mayfer Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 webcam olayi biraz sakat linux'ta. webcam'i tanitirsiniz tanitmasina, ama msn uzerinden webcam yapmak dert. amsn adli program webcam destekliyo ama en son bi kac ay once denedigimde onda ses yoktu, belki vardir simdi bilmiyorum. gaim webcam henuz desteklemiyo. webcam icin bir cozum wine ile bayagi msn 7.0 kurmak. yavasti cirkin gozukuyodu ama calisiyodu sonucta. video ve muzik isine gelince, acikcasi windows media player'dan cok daha fazla seviyorum ben linux'taki programlari. muzik icin herhalde amarok en guzellerden biridir. ipod falan destegi de var o programin. yok benim ipodla falan isim olmaz, soyle winamp gibi basit bi program isterim derseniz XMMS var. video icin ben mplayer kullaniyorum. hatta GUI'siz olanini kullaniyorum. mis gibi program, asiri hizli ve keyboard'dan kullanmak bence cok daha kolay/hizli. her tur ozelligi de var, altyazi, sound delay, indexing, hizlandirma/yavaslatma, dvd oynatma falan filan. mis. wmv'den tutun .mov'a kadar da her seyi gosterir. firefox plugini de var. gui isterim derseniz gui'li versyonlari da var. (gmplayer, kmplayer) bir kac ay oncesine kadar linuxun en nefret ettigim illet olayi flash'ti, adobe sagolsun linux icin flash 9 cikardilar o sorunu da hallettiler. simdi linux'un her seyi cillop gibi duyuluyodur, ama uyarayim, karsiniza abuk problemler cikicak, ve cozmek icin ugrasacaksiniz. benim deneyimime gore her seyin cozumu var, ama zaman zaman ugrastiriyolar. ben bu problemleri cozmekten zevk aldigim icin hic sorun degil, ama bence linux herkese gore degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 @Mirage, nerde bizde o sans... hep once isi yapiyoruz, sonradan fikir geliyo aklimiza. is isten gecmis oluyo tabi. ssh'le baglanmaktan komut sistemine zoraki alisiyo insan... @Bir de bolum nedeniyle linux kurmak isteyen arkadas, bilgisayar'da yok oyle bi sey, hangi bolumde okuyosun merak ettim... Istedigin cogu seyi windows'la da yaparsin, oyle linux diye zorlayacaklarini sanmiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 debian 3.1'i kurmustum zamaninda.gayet hostu.sonra debian sicmaya basladi dediler yani kendini gelistirme bakimindan.. ubuntuyamı donsem dedim.cogu forumladan okudugum kadari ile tabi bu bilgiler.ama yine guzel bi deneyimdi ta ki ses kartini tanitanamayana kadar eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 bazi elektrik/bilgisayar bolumlerinde unix ortaminda program yazmak falan zorunlu oluyo, bi kac arkadas mesela ssh ile baglanip unix serverlarda yapmak zorundalar islerini. ama bunun icin linux kullanmak zorunda degiller, putty gibi bi cok ssh client'i var ortalikta windows icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 said: @Bir de bolum nedeniyle linux kurmak isteyen arkadas, bilgisayar'da yok oyle bi sey, hangi bolumde okuyosun merak ettim... Istedigin cogu seyi windows'la da yaparsin, oyle linux diye zorlayacaklarini sanmiyorum... Ben Almanya'da okuyorum ve burada okudugun bölümde bilgisayar ile ilgiliyse ne yapiyorsan linux ortaminda yapmalisin windows diye birsey yok üni icerisinde. Linux bilmek sart haline getirmisler. ve bildigim kadariyla üni bilgisayarlarinda suse var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Evet ben de Almanya'dayım. Bizim ünideki terminallerde de sırf unix ve linux türevleri yüklü. Ama yani orda işlerini halletmek için OS'u öğrenmene bile gerek yok ki. Benim solaris bilgim çok çok azdır ama zamanında çoğu ödevlerimi solaris'te yapıyordum mesela. Bildiğim konsol komutları sayılır: ls, cd, rm, mkdir, rmdir, firefox, nedit, eclipse, gcc, javac, java .. ee aşağı yukarı bu kadar, vardır unuttuğum bi kaç tane daha :) Suse falan da var ama zaten window manager seçiyosun girerken. Windows bilen biri hiç zorluk çekmeden kullanabiliyor. -- Yani uzun lafın kısası: Okulda ödevleri unix/linux altında yapmak zorunlu olabilir ama OS'ları pek de bilmek zorunda değilsin bu iş için. Çok az bir konsol bilgisi yeterli oluyor. [ Mesaj 20 March 2007, Tuesday - 10:20 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 @ultrAslan, mayfer soylemis zaten, yani sana oyle bir seyi sart kosuyolarsa emin ol ssh'i ayarlamislardir ki putty'i kullanarak baglanirsin (suse kurmadan once ben boyle yapiyordum ki hala disarda calisirken bunu kullanirim). Mirage'in soyledigi gibi kullanacagin komut sayisi zaten 10'u gecmiyor bu durumda. Onun icin merak