Pluton Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Merhaba arkadaşlar. Ya bişeyle ugrasıyorum ama yapamadım. Hatırladıgım kod ya yanlış yada farklı hatırlıyorum. Şimdi ben php dosyasının içinde php yazıcam ama onu okumicak direk ekrana yazacak yani şöle; echo "naberdünya"; ?> Bunu direk olarak ekrana yazıcak. Ben diye biliyordum ama olmuyo mlsf. Bide şöle 2 tane css kodum var bunlarıda kullanamadım. .code { background: #FFF; border: 1px solid #EEE; border-left: 6px solid #CCC; color: #666; display: block; font: normal 1em Tahoma,sans-serif; line-height: 1.6em; margin-bottom: 12px; padding: 8px 10px; white-space: pre; } .blockquote { background: url(img/quote.gif) no-repeat; display: block; font-weight: bold; padding-left: 28px; } Daha fazla paylaşım seçeneği… taz Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 said: echo "naberdünya"; ?> buradaki < ve > işaretlerini bu şekilde değil de, değişik böyle 4-5 haneli karakterler oluyor onlar için. o şekilde yaparsan php kodu sanmaz sanırsam. tam anlatamadım ama neyse :p edit: < için & l t ; > için & g t ; böyleymiş kodlar. arada boşluklar yok tabii [ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 20:20 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… forgiver Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 html içinde kullansan u edit: olmuyormuş harflerin hafif arasını açmaya yarayan bir kod sadece frontpagede de taz ın yazdığı gibi kullanıyor, phpde de işe yarar herhalde <html><code>yazıya şekil verir</code></html> ekranda y a z ı y a ş e k i l v e r i r [ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 20:43 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… taz Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 bir de htmlspecialchars tarzı bir functionı vardı php'nin. ona da bir bakıver php.net'ten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Pluton Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Taz oldu valla tşk ederim ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Brigand Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 de dene. < > yerine üstteki arkadaşın dediği gibi < > kullan, onun dışında dediklerinden bişe anlamadım, arkadaşların verdikleri cevaplardan sorduğun soruyu anlamaya çalıştım CSS kodlarını taglara direk adapte etmek için başlarındaki noktaları kaldır. yok nokta olsun diyosan code tagı içne class='code' eklicen. [ Mesaj 25 March 2007, Sunday - 13:25 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 İşe bak geçen bu konuyu okuduğumda 2-3 gün sonra işime yarayabileceği aklımın ucundan geçmemişti. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Pluton Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 :D hehehe ne güzel valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Bu arada bugün daha iyi bir çözüm öğrendim aklınızda bulunsun: htmlspecialchars(string) fonksiyonu bu dönüştürmeyi otomatik yapıyor. mesela htmlspecialchars('<') şeklinde çağırınca %lt döndürüyor. Daha genel bir şey, iki saat html eşdeğerini aramanız gerekmez. :) [ Mesaj 27 March 2007, Tuesday - 01:15 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Pluton Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 o dahada güzelmiş bak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Zopik Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Pluton sen de var harbi bir sorun. Taz htmlspecialchars öneriyor, taz'a hallettim çok sağol oldu diyorsun. Sonra Mirage -muhtemelen taz'ın mesajını görmeyip- aynısını yazıyor ve bu sefer bak bu daha güzelmiş diyorsun. Ağır gelir sana bu işler, hiç uğraşıp kendini harab etme cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Zopik bak abicim önce akıllı konuşmayı öğren. ben taz'ın yazdıgını görmeden forgiverı demek istemişim onu ama arada taz gözüme çarpmış dalgınlıkla taz yazmışım. yani bir dalgınlık sonrası olan şeyler. Önce insanları aşağılamadan bi ölç tart bakalım nedir ne değildir diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Zopik Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Herhangi bir aşağılama söz konusu değil. Kafan basmıyorsa ya da aşırı dikkatsizsen(!) bırak bu işleri. Harap etme kendini. Çünkü tıkanır kalırsın. Şurada sorduğun şeyleri kendi kendine ya da google gibi bir nimet ile arayarak çözemiyorsan uğraşman anlamsız. Ha ne olur, şimdi bu yazdıklarıma sinirlenirsin, feci gaz olursun, hatta öyle bi büyütürsün ki kafanda gazın 5 ay sürer 5 ay php çalışırsın, kendine göre über kodır olursun ama o kadar. Ne daha ileri gidersin ne de sana birşey kazandırır. Gençsen, yaşın ufaksa uğraş. Birşey kaybetmezsin ama bu işe ekmek kapısı olarak bakıyorsan, ilerde profesyonel olarak yapmayı düşünüyorsan bir yerlerde hata yapıyorsun. Ya daha düzgün şekilde anlayarak okumayı dene ya da gerçekten kafan basmıyorsa bırak bu işleri çünkü altından kalkamazsın. Abi tavsiyesi olsun sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Ortada aşırı dikkatsizlik falan göremiyorum ben. Pluton bir iki mesajı gözünden kaçırmış alt tarafı. "Sen bırak bu işleri" diye çıkışmanın ne anlamı var ki? Kaldı ki biri aşırı dikkatsiz olsa bile bunlarla uğraşabilir. Bu tür şeylerle uğraşdıkça dikkat unsuru zamanla gelişiyor, bir yerden sonra zaten kendiliğinden görür oluyorsunuz bir çok şeyi. Ayrıca konu ve çözümü çok basit olabilir, ama arama tekniklerini/kurnazlıklarını bilmeyen biri için böyle bir şeyi araması da kolay değil. Forum ve benzerleri aracılığıyla bir bilenden öğrenmek aramaktan çok daha kolay ve kısa olabiliyor bazen. [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 02:16 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Zopik Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Pluton nick'li kullanıcı şu konuda benim said: yalnız -belki alınacaksın ama- derdini anlatamaman muhtemelen sağdan soldan bulduğun yarım bilgileri okuyup neo misali "i know php" diye gaza gelmenden ötürü. net'te bile bir ton adam akıllı türkçe kaynak var. bildiğini düşündüğün şeyler bile olsa oturup baştan sonra düzgünce bir kaynağı okumalısın bence. aralarda şimdiye kadar görmediğin/bilmediğin bir çok püf noktaya denk geleceğine eminim. bu tip birşeyi okumak bir hafta sonundan daha fazla sürmez ayrıca. demem üzerine demişki; said: Ya biliyorum birçok kaynak var elimdede kitap var ama anlamıyorum anlamıyorum niye bilmiyorum. Bir öğretmen olcak başımda ancak öyle anlayacam ben okuyarak anlayabilme kapasitesi yok bende.. Bunu php öğrenmeye çalışırken anladım. Şu google'de ne kadar php kaynak varsa hepsini başdan sona okudum ve uyguladım ama yinede anlamıyorum niyeyse bilmiyorum Kişinin sorduğu soruları da göz önünde bulundurunca gerçekten bir sorun varmış gibi görünüyor. Bana göre bu sorun ya çok üstün körü ve dikkatsizce okuyup biraz da hazıra konmak ya da gerçekten anlamamak olabilir. Gerçekten anlamıyorsa ve bunu bir iş olarak düşünüyorsa yol yakınken dönmeli benim düşünceme göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Hmm evet haklısın. Bu yazıya göre hakkaten bir şeyler yolunda değil. Şahsen benim php bilgim çok azdır. Ama programlama temelim iyidir. Şu an php ile bir web sitesi geliştiriyorum. Elimde sadece bir php kitabı var. Genelde php'de bir konuda takılırsam google'dan arayarak bir kaç dakika içinde çözümü bulabiliyorum. Çözüm karışık yada uzun gibiyse ilk önce kitaptan konuyu iyice bir okuyorum. Kitap da yetmiyorsa yine google'dan arayıp max 1-2 sayfa gezerek buluyorum. Programlama temeli olmayan birisi için bu süreç daha uzun olacaktır. Ama "google'dan tüm sayfaları okudum hala anlamıyorum" dediğine göre ya ingilizcesi yetersiz yada işin temelini öğrenmeden bulaşmaması gereken şeylere bulaşıyor bence. Yürümeyi öğrenmeden koşmak olmaz. [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 03:29 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… ad3m Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Bizim en büyük yanlışımız zaten araştırmadan direk sormak oluyor =) "Araştırma" dan kastım konuya hakimiyet sağlamadan direk üretime geçme arzumuz.Bi nevi ekmeden biçmek isteyişimizde denebilir. Mirage'in dediği gibi programlama temeli olan insanlar sadece manuel'in yardımıyla kısa sürede kodlamaya başlayabilirler.Örneğin php öğrenirken çoğu kaynak derki C bilen adam için öğrenmesi kolaydır.Neden? C ile kodlandığı için syntax benzeridir etkileşim hızlı olacaktır ayrıca bazı deyimler standarttır. Geçelim bunları pluton arkadaşımızın şimşekleri paratoner misali üstüne almasının tek sebebi "Soruna en kısa yoldan çözüm bulmak için ; soru nasıl sorulur?" hödösünü es geçmesidir. Evet dediğim gibi sorun pluton kaynaklı :p programlamadan önce bence başka şeyleri yoluna koymak gerekir.Her ne kadar dışarıdan zor gelsede programlama zor değildir arkadaş! Sadece boş kafa/zaman ve sabır ister o kadar.Araştırmacı ruhunuzu kaybetmemeniz dileği ile. PS : Saçmaladım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… forgiver Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 bence çok abartmışsınız olmuyor diye konu açması kendi açısından gayet mantıklı çünkü yanlış kod kullanarak deniyor, belki iyi araştırsa code adlı kodun başka işe yaradığını bulabilirdi ama google da "yazdığım kodların sayfada aynen çıkması" tarzı bişey aratınca bile işe yarar bir sayfa çıkmıyor ki ilk yazdığım ihtimali denesin. sonra attığı mesajlar da tşkkür etme amaçlı, yardım ettiği için diğer insanlara ayrı ayrı teşekkür ediyor, cevabı okuyp msj atmadan sayfayı kapatmak istememiş, evt tşk etmek özellikle bir forumda zor bir iştir(tşk ederim yazmak biraz garip geliyor, boş geçmekte zor geliyor bana), bunu yaparken yukardaki tartışmaya sebep olan msjlar çıkmış ortaya diğer bir olayda kolay bişey sorması herkes cevap yazmış, zor bişey sorsa bu kadar tantana çıkmazdı, az veya çok bilin ama bu kadar da saçmalamayalım, tartışma çıkardığımız konuya bakın ya, 3 satırlık cevaptan nerelere geldi konu peki pluton aynı şeyi farklı bişey sanmış, ama forumda 3 tane aynı cevap verilmiş bunun üzerine eğilsek biraz da, kendi adıma yeni öğrendiğim bir alan olduğu için cevap verme ihtiyacıyla doluydum, taz cevapladığı halde neredeyse aynı mesajı attım( biraz daha kolay anlaşılır şekliyle) ben de suçluyum deyip, ne kadar kötü bişey yaptığım hakkında üzülmem mi gerekiyor şimdi yapmayın etmeyin kötü bir niyet yok ortada bu kadar tartışmaya kasmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Zopik Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 "Atatürk portreleri beni rahatsız ediyor. Tavan da ya da arkamızda olsun" diyen biri mi söylüyor bunları yazılanlara saçma diyerek? Kendi tabirin ile "kızların götüne" bakmaktan mı sıkıldın forgiver ? Neyse, baştan bi oku sen yazdıklarımı. Anlarsın belki anlatılmak isteneni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 İlk önce abi tavsiyesi vereceğin kişileri iyi seç çünkü sen benim abim yaşında oldugunuda nerden çıkardın. HAZIRA KONMAK kelimesini anlayabilmiş değilim. Daha demin açtıgın topiclere baktımda Donanım&yazılım'da birçok konun var yardım istediğin. Olabilir yardım istenir peki sen niye hazır konuyorsun bana bunu bi açıklar mısın? Ve ben google'de günde yüzlerce araştırma yapan bir insanım. orda yazdıklarımda dogru "Okuyarak anlama kapasitem yok" dedim evet dogru yok. hatta yazılarım bile berbattır bazen okurken ben bile anlamıyorum. Ama bunun tek sebebi kitap okumayı sevmiyo olmam. Arthur çok ama çok sağolsun bana php'de çok yardımcı oluyo ve destekliyo. ne sorsam sölüyo 4 aydır yapamadıgım şeyi Arthur'a sorarak 10 dakikada öğrendim ve şuan hali hazırda kullanıyorum. Yani sen çok zekisin ben çok mu salağım öğrenemeyecek. İngilizcem yok, programlama temelimde yok. Ama azimle ben bu işi başarabileceğimi inanırken sen nasıl umut kırıcı oldugunun farkında değilsin yada bunu anlamayacak kadar aptalsın. yaşım 21 ve yazdıgın sözlerin hiçbirine kırılmadım umtusuzluga düşmedim sadece sinirlendim. Ama bunu 13 yaşında php öğrenmeye çalışan bir çocuga yazsaydın. Geleceğin coderlarından birini daha kaybedecektik. benim sorunum olabilir. ama senin sorunun benimkinden çok daha büyük.. Kendini ilah olarak görüp "Yok kardşe sen bu işi başaramassın" havalarına girerek kendini "GRAL KODIR" olarak ilan etmişsin. Senin paticiğe ilk geldiğin zamanlarda bile sivri dilini bildiğim için artık sana cevap yazmakla ugrasmıyorum. Buradaki herkes 4 senedir beni tanımıştır. Kimse beni aşağılayamaz. Saygılar.. Cevap veren herkesede tşk ederim. yakında yeni sorularla karşınızdayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 İnternetteki düzgün Türkçe kaynakların sayısı çok az. İngilizcen ve programlama temelin yoksa google'dan arayarak aradığını bulamaman çok normal. Bulabilmen daha şaşırtıcı olurdu bence. Bunun dikkatsizlikle yada okumayı becerememekle pek ilgisi yok derim. Sana yardımcı olan birini bulduğuna da sevindim. Umarım kısa sürede istediğin seviyeye gelirsin ve istediklerini yapabilirsin. Birilerine saldırmak için bahane arayanları da takmamak lazım pek. [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 20:13 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 evet google'de nerdeyse hiçbişyi bulamıyorum ya spam oluyor yada abuk abuk şeyler oluyor. Daha forumlardan ( pati ceviz ve r10 ) 'da konu açıyorum. Yardım alıyorum yardım aldıkça çok hızlı ilerliyorum. index.php?id=2 gibi oto sayfalar yapmayı bile öğrendim hey yavrum hey :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Ingilizce'yle baslasan bence daha iyi olur senin icin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 how i met your mother forgiver. yani devamı o şekilde. anladım ben seni korkma. geçti. bu arada konuyla alakası her yerde her zaman saçmalayabileceğini anlatmak içindi. zira burda da gördük. neyse, ciddiye alıp cevap vereceğim yerlere gelelim; said: İlk önce abi tavsiyesi vereceğin kişileri iyi seç çünkü sen benim abim yaşında oldugunuda nerden çıkardın. Abin yaşındayım. Belki bilmek seni rahatladır. İşkembeden atmadığımı anlarsın. Beni tanıyanlara sorabilirsin hem yaşımı hem de sana tavsiye verip veremeyecek seviyede bilgi sahibi olduğumu. Yalnız aptal demen şu dakikadan sonra ne halin varsa gör, cırmala dur dememe sebebiyet verecek bu yazının sonunda. Okuma kapasitesi olmayan ve kendi yazdıklarını bile anlamakta zorlanan birine göre oldukça iyi anlamışsın sen yazdıklarımı. Bununla birlikte gayet uzun ve düzgün şekilde de yazmışsın. Nasıl başardın bunu ? Biraz düzgün okuyup biraz da yazarken özenerek mi ? Eğer öyle yaptıysan gerçekten de bunun zor olmadığını görmüşsündür. Gelelim sorunlarına; Google'da hiç bir şeyi bulamıyormuşsun. Hiç bir şeyi bulamıyorsan yine bir sorun var demektir. Madem öyle e nasıl arayacağını sor o halde önce. Buraya sorup cevap beklemekten çok daha kısa sürer. Kaldı ki yüzlerce kere arıyorsan yüzlerce farklı alternatif üretebiliyorsun demektir ki kalkıp bunun üstüne hala ben anlamıyorum okuyunca ne yapayım demen çok saçma geliyor bana. İngilizcen yokmuş. İngilizcenin şart olduğunu kim söyledi sana ? Türkçe kitap ya da düzgün kaynak tavsiyesi istedinse kimse vermedi mi ? Şurada sorduğun soruların hepsinin cevabı başlangıç kitaplarında bile mevcut. En salakça yazılmış, yeni kullanıcı seviyesine inemeyen kitaplardan biri Mustafa Başer'in PHP kitabı ama onda bile yazıyor bir çoğu hatırladığım kadarıyla. Programlama deneyimin yokmuş; Benim vardı. O yüzden hızlı öğrendim. Sonra oturup çevremdeki merak eden insanlara anlattım. Ellerine kitapları tutuşturup yol gösterdim. Ne mükemmeller ne de başlangıç seviyesinden öte ingilizce biliyorlar. Ama karşılaştıkları sorunları bir çok kere php.net 'e girip oradaki arama kutucuğuna aradıkları şeyle alakalı kelimeler girerek çözmüş durumdalar. Okuduklarını anladıklarından değil, verilmiş örnek kodlara bakarken biraz da ingilizce sözlükten yardım aldıklarından. Neyse uzatmadan devam edeyim. Mükemmel değilim, öyle über kodlar çıkarmıyorum, über coder'ım demiyorum. Nasıl okuyorsan artık ... Artı ingilizcem sadece anime ve film izleyerek gelişti ki gramer özürlünün önde gideniyim. Biliyorum denemez yani. Ama sonuç olarak böyle bik bik öten, sana tavsiye veren kişi (yani ben) daha orta okuldayken (internet denen naneden haberim bile yoktu, kaynak hiç yoktu sen düşün) programlama okuyan tiplerin ödevini yapıp üstüne bir de yazdığı program birinci seçilen bir tip. Bunun adına o zaman adam akıllı çalışma, bugün de deneyim denir. Süperlik mükemmelik değil. Sahip olduğum tecrübe ile çok rahat ahkâm kesebiliyorum. Bu arada bunu zevk için mi yapıyorsun yoksa iş için mi ? Yine aynı şeyi tekrar edeceğim ama iş için yapıyorsan yanlış yoldasın. Okuduğunu anlamama ve düzgün yazamama ise sadece bahanelerin. Eğer iş için yapıyorsan ya yöntemini, izlediğin yolu düzelt. Çok çekersin sonra acısını. Otuz yaşına geldiğinde ya yana yana iş arıyor ya da hala buralarda soru soruyor olursun. Bunlar heves kırmak değil, başına gelecekler. Bu arada Mirage, muhtemelen bu sorumun adına da saldırmak diyeceksin ama bahanelerim nasıl ? Bu sefer güzel mi ? Çok güzel döndün yazdıklarından tebrik ediyorum. riglous haklı zaten. ona bulaşamıyorum o yüzden. içimde kaldı çok fena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mirage Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Verdiğin tavsiyelerin ve yaptığın eleştirilerin yapıcı bir yönü yok. Kimsenin işine yaramayacak, sırf kendini tatmin edecek şeyler. Pluton yardım istemiş. Yardım edecek vaktin varsa, havandaysan yardım edersin. Olmadı kaynak gösterirsin yada Pluton'a bir yararı olacak bir şey söylersin. Yok uğraşamayacaksan etmezsin. Bir şey yazman da gerekmez. İyi niyetli, yardım isteyen birine bu kadar sert çıkaşmana anlam veremiyorum kusura bakma. Forumda dolaşıp laf sokuşturmaya mı çalışıyorsun anlamıyorum. Nedir bu agresiflik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 Sonraki 1.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
taz Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 said: echo "naberdünya"; ?> buradaki < ve > işaretlerini bu şekilde değil de, değişik böyle 4-5 haneli karakterler oluyor onlar için. o şekilde yaparsan php kodu sanmaz sanırsam. tam anlatamadım ama neyse :p edit: < için & l t ; > için & g t ; böyleymiş kodlar. arada boşluklar yok tabii [ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 20:20 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 html içinde kullansan u edit: olmuyormuş harflerin hafif arasını açmaya yarayan bir kod sadece frontpagede de taz ın yazdığı gibi kullanıyor, phpde de işe yarar herhalde <html><code>yazıya şekil verir</code></html> ekranda y a z ı y a ş e k i l v e r i r [ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 20:43 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 bir de htmlspecialchars tarzı bir functionı vardı php'nin. ona da bir bakıver php.net'ten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Taz oldu valla tşk ederim ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 de dene. < > yerine üstteki arkadaşın dediği gibi < > kullan, onun dışında dediklerinden bişe anlamadım, arkadaşların verdikleri cevaplardan sorduğun soruyu anlamaya çalıştım CSS kodlarını taglara direk adapte etmek için başlarındaki noktaları kaldır. yok nokta olsun diyosan code tagı içne class='code' eklicen. [ Mesaj 25 March 2007, Sunday - 13:25 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 İşe bak geçen bu konuyu okuduğumda 2-3 gün sonra işime yarayabileceği aklımın ucundan geçmemişti. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2007 :D hehehe ne güzel valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Bu arada bugün daha iyi bir çözüm öğrendim aklınızda bulunsun: htmlspecialchars(string) fonksiyonu bu dönüştürmeyi otomatik yapıyor. mesela htmlspecialchars('<') şeklinde çağırınca %lt döndürüyor. Daha genel bir şey, iki saat html eşdeğerini aramanız gerekmez. :) [ Mesaj 27 March 2007, Tuesday - 01:15 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 o dahada güzelmiş bak :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2007 Pluton sen de var harbi bir sorun. Taz htmlspecialchars öneriyor, taz'a hallettim çok sağol oldu diyorsun. Sonra Mirage -muhtemelen taz'ın mesajını görmeyip- aynısını yazıyor ve bu sefer bak bu daha güzelmiş diyorsun. Ağır gelir sana bu işler, hiç uğraşıp kendini harab etme cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Zopik bak abicim önce akıllı konuşmayı öğren. ben taz'ın yazdıgını görmeden forgiverı demek istemişim onu ama arada taz gözüme çarpmış dalgınlıkla taz yazmışım. yani bir dalgınlık sonrası olan şeyler. Önce insanları aşağılamadan bi ölç tart bakalım nedir ne değildir diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Herhangi bir aşağılama söz konusu değil. Kafan basmıyorsa ya da aşırı dikkatsizsen(!) bırak bu işleri. Harap etme kendini. Çünkü tıkanır kalırsın. Şurada sorduğun şeyleri kendi kendine ya da google gibi bir nimet ile arayarak çözemiyorsan uğraşman anlamsız. Ha ne olur, şimdi bu yazdıklarıma sinirlenirsin, feci gaz olursun, hatta öyle bi büyütürsün ki kafanda gazın 5 ay sürer 5 ay php çalışırsın, kendine göre über kodır olursun ama o kadar. Ne daha ileri gidersin ne de sana birşey kazandırır. Gençsen, yaşın ufaksa uğraş. Birşey kaybetmezsin ama bu işe ekmek kapısı olarak bakıyorsan, ilerde profesyonel olarak yapmayı düşünüyorsan bir yerlerde hata yapıyorsun. Ya daha düzgün şekilde anlayarak okumayı dene ya da gerçekten kafan basmıyorsa bırak bu işleri çünkü altından kalkamazsın. Abi tavsiyesi olsun sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Ortada aşırı dikkatsizlik falan göremiyorum ben. Pluton bir iki mesajı gözünden kaçırmış alt tarafı. "Sen bırak bu işleri" diye çıkışmanın ne anlamı var ki? Kaldı ki biri aşırı dikkatsiz olsa bile bunlarla uğraşabilir. Bu tür şeylerle uğraşdıkça dikkat unsuru zamanla gelişiyor, bir yerden sonra zaten kendiliğinden görür oluyorsunuz bir çok şeyi. Ayrıca konu ve çözümü çok basit olabilir, ama arama tekniklerini/kurnazlıklarını bilmeyen biri için böyle bir şeyi araması da kolay değil. Forum ve benzerleri aracılığıyla bir bilenden öğrenmek aramaktan çok daha kolay ve kısa olabiliyor bazen. [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 02:16 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Pluton nick'li kullanıcı şu konuda benim said: yalnız -belki alınacaksın ama- derdini anlatamaman muhtemelen sağdan soldan bulduğun yarım bilgileri okuyup neo misali "i know php" diye gaza gelmenden ötürü. net'te bile bir ton adam akıllı türkçe kaynak var. bildiğini düşündüğün şeyler bile olsa oturup baştan sonra düzgünce bir kaynağı okumalısın bence. aralarda şimdiye kadar görmediğin/bilmediğin bir çok püf noktaya denk geleceğine eminim. bu tip birşeyi okumak bir hafta sonundan daha fazla sürmez ayrıca. demem üzerine demişki; said: Ya biliyorum birçok kaynak var elimdede kitap var ama anlamıyorum anlamıyorum niye bilmiyorum. Bir öğretmen olcak başımda ancak öyle anlayacam ben okuyarak anlayabilme kapasitesi yok bende.. Bunu php öğrenmeye çalışırken anladım. Şu google'de ne kadar php kaynak varsa hepsini başdan sona okudum ve uyguladım ama yinede anlamıyorum niyeyse bilmiyorum Kişinin sorduğu soruları da göz önünde bulundurunca gerçekten bir sorun varmış gibi görünüyor. Bana göre bu sorun ya çok üstün körü ve dikkatsizce okuyup biraz da hazıra konmak ya da gerçekten anlamamak olabilir. Gerçekten anlamıyorsa ve bunu bir iş olarak düşünüyorsa yol yakınken dönmeli benim düşünceme göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Hmm evet haklısın. Bu yazıya göre hakkaten bir şeyler yolunda değil. Şahsen benim php bilgim çok azdır. Ama programlama temelim iyidir. Şu an php ile bir web sitesi geliştiriyorum. Elimde sadece bir php kitabı var. Genelde php'de bir konuda takılırsam google'dan arayarak bir kaç dakika içinde çözümü bulabiliyorum. Çözüm karışık yada uzun gibiyse ilk önce kitaptan konuyu iyice bir okuyorum. Kitap da yetmiyorsa yine google'dan arayıp max 1-2 sayfa gezerek buluyorum. Programlama temeli olmayan birisi için bu süreç daha uzun olacaktır. Ama "google'dan tüm sayfaları okudum hala anlamıyorum" dediğine göre ya ingilizcesi yetersiz yada işin temelini öğrenmeden bulaşmaması gereken şeylere bulaşıyor bence. Yürümeyi öğrenmeden koşmak olmaz. [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 03:29 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Bizim en büyük yanlışımız zaten araştırmadan direk sormak oluyor =) "Araştırma" dan kastım konuya hakimiyet sağlamadan direk üretime geçme arzumuz.Bi nevi ekmeden biçmek isteyişimizde denebilir. Mirage'in dediği gibi programlama temeli olan insanlar sadece manuel'in yardımıyla kısa sürede kodlamaya başlayabilirler.Örneğin php öğrenirken çoğu kaynak derki C bilen adam için öğrenmesi kolaydır.Neden? C ile kodlandığı için syntax benzeridir etkileşim hızlı olacaktır ayrıca bazı deyimler standarttır. Geçelim bunları pluton arkadaşımızın şimşekleri paratoner misali üstüne almasının tek sebebi "Soruna en kısa yoldan çözüm bulmak için ; soru nasıl sorulur?" hödösünü es geçmesidir. Evet dediğim gibi sorun pluton kaynaklı :p programlamadan önce bence başka şeyleri yoluna koymak gerekir.Her ne kadar dışarıdan zor gelsede programlama zor değildir arkadaş! Sadece boş kafa/zaman ve sabır ister o kadar.Araştırmacı ruhunuzu kaybetmemeniz dileği ile. PS : Saçmaladım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 bence çok abartmışsınız olmuyor diye konu açması kendi açısından gayet mantıklı çünkü yanlış kod kullanarak deniyor, belki iyi araştırsa code adlı kodun başka işe yaradığını bulabilirdi ama google da "yazdığım kodların sayfada aynen çıkması" tarzı bişey aratınca bile işe yarar bir sayfa çıkmıyor ki ilk yazdığım ihtimali denesin. sonra attığı mesajlar da tşkkür etme amaçlı, yardım ettiği için diğer insanlara ayrı ayrı teşekkür ediyor, cevabı okuyp msj atmadan sayfayı kapatmak istememiş, evt tşk etmek özellikle bir forumda zor bir iştir(tşk ederim yazmak biraz garip geliyor, boş geçmekte zor geliyor bana), bunu yaparken yukardaki tartışmaya sebep olan msjlar çıkmış ortaya diğer bir olayda kolay bişey sorması herkes cevap yazmış, zor bişey sorsa bu kadar tantana çıkmazdı, az veya çok bilin ama bu kadar da saçmalamayalım, tartışma çıkardığımız konuya bakın ya, 3 satırlık cevaptan nerelere geldi konu peki pluton aynı şeyi farklı bişey sanmış, ama forumda 3 tane aynı cevap verilmiş bunun üzerine eğilsek biraz da, kendi adıma yeni öğrendiğim bir alan olduğu için cevap verme ihtiyacıyla doluydum, taz cevapladığı halde neredeyse aynı mesajı attım( biraz daha kolay anlaşılır şekliyle) ben de suçluyum deyip, ne kadar kötü bişey yaptığım hakkında üzülmem mi gerekiyor şimdi yapmayın etmeyin kötü bir niyet yok ortada bu kadar tartışmaya kasmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 "Atatürk portreleri beni rahatsız ediyor. Tavan da ya da arkamızda olsun" diyen biri mi söylüyor bunları yazılanlara saçma diyerek? Kendi tabirin ile "kızların götüne" bakmaktan mı sıkıldın forgiver ? Neyse, baştan bi oku sen yazdıklarımı. Anlarsın belki anlatılmak isteneni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 İlk önce abi tavsiyesi vereceğin kişileri iyi seç çünkü sen benim abim yaşında oldugunuda nerden çıkardın. HAZIRA KONMAK kelimesini anlayabilmiş değilim. Daha demin açtıgın topiclere baktımda Donanım&yazılım'da birçok konun var yardım istediğin. Olabilir yardım istenir peki sen niye hazır konuyorsun bana bunu bi açıklar mısın? Ve ben google'de günde yüzlerce araştırma yapan bir insanım. orda yazdıklarımda dogru "Okuyarak anlama kapasitem yok" dedim evet dogru yok. hatta yazılarım bile berbattır bazen okurken ben bile anlamıyorum. Ama bunun tek sebebi kitap okumayı sevmiyo olmam. Arthur çok ama çok sağolsun bana php'de çok yardımcı oluyo ve destekliyo. ne sorsam sölüyo 4 aydır yapamadıgım şeyi Arthur'a sorarak 10 dakikada öğrendim ve şuan hali hazırda kullanıyorum. Yani sen çok zekisin ben çok mu salağım öğrenemeyecek. İngilizcem yok, programlama temelimde yok. Ama azimle ben bu işi başarabileceğimi inanırken sen nasıl umut kırıcı oldugunun farkında değilsin yada bunu anlamayacak kadar aptalsın. yaşım 21 ve yazdıgın sözlerin hiçbirine kırılmadım umtusuzluga düşmedim sadece sinirlendim. Ama bunu 13 yaşında php öğrenmeye çalışan bir çocuga yazsaydın. Geleceğin coderlarından birini daha kaybedecektik. benim sorunum olabilir. ama senin sorunun benimkinden çok daha büyük.. Kendini ilah olarak görüp "Yok kardşe sen bu işi başaramassın" havalarına girerek kendini "GRAL KODIR" olarak ilan etmişsin. Senin paticiğe ilk geldiğin zamanlarda bile sivri dilini bildiğim için artık sana cevap yazmakla ugrasmıyorum. Buradaki herkes 4 senedir beni tanımıştır. Kimse beni aşağılayamaz. Saygılar.. Cevap veren herkesede tşk ederim. yakında yeni sorularla karşınızdayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 İnternetteki düzgün Türkçe kaynakların sayısı çok az. İngilizcen ve programlama temelin yoksa google'dan arayarak aradığını bulamaman çok normal. Bulabilmen daha şaşırtıcı olurdu bence. Bunun dikkatsizlikle yada okumayı becerememekle pek ilgisi yok derim. Sana yardımcı olan birini bulduğuna da sevindim. Umarım kısa sürede istediğin seviyeye gelirsin ve istediklerini yapabilirsin. Birilerine saldırmak için bahane arayanları da takmamak lazım pek. [ Mesaj 28 March 2007, Wednesday - 20:13 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 evet google'de nerdeyse hiçbişyi bulamıyorum ya spam oluyor yada abuk abuk şeyler oluyor. Daha forumlardan ( pati ceviz ve r10 ) 'da konu açıyorum. Yardım alıyorum yardım aldıkça çok hızlı ilerliyorum. index.php?id=2 gibi oto sayfalar yapmayı bile öğrendim hey yavrum hey :D:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Ingilizce'yle baslasan bence daha iyi olur senin icin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 how i met your mother forgiver. yani devamı o şekilde. anladım ben seni korkma. geçti. bu arada konuyla alakası her yerde her zaman saçmalayabileceğini anlatmak içindi. zira burda da gördük. neyse, ciddiye alıp cevap vereceğim yerlere gelelim; said: İlk önce abi tavsiyesi vereceğin kişileri iyi seç çünkü sen benim abim yaşında oldugunuda nerden çıkardın. Abin yaşındayım. Belki bilmek seni rahatladır. İşkembeden atmadığımı anlarsın. Beni tanıyanlara sorabilirsin hem yaşımı hem de sana tavsiye verip veremeyecek seviyede bilgi sahibi olduğumu. Yalnız aptal demen şu dakikadan sonra ne halin varsa gör, cırmala dur dememe sebebiyet verecek bu yazının sonunda. Okuma kapasitesi olmayan ve kendi yazdıklarını bile anlamakta zorlanan birine göre oldukça iyi anlamışsın sen yazdıklarımı. Bununla birlikte gayet uzun ve düzgün şekilde de yazmışsın. Nasıl başardın bunu ? Biraz düzgün okuyup biraz da yazarken özenerek mi ? Eğer öyle yaptıysan gerçekten de bunun zor olmadığını görmüşsündür. Gelelim sorunlarına; Google'da hiç bir şeyi bulamıyormuşsun. Hiç bir şeyi bulamıyorsan yine bir sorun var demektir. Madem öyle e nasıl arayacağını sor o halde önce. Buraya sorup cevap beklemekten çok daha kısa sürer. Kaldı ki yüzlerce kere arıyorsan yüzlerce farklı alternatif üretebiliyorsun demektir ki kalkıp bunun üstüne hala ben anlamıyorum okuyunca ne yapayım demen çok saçma geliyor bana. İngilizcen yokmuş. İngilizcenin şart olduğunu kim söyledi sana ? Türkçe kitap ya da düzgün kaynak tavsiyesi istedinse kimse vermedi mi ? Şurada sorduğun soruların hepsinin cevabı başlangıç kitaplarında bile mevcut. En salakça yazılmış, yeni kullanıcı seviyesine inemeyen kitaplardan biri Mustafa Başer'in PHP kitabı ama onda bile yazıyor bir çoğu hatırladığım kadarıyla. Programlama deneyimin yokmuş; Benim vardı. O yüzden hızlı öğrendim. Sonra oturup çevremdeki merak eden insanlara anlattım. Ellerine kitapları tutuşturup yol gösterdim. Ne mükemmeller ne de başlangıç seviyesinden öte ingilizce biliyorlar. Ama karşılaştıkları sorunları bir çok kere php.net 'e girip oradaki arama kutucuğuna aradıkları şeyle alakalı kelimeler girerek çözmüş durumdalar. Okuduklarını anladıklarından değil, verilmiş örnek kodlara bakarken biraz da ingilizce sözlükten yardım aldıklarından. Neyse uzatmadan devam edeyim. Mükemmel değilim, öyle über kodlar çıkarmıyorum, über coder'ım demiyorum. Nasıl okuyorsan artık ... Artı ingilizcem sadece anime ve film izleyerek gelişti ki gramer özürlünün önde gideniyim. Biliyorum denemez yani. Ama sonuç olarak böyle bik bik öten, sana tavsiye veren kişi (yani ben) daha orta okuldayken (internet denen naneden haberim bile yoktu, kaynak hiç yoktu sen düşün) programlama okuyan tiplerin ödevini yapıp üstüne bir de yazdığı program birinci seçilen bir tip. Bunun adına o zaman adam akıllı çalışma, bugün de deneyim denir. Süperlik mükemmelik değil. Sahip olduğum tecrübe ile çok rahat ahkâm kesebiliyorum. Bu arada bunu zevk için mi yapıyorsun yoksa iş için mi ? Yine aynı şeyi tekrar edeceğim ama iş için yapıyorsan yanlış yoldasın. Okuduğunu anlamama ve düzgün yazamama ise sadece bahanelerin. Eğer iş için yapıyorsan ya yöntemini, izlediğin yolu düzelt. Çok çekersin sonra acısını. Otuz yaşına geldiğinde ya yana yana iş arıyor ya da hala buralarda soru soruyor olursun. Bunlar heves kırmak değil, başına gelecekler. Bu arada Mirage, muhtemelen bu sorumun adına da saldırmak diyeceksin ama bahanelerim nasıl ? Bu sefer güzel mi ? Çok güzel döndün yazdıklarından tebrik ediyorum. riglous haklı zaten. ona bulaşamıyorum o yüzden. içimde kaldı çok fena. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Verdiğin tavsiyelerin ve yaptığın eleştirilerin yapıcı bir yönü yok. Kimsenin işine yaramayacak, sırf kendini tatmin edecek şeyler. Pluton yardım istemiş. Yardım edecek vaktin varsa, havandaysan yardım edersin. Olmadı kaynak gösterirsin yada Pluton'a bir yararı olacak bir şey söylersin. Yok uğraşamayacaksan etmezsin. Bir şey yazman da gerekmez. İyi niyetli, yardım isteyen birine bu kadar sert çıkaşmana anlam veremiyorum kusura bakma. Forumda dolaşıp laf sokuşturmaya mı çalışıyorsun anlamıyorum. Nedir bu agresiflik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar