Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yıldıran - 1

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Chem olayın mühendislik boyutunu da düşünüyorsan ki düşündüğünü varsayıyorum sana Catia kullanmaya başlamanı tavsiye ederim alternatif olarak solidworksde olabilir ama daha dardır solidin imkanları.

Catia ile yapabileceklerin;
+Katı model oluşturma
+Yüzey modelleme
+Temel makina elemanlarını çizmene gerek yoktur.civatası rulmanı dişli çarkı vs kütüphanesinde vardır.
+çizdiğin katı partları birleştirerek montaj yapabilirsin montajının çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin animasyon haline getirebilirsin.
+Tasarladığın parçaların imalat operasyonlarını bilgisayar destekli yürütebilirsin.
+Tasarladığın mekanizmanın kinematik (konum,hız,ivme,kuvvet,moment) ve termal analizlerini yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bir gün uyandığınız da istanbul yok olmuşsa muhtemelen bu çocuğun işi olacaktır. korkuyorum valla :P

Chemical, whiskey nin verdiği tavsiyeye uy bence catia veya solidworks gibi katı modelleme programları sketch zımbırtılarından çok daha fazla işine yarar. Özellikle catia ile bu yaptığın şeyin çalışıp çalışmayacağını da kontrol edebilirsin.

bir de topluma fayda getirecek bir icadın olsa keşke :P ne bu hep silah hep silah. (hoş teknolojinin geişimi silahlarla gerçekleşir ama :P )
Sosyal ağlarda paylaş

Topluma yararı olacak fikirlerim de var ama onları tahta ile yapamıyorum, yapsam da masa falan oluyor, bkz: 90 derecelik köşelere takılabilen ayaksız duvara zincirli masa (yani benim şu an kullandığım masa)

[ Mesaj 26 March 2007, Monday - 21:34 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...