etme. Ama dersen ki ben ogrenmek istiyorum, bilgiye acim; o zaman kim tutar seni, yalayip yutasin butun forumlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 ya o zaten ufak bir bahane, ögrenmek istiyorum uzun zamandir linux baya baya gelismeye basladi yakinda (2008'e öyle girecem) tamamen gecmeyi düsünüyorum o yüzden bir an önce ögrenmekte fayda var =) ve ilginizden dolayi tesekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 @MyDyingBride Yanlışın var linux dünyasında en sağlam yeri olan dağıtımlardandır debian ki kullanmak istediğin ubuntu debian temellidir. Ubuntu ile başla debian ile profesyonel ol denilebilir ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ehem ben ubuntu 6.06 olması lazım onu kurdum laptopıma -hp nx 8220- ancak ethernet kartı driveri hedesi sorun çıkardı.okulun bilgi işleminin tavsiyesiyle şimdi azmettim 6.10 kuracağım direk.daha önce benimki gibi driver sorunu olupta bunu çözmeyi başarmış olan var mı ? ayrıca hp hoş bir şekilde driver cd'sini hem windows hem de linux için hazırlamış ama ona rağmen ethernet kartım terbiyesizlik yaptı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ubuntu genelde hp laptoplarda hic sorun cikarmiyo, sasirdim ethernet kartini tanimamasina. 6.10'da belki sorunun cozulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ya ubuntuda da benim mouse in ileri geri tuşları çalışmıyo :) siteler arası gezerken baya zorluyo açıkçası.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 firefox'ta mouse tuslari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 çok sağolasın. yapacak bi sürü şey var mouse tuşları da olmayıversin diye boşluyodum hep :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2007 arkadaşlar bu super key hangi tuştur ubuntuda acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 windows tusu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 ama algılamıyo sorun neyden olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 http://www.psychocats.net/ubuntu/index bookmarklarima bakarken bunu buldum, ne zaman nerden bulduysam, linuxta kullanmiyorum, demek ki zamaninda niyetlenmisim. faydasi olur belki birilerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Pardus'a bastım formatı şu anda Ubuntu yüklüyorum. O sistemi kurarken ben msn'de chat yapıyorum ve firefox'ta geziniyorum var mı ötesi! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 benim bi sorum olacak : diyelim ki tek partition olan diskimize linuxu kurduk (windows falan yok pcde) ve harddiskimizi exc mi ne o formatta biçimlendiriverdi setup etti kendini.Ama linuxla bizim kampüste internete giremedik bi lisans olayı var onu kuramadık linuxa bi türlü ve bölece linux elimizde patladı.Şimdi linuxtan kurtulup windowsumuza nasıl geri döneceğiz ? hpnin verdiği win xp dvd'sinden boot ediyoruz ama linux kurulu olduundan partitionu hiç göremiyo hata veriyo restart ediyo pcyi her defasında.Biz format atıp ntfs falan olarak hd'yi tekrar biçimlendireceğini ve ardından windows setup edeceğini umduk ama olmadı :) help plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 nasıl ext formatlamışsan yeniden o bölümü ntfs olarak formatla linux ile kurulum başlarkende restart at o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 @Darqainu, Onu yuklemeden girebilmen gerekiyodu ama enteresan tabi... Genelde o tur programlarin linux versiyonu olmadigi icin server dogrudan gecise izin veriyor... Sistem Admin'iyle gorus, eminim yardimci olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 ya cacert diye bi lisans dosyası var bilgi işleme de gittim okulda 1 haftadır beceremedi adamlar denersem bi sonraki linuxumu evde denemeye karar verdim ancak. da nasıl exc yaptıysan öyle ntfs yap olayı nasıl olacak peki ? linux setup etmeden önce hepsini exc yapıyom ağabey dedi yaptı ntfs yap diye bi seçenek var mı o setupta gene ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Windows cd/dvd'siyle boot ettiğinde o partisyonları görüp ntfs'e formatlar zaten kuracağı yeri. Ubuntu'yu da silip Kubuntu kurdum. Neden ubuntu'ya KDE yüklemedin demeyin.. rahatsızım ben canım istedi. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 @Darqainu Fdisk seçeneklerinde elle bölümleme kısmıda var oradan halledersin. @Mirage Harikasın :p Gerçi internetini bilmiyorum benim gibi 256 kullanıyorsan Kubuntu kurmak daha mantıklı gerçekten :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar