Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

links.php?submit=submit :)

Pluton

Öne çıkan mesajlar

ya şimdi şöyle. bi links.php var bide bu verdiğim link var. Ben bu gösterdiğim linki başka bir sayfada çalıştırmak istiyorum. Örneğin links.php'yi destekleyenler.php'ye include ettim CSS'leri ile felan ugrasmayım diye bu sölediğim linki nasıl gömecem. Bi çaresi yok mu..

not: tamam iyi anlatamıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

include("links.php?submit=submit");

bu olmuyor diyorsan ki sonuçta sen include edince sadece kodu aktarıyorsun GET ile alamazsın submit variableını. o yüzden links.php nin başka yerlerdeki kullanımını da bozmadan:

links.php içinde

if(isset($_GET['submit'])
$submit=$_GET['submit'];

şeklinde al.

bunu include edeceğin sayfada da

$submit="submit";
include("links.php");
Sosyal ağlarda paylaş

said:
$submit="submit";
include("links.php");

çoğu serverda GET varsı $submit gibi değişkenlerine atamayabilir güvenlik ayarları sebebiyle o nedenle garanti olsun diye
$HTTP_GET_VARS['submit'] olarak kullan ve ata.

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 15:34 tarihinde, Arthur_HellsFire tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

links.php?submit=submit şeklinde çağırılan sayfanın çıktısını mı include etmeye çalışıyor acaba arkadaş ?

file_get_contents (content de olabilir) gibi bi fonksiyon vardı. onu kullanabilirsin böyle birşey arıyorsan.

file_get_contents("links.php?submit=submit");

yalnız -belki alınacaksın ama- derdini anlatamaman muhtemelen sağdan soldan bulduğun yarım bilgileri okuyup neo misali "i know php" diye gaza gelmenden ötürü. net'te bile bir ton adam akıllı türkçe kaynak var. bildiğini düşündüğün şeyler bile olsa oturup baştan sonra düzgünce bir kaynağı okumalısın bence. aralarda şimdiye kadar görmediğin/bilmediğin bir çok püf noktaya denk geleceğine eminim.

bu tip birşeyi okumak bir hafta sonundan daha fazla sürmez ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya biliyorum birçok kaynak var elimdede kitap var ama anlamıyorum anlamıyorum niye bilmiyorum. Bir öğretmen olcak başımda ancak öyle anlayacam ben okuyarak anlayabilme kapasitesi yok bende.. Bunu php öğrenmeye çalışırken anladım.

Şu google'de ne kadar php kaynak varsa hepsini başdan sona okudum ve uyguladım ama yinede anlamıyorum niyeyse bilmiyorum

not: iframe ile yaptım artık

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 17:03 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi, sen submit olduğunu nasıl anlıyosun sayfanın links.php'de?

if ($_GET[submit]=="submit") { ile de mi?

bunu aşağıdakiyle değiştir:

if ($submit=="submit") {

Ve şöyle include ediyosun:

include("links.php?submit=submit");

Bunu da aşağıdakiyle değiştir:

$submit="submit";
include("links.php");

Çalışacaktır.

Include sadece o dosyayı oraya kopyala yapıştır yapar. ?submit=submit ise başka bir sayfaya veri gönderme methodu olan get'tir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...