Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendo ile odun kesmek

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Az önce odun kesmeye yardım ediyordum birisine apartmanda, budanmış hep birisine yollanıcak.
Şimdi 2-3 vuruşta kesiyordum genelde bunları, bir de dakka başı balta alttaki oduna saplanıyordu.
Sonlara gelirken kendo öğrendim aslında o kadar, aikido ya gittim diye düşündüm. Kendo tekniği ile vurmaya başladım katana kullanır gibi, kendo da vururken kollar pek bükülmüyor, bütün vücudunu kullanıyorsun ve bunu yaparken aynı anda nefes veriyorsun.
Bir vuruşta kesilmeye başladı koca koca odunlar, valla japonlar işi biliyormuş, videosu olsa gösterirdim ama yok.

Kendo ile odun kesme kursları açılsın köylerimizde.
Sosyal ağlarda paylaş

farklı teknikler var odun kesmede

aikido: odunun eklemlerinden büküvermek suretiyle gerçekleştirilir.

kung fu: belli bir felsefe ile odunlara dalınır. amaç savunmadır. odun size saldırmazsa kışı üşüyerek geçirebilirsiniz.

jübüjütsü
: japon dildönmeme sanatı. pek işe yaramaz açıkçası.

mikasa
: topa hayvan gibi abanıp odunu ikiye bölme tekniğidir. japonlardan ziyade tibetliler ve ingilizler bu metodu kullanır.

origami: odun katlama sanatı. esasen çok yer kaplayan odunlar bu teknikle çok daha ufak hacimlere sığdırılabilir

ikebana
: bulmacalarda sıkça rastladığımız bu teknik japon odun düzenleme sanatını temel alır. odunların düzgüncene istifi ilen olur.

mitsubishi klima: odunun bulunamadığı acil durumlarda geçici olarak kullanılabilecek bir tekniktir. on/off düğmesi on konumuna getirilir, klima sıcak hava üfler. lakin çamaşır makinası üreticileri olaraktan biz kalgonu tavsiye ediyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...