Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarım gün tekniği

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar başladım buna, ben uydurdum.
Şimdi devamsızlıklarınızı raporla kapattığınızı düşünüyoruz çünkü yarım güne rapor alınabiliceğini sanmıyorum kolay kolay.

Şimdi okul ders saati 8 genelde. Uzun tenefüs de 5. ders ile 6. ders arasında oluyor.
Normalde uzun tenefüsden önce atıyorum 4. dersten sonra 5. derse girmeden okuldan çıkarsanız tam gün yok yazılıyorsunuz.
Gayet saçma bir olay, çünkü 8 dersten 4 üne girdiğiniz halde tam gün yok sayıyorlar.
Şimdi bu olayı kendi tarafımıza çekelim.

Sabah ilk 5 ders gitmiyorum, öğle yemeği saatinde gidiyorum yemeğimi yiyip 3 derse giriyorum yarım gün yok yazılıyorum sonra eve dönüyorum. (bu arada geç kağıdı almanız gerekiyor okula gidince)
Şahane bir olay. Devamsızlığınız yetiyorsa 20gün devamsızlıkla 40 günü 3 derse indirebilirsiniz.

Hesap edelim
20 raporsuz devamsızlık ile 20 gün gitmedik desek
8 ile çarpalım 160 ders saati gitmiyoruz.
20 raporsuz devamsızlık ile 40 yarım gün gitsek
5 ile çarpalım
200 ders saati

Yani aynı devamsızlık günü ile daha çok ders saati evde kalıp uyuyabiliyoruz.
Okulunuz yakınsa çok daha rahat olabilir, gidip yemek yiyip dönüyorum ben.

Peki bunu niye yapıyorum?

Devamsızlık çok saçma, evet, saçma.
Derslerimi yapıyorsam sınavları geçiyorsam niye devamsızlık koyarsın, hele lise sonda, zaten insanın içi bayılıyor iyice.

Bunu yapmasam ne olur?

Kafayı yerim, okul sağlığa zararlıdır. Bu dönem çalışmıyorum zaten, ne çalışacam, geçen dönem ile aynı şeyleri yapıyorlar sürekli. Onu ben evde de yaparım. Öss ile girmiyorum zaten özel yetenek ile girmeyi düşünüyorum.
Ne kadar saatimi evde geçirirsem o kadar kafam rahatlıyor.

Devamsızlığı yetiştirirsem mayıs ayının tamamını böyle gidicem.

Benim gibi okula gidemiyen insanlara duyurulur.

[ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 17:57 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 17:59 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abi devamsızlık saçma bir şey evet ama ülkemizde malesef gerekli,aynı öss gibi.

şöyle düşün.Şu an okula sadece devamsızlık var diye gelen kaç kişi tanıyorsun.Ben söyleyeyim her 10 tanıdığımdan en az 4-5 tanesi devamsızlık olmasa gelmem diyenlerden.

Devamsızlığı kaldırırsan bu sefer kimse gitmeyecek ve okuma - yazma oranı daha doğrusu okuma yazma demeyelim de eğitim düzeyi iyice düşecek ve kötü yerlere sürükleneyeceğiz.

Millet olarak okulu sevemedik.Şahsen ben devamsızlık yüzünden değil,eğitim için gidiyorum okula.Ders çalışmakla,sınava girmekle alakası yok yani bunun.Bu sene özellikle 7x24 saat 6'da hem okul hem dershaneye gittiğim için çok vuruyor ama asla böyle bir şey yapmam,sende yapma chemi.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim öğretim lise 2nin sonlarında bitiyor, öss denilen amaçsız şeye çalışıyorsun sonra.
Öss öğretmenlerin hazırladığı ve gene aynı öğretmenlerin çalıştırdığı, sırf zorluk olsun diye konulmuş bir eleme sınavıdır.
Eğer öss ile üniverste düşünmüyorsan (tasarım mesela) zorla össye çalışmanın bir mantığı yok, barajı geçsen yeterli.
Yoksa, össnin gerçek hayatta karşına çıkacak sorunlarla pek bağlantısı yok.
Sırf eleme sınavı.
Öğrencileri de sırf bu sınava çalıştırıyorlar, sanki bir halta yarıyacakmış gibi ileride.
İşin kötüsü öğrenciler çalıştıkca sınav zorlaşıyor, insanları gerçek dünyadan daha da koparıyor.
Bu gidişle ben üretimin 10yıl içinde duracağını düşünüyorum.
Çünkü gerçekten sorunlarla baş edebilicek, üretim yapabilicek mühendisler değil, öss sorusu çözen bireyler yetiştiriliyor.
Şimdi git gide geriye çekiliyor bu össye çalışmaya başlama safhası, kanser gibi bir şey.
Lise sonda çalışılırdı, şimdi lise 1 den başlıyor ayrıca 4 sene.
Beyinler iyice yıkanıyor, iyice amaçsız hedeflere koşturuluyor öğrenciler, hedeflere ulaşsalar bile bu sefer insanlar farkediyor ki hedefe ulaşana kadar yaptığın şeyler tamamen amaçsız.
Sonra üniverste okusan ne olacak okumasan ne olacak, beyin durmuş, sadece öss sorusu çözüyorsun.

Durucak üretim, mühendis kalmıyacak o an anlıyacaklar öss ile gerçek eğitim öğretim arasında dağlar kadar fark var.

Lise 1 deki üzerinden bile geçilmiyen mantık konusu elektroniğin ciddi bi konusu olduğunu düşünürsek, lise 2 ve 3 de öğretilen konuların nerelerde kullanılabiliceğini çıkarabiliriz sanıyorum.
Bu össye giren herkez profesör olmayacaksa bunları öğretmeleri gayet saçma.
Onun yerine sağlıklı bir şekilde hesap makinası kullanma öğretseler gerçekten çok daha yararlı olur, yada bilgisayarda nasıl matematik formülleri yapılır ve yürütülür gibi bir şey gösterseler.
Çünkü artık bunlar önemli.

Teorik bilgilerimiz süper zaten, bütün bilimin her formülünü ezberletiyorlar öğrencilere aferin.
Ama pratiğe dökecek adam yok.
Bütün lise mezunları gene teori öğreten öğretmenler olacak bu gidişle.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla gireceğin üniversiteye göre orda da yoklama alıyorlar alışsan iyi edersin d: Ha tek farkı devamsızlıktan bütün derslerden kalmıyorsun sadece devamsızlık yaptığın dersten kalıyorsun d: Tabi hoca devamlılık isterse, bazıları sallamıyor çünkü heh.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk beş ders uyu, tam gün taktiği de yap arada
açıköğretim var senin mantığına o uyuyor, sınavlarını geçiyorsan sorun yok
tmm super eğitim yok bizde, her dersi dinlemek zevkli deil ama bu kadar okul filan yapıldığına, öğretmen yetiştirildiğine göre kaynakları atıl durumda bırakmamak lazım, bir bildikleir vardı yani insanların, bütün dünyanın eğitim sistemi yanılıyor olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

Lise 3 te ipod rlz yaa...

Zaten şarj 7+ saat dayanıyo,
Gidiyosun sabahtan takıyosun kulağına, sote biyere yayılıyosun dinliyosun, ev yakınsa hiç şarj sorunu çekmeden günü atlatabiliyosun=)

Bi yoklama alınırken hocayı dinlemek gerekiyo ama onda da zaten hayvan kadar defteri çıkarması filan lazım görmek kolay oluyo, sonra yine dinlemeye devam:D

Bu taktik ÖSS zamanı kafayı yemekten kurtarır=)
Sosyal ağlarda paylaş

o hesap biraz öyle olmuyor normal devamsızlık gibi kullanamıyorsun rapor hakkını.mesela x.v.z tarihinde aldın raporu ama sen yarım gün gittin hiç bişi değişmiyor doktorlar raporu yazarken tam 1 gün 1 hafta 5 gün şeklinde veriyorlar okulda zaten raporu sallamıyor tarihine bakıyor o kadar,yarım gün olarak kullanamazsın rapor aldınmı tam bi gün olarak kullanmak zorunda kalıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

e kemikılcım, yolda geçen zamanı ve harcadığın eforu da düşünerek lütfen yola gelip bu saçma yarım gün fikrinden vazgeç =)

günde 2 saatin geçse yolda zaten hesap denk oluyor. ki yarım gün gitmenin verdiği yorgunluk, sabahı düzgün değelendirememe ve ölü zaman yaratma gibi hedehödöleri de saymıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

izinli görünmen için okulun herhangi bi spor takımında veya etkinliğinde olman lazım,voleybol takımındaydım ben mesela turnuvalar flm baslardı böyle kız takımının maçı bile olsa bizde giderdik izlemeye izinli sayılırdık,tiyatrodaykende izinli sayılıyorsun provaydı git geldi flm.ama devamsızlıgını dikkatli kullan derim ben lise3 teyken mayısın sonunda bitmişti devamsızlık haziranın ilk haftası okula 2 gün gittim sonra müdür yardımcısı git çocum gelme sende dedi,hocam devamsızlık flm dedim ben halletcem dedi halletmedi karnemde 63 gün yazdı ama mezun oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim okulda sabah da gitsen öğleden sonra da gitsen [yani devamsızlık yapsan] yarım gün yazılıyordu yani
sabah 4derse girersen öğleden sonrakilere girmezsen yarım gün
sabah girmeyip öğleden sonraki derslere girersen yine yarım gün
sen 4saat derse girion öğlen kaçsan ( ki kaçma değilmiş o sonradan öğrendik devamsızlık yapma hakkımız varmış) yarım gün yok yazılman lazım tam gün yok yazıyorlarsa önce hocayla konuş sonra da bildiğini oku dilekçe fln yazarsın Türkiyede haklarımızın farkında olmadığımızdan dolayı isteyen istediği gibi korkutuyor insanları
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...