, herkes de haftasonu oylama yapamayabilir.
başta da dediğim gibi.
katılım pazartesi-pazar sürsün,
oylama, bir sonraki pazartesi-pazar olsun.
1. katılımın oylaması sürerken, aynı hafta 2. katılımlar başlasın.
yani eski eserlerin katılımı kapandıktan sonra hem yeni katılımlar başlıyacak, hem de eski eserlerin oylaması başlıyacak.

yani benim kafamdaki düşünce bu.
oylamak ve katılmak isteyenlere biraz daha süre tanımak. (1 hafta oluyor yani)

tabii cuce'nin dediği gibi hafta içi katılım, hafta sonu oylama da olabilir.

nasıl karar verirsek öyle olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Oahahah ben katılımcı diil, tüketici biri olarak ağzım sulanmış bi vaziyette bekliyorum çalışmaları. Bakarsın arkaplan falan çıkar aradan dfssdfsfd

Amman diyim, kavga çıkabilir Türkçe-İngilizce olayında. Çıkmadı diil.

[ Mesaj 30 March 2007, Friday - 01:29 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
açıkçası katılacaktım, god save the queen gibi bir konuda bilgi birikimim olmadığından vazgeçtim ben

bilgi birikimin olması gerekmiyor ki :) burda bilgi yarışması yapmıyoruz.
sadece cümle aklına neyi getiriyorsa, hangi duyguyu uyandırıyorsa, onu yansıtacaksın resimde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...