A-R-E-S Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Beyler video biraz uzun ama izlemenizi tavsiye ederim.. http://www.youtube.com/watch?v=bYsxaMyFV2Y [ Mesaj 18 March 2007, Sunday - 20:20 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 yarın live olarak kullanıcam ubuntu cdmi kurcalamaya başlıyorum hemen :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 bi de bu beryl'in guzelligi asiri hizli calisiyo.. arkadasin intel 915 goruntu kartli laptopunda bile fistik gibi calisiyo. tabi film izlerken falan kubu cevirirseniz 2 fps'ye falan duser ama olsun. filmi de adam gibi izleyiversin. baska bi arkadasin 7950GT makinasinda yavaslatamadik. film izlerken renkleri invert edip kubu transparan yapip cevirip filmi arkadan falan bile izleyince yavaslamiyo. bi de en sevdigim ozelliklerinden biri, asiri ayarlanabilir bi program bu beryl. window decoration'lari resmen kendiniz bile sifirdan yapabiliyosunuz ve yapmasi cok kolay. beryl'i gorup windows'dan ubuntu'ya gecen arkadaslarimin sayisi gittikce artiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Öeehh.. ben de vista'daki şirin efektleri bir şey sanmıştım. Pardus'a kurulur mu bu zımbırtılar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 eet kurulur ama ölümcül paket çakışmaları yaşanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Beryl'i yükledim Pardus'a cidden müthiş bir şey ya. Ama aşağıdaki kiba-dock'u yüklemeyi beceremedim bir türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 "amaciniz server kurmaksa red-hat veya debian gibi isletim sistemleri icin cok daha saglam destek bulabilirken amaciniz 3d masaustu kurmak, film izleyip muzik dinlemekse ubuntu en kolayi." Peki niye gorsel seyleri Pardus'a kurmak gibi bi istek duyuyosunuz ki? Yani amaciniz zaten gorsel seylere ulasabilmekse, o zaman ubuntu kurun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 evet kesinlikle. (hatta onu ben demistim galiba) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 said: Yani amaciniz zaten gorsel seylere ulasabilmekse, o zaman ubuntu kurun? Amacım denemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Bugune kadar hiç linux kullanmadım.Videodaki gibi bi linux u kurmam ve kullanmam için en bastan yapmam gerekenler neler acaba ? Ayrıca Pardus'tur Beryl dir Ubuntudur bunlar hakkında hiç bir fikrim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Arkadaşlar sadece görüntü için linux kurarsanız tabiri cahizse içinizde patlar. "Linux kimler içindir" diye bi makale vardı.Bulursam linklerim ama kısaca sorunlarla boğuşmayı sevmeyenler komutla işim olmaz diyenler (Hoş gui artık herşeyi yapabiliyor nerdeyse ama en azından temel komutları bilmekte fayda var / xserver crash falan için) En önemlisi sabırsızsanız yeni şeyleri öğrenmeye hevesli değil iseniz uzak durunuz... denemek isteyenler için Pardus Ubuntu Kubuntu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 www.ubuntu.com'dan okudum şuanda ubuntu 6.10 u indiriyorum.benim gibi temel ihtiyaçlarını güzel şekilde gidermek isteyenlerin ilgisini çekebilir ubuntu.ayrıca software catalogue dan okudum win4lin diye bişi de var windows applicationları kullanmak için.şahsen ben xp yi bi harddiske kurdum ubuntuyu diğerine kurucam 1-2 kurcaladıktan sonra da tamamen ubuntuya geçebilirim şimdilik hoş gözüküyor benim ihtiyaçlarım için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Valla Ubuntu'yu ben de sevdim ama komut işi biraz kafamı karıştırdı ayriyetten,orjinal xp varken elimde şimdilik ihtiyacım yok,bikaç yıl sonra pardus daha bi stabil olsun ona atlarım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Pardus yerine ubuntu dememin sebebi bu tam olarak stabil değil ve destek konusundan biraz yoksun.Gelişmesi biraz zaman alıcak kesinlikle ümitlerimizde o yönde ama şu an için hem destek olsun hem paket yeterliliği olsun ubuntu > pardus.Geliştiğiniz zaman ise Debian tabikide ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 bence pardus gelişmiş değil diye ubuntu kullanmak, özgür yazılımın biraz felsefesine aykırı gibi.. eğer amaç özgür yazılımı geliştirmekse, biz de kendimize düşen payı tester olarak yapmak zorunda değil miyiz? yok eğer amaç özgür yazılım filan fıstık değilse linux niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Gelisince debian... Niye bastan debian kurmuyosun ki? Dogrudan komut sistemiyle calismak zor gelebilir belki haklisin ama alismanin en guzel yolu bu bence. Tabi oyle kubu cevirttiremiceksin (ctrl+alt+asagi baya eelenceli oluyo, saatlerce izleyesi geliyo insanin ama olsun), ama stabil ve istedigin her seyi yapabiliyo olacaksin. Ayrica ozgur yazilimin amaci da bu o zaman? Yani elinde olani gelistirebilmek. Eh sonunda debian'a varacaksan, bastan var; kullandikca, yeni seyler ogrendikce tutorial yaz, faq yaz, insanlara yardimci ol. Hatta sana fikir bununla ilgili bi blog sitesi ac, emin ol ziyaretci sayin epey bi olur. Hatta ve hatta bu blog'dan cok gunluk gibi olsun... Bugun sunu oorendim, bakin bu boyle yapiliyomus tadinda... Bakarsin 2 3 yil sonra milyon $'a google a satarsin siteyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Sen yapıyo musun yoksa riglous? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Peki bu ubuntu veya diger linux dagitimlari tek parca olan harddisk üzerinde windows ile birlikte calisir mi? Cünkü arada oyun moyun oynuyorum ben linux'da olmuyor sanirim bunlar? (uo, nfs vs.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 edit komple. [ Mesaj 19 March 2007, Monday - 22:35 tarihinde, Darqainu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 said: 2 işletim sistemini tek harddiske kurarsan kopar o bilgisayar heralde :D harddiskini ikiye bölüp dierine kurarsın o dediini yapmak için. Tek partisyon demek istemiş sanırım Darq. Sonuçta diskini iki partisyona ayırıp ayrı ayrı kursan da aynı harddisk'te oluyorlar. Ve kopma gibi bir şey söz konusu değil. Ama ikisini aynı partisyona kuramazsın. Zaten kurarken kuracağın partisyonu formatlıyor işletim sistemleri. Linux için 5 gb bile ayırsan yeter başlangıç için bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 a evet özür dilerim saçma sapan yazmışım aynı anda 3-5 iş yapim derken.neyse ki mirage düzgün anlatmış :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Partition üzerine birkac kez farkli sürüm windowslar kurmustum yanyana bir problem olmamisti o yüzden sordum. Birde müzik film vs gibi hangi programlar var bu linux'da? Sonra sesli kamerali chat yapilir mi? Msn alternatifleri nelerdir? Firefox zaten var babalar gibi. Sonracima bearshare limewire gibi programlar kullanilir mi? Acaip kurmak ve bir an önce ögrenmek istiyorum cünkü okuyacagim bölümde bütün dersler linux üzerine windows yok. O yüzden böyle en basitinden bilgilendirmelere ihtiyacim var yardimci olrsaniz pek sevinirim. [ Mesaj 19 March 2007, Monday - 22:37 tarihinde, ultrAslan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 real player falan var benim gördüğüm kadarıyla.ben de sabahtan beri kurcalıyorum ubuntu.com'da software catalogue , faq falan okuyorum ordan baya öğrenebilirsin kendi çabanla.openofficer var bi de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Amarok ve Kafeine bütün müzik ve film ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyorlar. Bunlar dışında da tonlarca program vardır, seçip seçip kullanırsın. Adware spyware derdi yok. :) Gaim isimli program, msn dahil olmak üzere nerdeyse bütün chat protokollerini destekliyor. Hızlı, güvenilir ve kullanımı kolay bir program. Sesli kameralı chat'i şahsen hiç yapmadım ama yapılabildiğine hiç şüphem yok. LimeWire'ın linux versiyonu var. Bearshare ne yazikki sadece windows için ama onun yerine Gnutella kullanabilirsin. Ayrıca torrent için de bir çok program var. aMule diye bir eşek programı da var. Sonuç olarak oyunlar haricinde windows'ta yapıp da linux'ta yapabileceğin şey yok gibi bir şey. Oyunları da oynayabiliyorsun Wine'da falan ama uğraşmaya değmez hiç. Açar windows'u paşalar gibi oynarsın gerekince. :) Çoğu linux'un en güzel yanı da ofisinden fotoşop programlarına kadar her tür programın standart paket içinde gelmesi. Ne onlarca driver kurma derdi var, ne de sayfa sayfa gezinip her bir şey için ayrı program arama derdi var. Ne ararsanız birlikte geliyor zaten. Yani linux'u kuruyorsunuz.. sonra da menüden programı seçip başlıyorsunuz. Bu kadar. =) NOT: Eğer yüklü programları beğenmezseniz yada illa belli bir program istiyorsanız, lokantada yemek ısmarlar gibi program kataloğuna giriyorsunuz "şunu şunu istiyorum" diyorsunuz yüklüyor. NOT2: Tamam her zaman katalogda aradığınızı bulamayabilirsiniz. O zaman da başka kataloglara bakabiliyorsunuz, yada uçsuz bucaksız linux forumlarına bakıp nasıl kurulacağını rahatça buluyorsunuz. [ Mesaj 19 March 2007, Monday - 22:54 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 tesekkürler, daha birseyler ögrenirseniz acigim tecrübelerinize =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar