Zegna Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 bilgi gökkuşağı lezbiyen - gay - biseksüel - transseksüel - travesti kulübü'nün kurucuları "darısı diğer üniversitelerin başına" diyor. istanbul bilgi üniversitesi öğrencileri, lgbt (lezbiyen gay biseksüel transseksüel- travesti) kulübü kurarak, üniversite sınırlarında ilk kez resmiyet kazandı. bilgi gökkuşağı lgbt adıyla bir ay önce kurulan kulüp, üniversite yönetimine takılmadan faaliyetlerine başladı. "bir grup çirkin ördek yavrusu kuğuya dönüşmek ve başka çirkin ördek yavrularını da bulup kuğuya dönüştürmek için bir araya geldik" diyen 15 öğrenci, kampus içinde çeşitli etkinlikler düzenlemek için kolları sıvadı. lgbt temalı film gösterimleri, söyleşiler, sempozyumlar, sorunlara dikkat çekmeyi planlayan paneller, okulun psikolojik adnışmanlık biriminin de desteğiyle gerçekleştirilecek. bireylerin kimliklerini açıklama, kendileriyle barışma süreçlerine destek olmak amacıyla hazırlanan broşürler okul içinde dağıtılacak. kapilar herkese açik kulübün kapıları, homofobik (eşcinsellik korkusu) olmayan tüm bilgi üniversitesi öğrencilerine açık. aralarında heteroseksüellerin de bulunduğu kulüp, faaliyetlerini hem dolapdere hem de kuştepe'deki kampuste sürdürecek. üniversitenin, lgbt bireyler için nasıl daha üretken ve sorunsuz bir biçime dönüştürebileceği üzerinde de durulacak. yalniz değilsiniz! üye sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyen karşılaştırmalı edebiyat bölümü son sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki özgül herdem, "yalnız olduğumuzu düşünerek yola çıktığımızda fark ettik ki aslında okulda çok kişiymişiz. amacımız 'yalnız değilsiniz!' diyerek üye sayımızı artırmak. böyle bir çalışma ihtiyacımız vardı. heteroseksüel varsayıldığımız bir yapıda, kimliklerimizle barışık bir biçimde yaşamak çok güç. kimseye terapi yapmaya niyetimiz yok. sadece homofobik yaklaşımları kırmak istiyoruz. kadın eşcinsellerin daha fazla görünür olması kişisel nihai amacım" diye konuşuyor. sinema-tv bölümü son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki aykan safoğlu ise türkiye'de bir üniversitede cinsel yönelim farkındalığı olan ilk yasal kulüp olduklarının altını çiziyor ve ekliyor: "yıllarca açıklık ya da idari sorunlar nedeniyle bir lgbt kulübü üniversite bünyesinde kurulmamıştı. şartlar hepimizin çabalarıyla iyileştirildi. bir ilki başardığımız için kendimizle duyuyoruz. darısı, başka üniversitelerdeki arkadaşlarımızın başına. birbirimizden güç alarak bir araya geldik.biz varız, buradayız ama hâlâ nasıl varlıklar olduğumuzu bilmiyorlar. üniversiteden mezun olduğumda bizden sonrakilere miras kalan bir çalışma olsun istiyorum. faaliyetler bizden sonra da devam etmeli." 'bizimkisi yönelim' eşcinselliğin heves ya da merak olmadığını vurgulayan aykan, sözlerini şöyle bitiriyor: "bizimkisi cinsel tercih değil, yönelimdir. hep 'cinsel tercih' diye yanlış bir anlatım kullanılıyor. kimse isteyerek ya da merak ettiği için eşcinselliği tercih etmez. arada çok büyük fark var." yorumuma gelince, lol der gecerim. sıkıysa bi tane devlet universitesinde kurmaya kalksinlar neler olur neler.. [ Mesaj 23 March 2007, Friday - 01:34 tarihinde, Zegna tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Aynı isimdeki öğrenci topluluğu ödtüde illegal olarakmış demekki Faaliyetine devam etmektedir. Zira bir şehir efsanesine göre durmadan okuldan oda isteyip durmaktalarmış napıcaklarsa artık? ?'!?'+?!+ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Activision Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Kendileri için herhalde pek hayırlı olmaz .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 istanbul universitesinde kursunlar senlik olsun fasolarla moskoflar tarihte ilk kez birlesir silerler artik bunnari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 kız kılığına girip lezbiyen olasım geldi. alın benide gruba pls. lezbolara bayılıyorum, boldur orada şimcih Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 odtü'de legato var kalite :) bilgi üniversitesindeki kardeşler tecrübelerinden yararlansınlar bu güzide topluluğun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 komik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 bilgi üni.ni isteyen bir arkada$ım var.zaten dalga geçiyordum ibne diye,söyliyim de kesin gitsin buraya lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 türkiye'de bir ilke imza atmış diyolar. j. asdhfasfgsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 dolapderede sislerler onlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Can, ben Emre'ye laf sokucaktim, ki mesajini gordum. Sana kirginim, sana kirgin kere kirginim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 kugu falan demisler.iki tane ibne ne kadar kutsallaştırmış meseleyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 saduashduasdhsaudhas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 bence eşcinsellerin ortalığa çıkmaktan korkuyor olmalarına ve dalga geçilecek tipler olarak görülmelerine karşın oldukça iyi olmuş. devam etsinler tabi, umarız homofobikler ellerinde satırlarla klubü basmazlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 sac uzatip gozune kalem cekip transparan ve pullu seyler giyenleri bile aramiza aliyoruz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 biz grup kurup heteroyuz lan biz diye dolasiyo muyuz? cinsel tercih ayrimciligi yapmasinlar dellendirmesinler beni, gerce bizim okulda da var, ellerinde gokkusagi bayraklari we are.... not straight diye bagira bagira dolasiyolar sokakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 legato bunlardan daha once yahu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 her gun ayri bi grup tarafindan taslanmaz ise toplantilari daha cok sevinirim. uygarlik adina hos bir adim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 said: sac uzatip gozune kalem cekip transparan ve pullu seyler giyenleri bile aramiza aliyoruz biz.transparan ne zaman giydim allaskina ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 akila'ya kesinlikle katiliyorum bu arada. Bu sekilde goze soka soka orgutlenerek tam tersine hedef yapiyorlar kendilerini. Eger bu normal biseyse, ki oyle olduklarini savunuyorlar, bunu sessiz sakin yasamalari lazim zaten. Yoksa boyle orgutler kurarlarsa, biz farkliyiz demis olurlar zaten, bu da kendi savunduklarina ters. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 ya dediğiniz doğru hedef haline getirebilir de. lezbiyenleri çekecekse ben destekliyorum. misyonerlik vazifemiz bu alanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Ben de oyle diyodum Can, buyuk konusmucan bak allah carpti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Sly lezbiyenler filmlerde gordugun gibi degil abi, genelde sisman, erkek gibi gorunen, enteresan bunyeler, istisnalar olur bisey demiyorum, kimse de alinmasin ayrica. hollywood sana da bir cift lafim var, playmateleri lezbiyen filmlerde oynatip genc erkeklerin akillariyla oynama, lezbiyen de olsa insan insandir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 bilmiyorum, ben burda gördüm 2 çift toplamda, 4 ü de taştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar