Chemical Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Az önce odun kesmeye yardım ediyordum birisine apartmanda, budanmış hep birisine yollanıcak. Şimdi 2-3 vuruşta kesiyordum genelde bunları, bir de dakka başı balta alttaki oduna saplanıyordu. Sonlara gelirken kendo öğrendim aslında o kadar, aikido ya gittim diye düşündüm. Kendo tekniği ile vurmaya başladım katana kullanır gibi, kendo da vururken kollar pek bükülmüyor, bütün vücudunu kullanıyorsun ve bunu yaparken aynı anda nefes veriyorsun. Bir vuruşta kesilmeye başladı koca koca odunlar, valla japonlar işi biliyormuş, videosu olsa gösterirdim ama yok. Kendo ile odun kesme kursları açılsın köylerimizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Bence odun kesme makinası yap sen, uğraşmayalım kendoydu, iaidoydu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Onun yapılmışı var abi, balta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Benim bildiğim Çemisyal baltayı kullanacak mekanizmayı yapmadan rahat etmez abi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Bizim de işimize yarayacak bir şey yapsın, apartmanda ne odunu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Sanırım kullanılan alet zaten balta... Yalnız -yine sanırım- baltayı bodoslama savurmak yerine kendo tekniğiyle destekliyerek vurunca daha düzgün oluyo deniyo burda Zaten samuraylar filan bi kılıç savuruşuyla ağaç deviriyolarmış, yani aşmış teknikleri var o amcaların=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 discovery channelda mind body soul and kickass moves diye bi dizi var ( yanlış da hatırlıyo olabilirm ) izleyin baya enteresan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 beyin gücü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Chemical, sen rahat ol, köylerimizde kendo kurslarına ihtiyacı yok insanların, tek vuruşta kesiyolar belki yüzyıllardır... :) ilk kendocular türktü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ıkı odun üstüste konulur ve tek vurusta kesilir genelde köylerde ben 1 2 defa şahit olmuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ben sana ogreteyim bi vurusta 4-5 parcaya ayirmayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Eheh konu adamin kisiligine gelmis,oysa o burada baska birsey anlatmaya çalisiyor^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 farklı teknikler var odun kesmede aikido: odunun eklemlerinden büküvermek suretiyle gerçekleştirilir. kung fu: belli bir felsefe ile odunlara dalınır. amaç savunmadır. odun size saldırmazsa kışı üşüyerek geçirebilirsiniz. jübüjütsü: japon dildönmeme sanatı. pek işe yaramaz açıkçası. mikasa: topa hayvan gibi abanıp odunu ikiye bölme tekniğidir. japonlardan ziyade tibetliler ve ingilizler bu metodu kullanır. origami: odun katlama sanatı. esasen çok yer kaplayan odunlar bu teknikle çok daha ufak hacimlere sığdırılabilir ikebana: bulmacalarda sıkça rastladığımız bu teknik japon odun düzenleme sanatını temel alır. odunların düzgüncene istifi ilen olur. mitsubishi klima: odunun bulunamadığı acil durumlarda geçici olarak kullanılabilecek bir tekniktir. on/off düğmesi on konumuna getirilir, klima sıcak hava üfler. lakin çamaşır makinası üreticileri olaraktan biz kalgonu tavsiye ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 lol =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 güldürdün beni cin ali [ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 21:51 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 kendo eninde sonunda işe yaramalı.. Bende hala pek bir işe yaramadı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Kendo değilde Yıldo ile odun kesmekden sakınmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Yıldo dediğin Taaarkan'dan koyar. [ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 22:18 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 ken ışık do yol =P birde ünlü çi yi eklersen buna sesinle odunu kırarsın national da bi adamı izledim adamın dediği sesimle adamın akciğerini bile patlatabilirim aşmış adamlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 tört edişında palm strike var idi. çıplak elle iken böle bir vuruyor idin adam ölüyor idi. odunda denemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 şisei o tadaşteee!! mokusoo!! hın hınnnn!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar