Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linux+photoshop

Daesu

Öne çıkan mesajlar

linux için photoshop varmı ? var diyenler duydum ama ismini bilmiyorlar programın..ps cs2 birebir kopyalanmış deniliyor (cs1 de olsa yeter)

çaktımın windowstundan bıktım ben artık..pc saglam sistem boktan.

ubuntu öneriyorlar siz ne diyorsunuz. şöle şeyler için kullanıyorum pc yi ;

temel program olarak photoshop,
freehand flash dreamweaver olmasada olur varsa süper olur
film müzik klasik zaten :) bol bol download nette sörrf heh
office programlarınada ihtiyacım var linux versiyonu varmı ?

falan fişmekan help me plx
Sosyal ağlarda paylaş

ubuntu kaynağı çok var internette pardusu bilmiyorum

dreamweaver için galiba wine kullanman gerek

flash photoshop ve microsoft office kullanmak istersen bunları da emülatörle çalıştırman gerekli zannediyorum.

performansları düşecektir heralde ama hiç kullanmadım ne kadar düşer bilemiyorum.

ofise alternatif open office var alışırsan yapar herşeyi.
dreamweaver ve flash alternatifi ne yazık ki fazla birşey yok.
photoshop alternatifi gimp var ama ne kadar kaliteli bilemiyorum

http://www.osalt.com/photoshop

bu siteden diğer programların alternatiflerine de bakabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

valla yazdıkları üzre linux için Gimp var..

Ancak yok ben Photoshop benzeri bir şeylere ihtiyaç duyuyorum diyorsanız, gerçekten bunları kullanmanız gerkiyorsa Gimp PS'nin eline su dökemez. PS CS2 falan bırakın PS7'yi bile sallayamaz.. Misal brushlar shapeler falan kötü, history olayı feci, kayıtlar falan gerçekten saçma derecede zor... previewlar rahatsız edici

PS gibi bir şeyi keyif için arıyorsanız iyi bir tercih. Paint ten iyi.. Şirketinizi BSA basıcak haberi geldiyse kısa süre kullanılabilir. Ama yok ille PS ve eşleniği bir şey arıyorsanız aradığınız şey kesinlikle Gimp değil.

ha alet işler el övünür, ama diğer yandan Gimp'le harika yapılmış işler yok mu? var elbet.. Ben Paint ile yapılmış harika işler de görmüş biri olarak şaşırmam... Ancak sıralamada Gimp, Paintshop ve CorelDraw vs.. oldukça altında PS'in yanına yaklaşamaycak bi program
Sosyal ağlarda paylaş

haaa(yahu ben şimdi uyandım..) sen şu canavar resimleri yapansıııın..

şöyle söyleyeyim. Laye sayısı fazla olduğunda sorun çıkartabiliyor. Özellikle layerların sıralamasını değiştirmek isteğinde bazen inat edebiliyor (5-8 layer falan ve üstü için diyorum bunları) sanıyorum efekt kullanmıyorsun ancak script fu isimli efektleri falan var. Hoş.. fazla bir artısı yok ama eksisi de yol. Bazen ilginç bir şekilde gaussian blur kullanırken çöküyor (bu PC versiyonunda oluyor sadece) efekt uygulamaları Adobe'den farklı biraz eski Dos'ta Norton Commander'a benziyor çıkan menüler. Çok layerli çalışırken (ve doya ebadı biraz büyüdüğünde) şöyle bir hata oluyor. Senin çalıştığın resim toolbox'a bulaşıveriyor. Önemli bir sorun değil, korkmaya gerek yok. Çökmüyor, sadece toolbox biraz kirli gözüküyor işte. Spray di, brush tı falan oldukça güzel. Yazı yazma ve editleme oldukça yavan.
Hatta şöyle söyleyeyim.. Sol üstte küçük didörtgen bir toolbox var, oradan seçtiğin tool'un özellikleri bu sol üstte bulunan toolbox'ın altında ince uzun bir toolbox'da gözüküyor. İŞte tool;'ların oradan ayarlarının yapılması biraz sıkıcı. Soldan bunlar varkene, sağda ise üstte layerlar ve altta brushlar var. Tabi yerleri değiştirilebiliyor. Çalışacak alan rahatsız biraz. Hele (bu çok ilginç) ters yöne bakan cursor beni feci sinir ediyor. Clone ben bunda kullanmamışım veya kötüymüş kasmamışım hiç.. Hatırlamıyorum valla.. Yorum yapmayayım. Ayrıca maskeleme hedesini de hatırlamıyorum... Menülerin açılışına başta alışmak zor ancak kolay.. Texture vs atamak bazen sorun oluyor. Ha unutmadan türkçe karakterlere sahip dosyaları görmüyor ve/veya kaydetmiyor. Bazen çıldırtıyor işte bu sorun.

Her neyse biraz dağınık oldu, hiç tabletle çizim falan yapmadığım için işin o kısmına giremiyorum.. Aklıma gelenleri yazıverdim hızlıca..
Sosyal ağlarda paylaş

ellerine saglık dasaaa.... öle yada böyle yedek harddiske kurup takılacam biraz . bol bol denerim artık :) tabletin linux driverıda var allahtan..
painter kullanıyordum daha cok ama photoshopa kaymaya başladım kendi brushlarımı falan yaptıkca rahat gelmeye başladı.

ps: cursör soldaysa cok şahane ben solagım zaten ehehe ters geliyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

birde şöle bişey var ubuntu da diger linux sürümleri gibi komut agırlıklımı.
bunları ögrenmek problem degil.bunları ögrenicek zaman problem :) ubuntu için digerlerine nazaran daha kolay kullanımı oldugunu okudugum için soruyorum.

komuttan cok windowstaki gibi görsellerle halldersek içi kolay olucak benim için.ama yok 5-10 tane şey sana yeter diyorsanız oda olur
cdnin içindeki .rar dosyasını acmak için bile .$ vıdı_vıdı xx.rar gibi komutlarla ugraşıyormuyuz ?

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 17:24 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Konsola bulaşmadan nerdeyse her işini halledebilirsin. Gnome ve KDE kullanması çoğu yönden windows arabiriminden daha zevkli ve kolay.

Linux guruları işlerini konsolla yapmaktan büyük zevk aldıkları için ^^ bazi rehberlerde yapmaniz gerekenleri konsol üzerinden anlatabiliyorlar. Takıldığın bir yer olursa (illa ki olacaktır) ve çözüm ararken böyle bir siteye denk gelirsen yapacağın şey, sitede yazılan komutları aynen alıp konsola yapıştırmak oluyor. Fazlasını bilmen de gerekmiyor. =)

said:
cdnin içindeki .rar dosyasını acmak için bile .$ vıdı_vıdı xx.rar gibi komutlarla ugraşıyormuyuz ?

Onlar dos zamanında kaldı yav. Hoşuna gidiyorsa kullanabilirsin tabi o ayrı. :)

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 17:34 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

riglous .. en başta dedim winin problemlerinden bıktım diye..mac sisteme şimdilik gecemiyorum malum bilkom..
mac os x kur diyorsan pc ye oda hala stabil degil..benim sistemde uyumlu calışmadı x86 projesinde kırılan mac os lar.zaten windows durucak ana harddiskte linuxte yapamayacagım birşey olursa geçerim ona 2dk. linuxun anlamı kod girmekse ohoo :)

Mirage içim rahatladı heheh :) akşama dogru kurucam sanırım.

[ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 17:43 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...