Rottweiler Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Merhaba, 2 gün once bilgisayarımı açtığımda Overclocking failed press F2 to load default values diye bir uyarı geldi ekrana, Windows açılmadan önce.. Bilgisayarıma ne Overclocking nede başka birşey yapmış değilim. Neyse bastım F2 ye ama bilgisayar acılmadı. Bende restart attım, tekrar açıldı bilgisayar. Birdaha da böyle bir uyarı vermedi. Geçenlerde iyi bir system req. lazım olan bir oyun oynarken bilgisayar inanılmaz takılmaya başladı. Kasadaki sarı ışın nerdeyse non stop yanıyordu. Biraz işkillendim kapattım oyunu. O dakkadan sonra bilgisayarda hangi program olursa olsun buna firefox u açmak kadar basit işlemler bile olsa artık bilgisayar deli gibi takılıyordu. Örneğin mouse eskiden bakıldığında ekranda pürüzsüz kaymayı bırakmış, ne açmaya kalksam, açılan şey açılana kadar ekranda kare kare ilerlemekteydi. Bilgisayar hakkında fazla bir bilgim bulunmuyor ama bu nedensiz yavaşlama bir türlü geçmek bilmedi. Sistemimin 1 saat açıkkenki ısı durumu : CPU 48 C' HDD 53 C' -- Bİlgisayar hakkında bilgi için SiSoftware Sandra diye bir program buldum baya bir test yaptım ama hepsi normal sonuç verdi. SiSoftware Sandra Processor Model : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Speed : 3.01GHz Performance Rating : PR3764 (estimated) Cores per Processor : 1 Unit(s) Threads per Core : 2 Unit(s) Internal Data Cache : 16kB Synchronous, Write-Thru, 8-way set, 64 byte line size, 2 threads sharing L2 On-board Cache : 1MB ECC Synchronous, ATC, 8-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector, 2 threads sharing Mainboard Bus(es) : ISA PCI PCIe IMB USB i2c/SMBus MP Support : 1 Processor(s) MP APIC : Yes System BIOS : American Megatrends Inc. 1004.005 System : To Be Filled By O.E.M. To Be Filled By O.E.M. Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P5GD1 PRO Total Memory : 2GB DDR-SDRAM Chipset 1 Model : Intel Corporation 82915G/GV/GL/P/PL/GL Grantsdale Host Bridge/DRAM Controller Front Side Bus Speed : 4x 201MHz (804MHz data rate) Total Memory : 2GB DDR-SDRAM Memory Bus Speed : 2x 201MHz (402MHz data rate) Video System Monitor/Panel : Philips 190S (19inch LCD MONITOR 190S6) Adapter : NVIDIA GeForce 7950 GT Physical Storage Devices Removable Drive : Disket sürücüsü Hard Disk : SAMSUNG HD080HJ (75GB) CD-ROM/DVD : ASUS CD-S520/A5 (CD 52X Rd) CD-ROM/DVD : ASUS DRW-1608P (CD 40X Rd, 40X Wr) (DVD 5X Rd, 5X Wr) Logical Storage Devices Hard Disk (C:) : 75GB (46GB, 62% Free Space) (NTFS) CD-ROM/DVD (D:) : N/A CD-ROM/DVD (E:) : N/A 3.5" 1.44MB (A:) : N/A Peripherals Serial/Parallel Port(s) : 1 COM / 1 LPT USB Controller/Hub : Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Ana Denetleyicisi - 2658 USB Controller/Hub : Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Ana Denetleyicisi - 2659 USB Controller/Hub : Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Ana Denetleyicisi - 265A USB Controller/Hub : Intel(R) 82801FB/FBM USB Universal Ana Denetleyicisi - 265B USB Controller/Hub : Intel(R) 82801FB/FBM USB2 Geliştirilmiş Ana Denetleyici- 265C USB Controller/Hub : USB Kök Hub USB Controller/Hub : USB Kök Hub USB Controller/Hub : USB Kök Hub USB Controller/Hub : USB Kök Hub USB Controller/Hub : USB Kök Hub USB Controller/Hub : Zoom USB Network Interface Keyboard : Logitech PS/2 Keyboard Mouse : Logitech-compatible Mouse PS/2 MultiMedia Device(s) Device : Creative SB Live! (WDM) Device : Creative SBLive! Oyun bağlantı noktası Power Management AC Line Status : On-Line Operating System(s) Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional 5.01.2600 (Service Pack 2) Ve bilgisayarı her açışımda yeni donanım bulundu ''PCI Device'' diye bir yazı beliriyor. Ama gel gelelim Biglisayarın içindeki tüm driverlar yüklü bulunmakta. Alakası varmıdır yokmudur ben genede yazmak istedim. Mesela örnek olarak Limewire ı açtığımda search yerine ilk 30 saniye içinde yazmaya çalıştığım kelime bile ekrana geç geliyor. sanki birşey makineyi deli gibi yavaşlatıyor gibi. Görev yöneticisinin ss inide aldım belki ordan birşeyi kapatmamla falan çözülebilir: http://img261.imageshack.us/img261/1811/asdasdvy8.png Bilgisayarı çalıştırınca abartısız o siyah fonda windows yazan şey çıkınca ordaki çubuk en az bi 30-40 defa gidip geliyor. 2-3 dakkaya anca geçiyor o fasılı. herhangi bir fikri yada görüşü olan varsa yazarsanız sevinirim Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 işlemci frekansını 200mhz kadar falan düşürerek bir daha dene bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Nasıl yapacağım konusunda biraz bilgi verebilirseniz denerim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 bilgisayar açılırken delete'e basarak bios'a girip işlemci frekansının bulunduğu bölümü bul. pek fazla aramazsın zaten fsb falan yazan kısım işte. resim: [spo][/spo] resimde 2. olan kısmı düşüreceksin (senin bios unda farklı olabilir o yüzden FSB veya CPU frequency olarak yazan bir şeyi değiştirdiğine emin ol :p). bu işlemcinin fsb hızıdır. çarpan değeriyle çarpılınca işlemci frekansı elde edilmiş olur. seninki kaçtır bilemem ama şöyle bulabilirsin; işlemci hızını (3000mhz) orada yazan fsb ye bölersen çarpan ortaya çıkar. fsb x çarpan değeri = 2800mhz ye kadar bir çek. daha sonra da save edip biostan çık. bir de öyle dene bakalım :) yani underclock yapacaksın. (resmi bir overclock tutorialinden aldım o yüzden diğer kısımların senin için bir önemi yok) [ Mesaj 18 March 2007, Sunday - 01:25 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Üşenmedim çektim resmini. burda o [200] yazan şey değişmiyor diğer herşey değişiyor anlamadım gitti. Bu gidişle Ekran kartını söküp geri kalanını balkondan aşağı atacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Anakarttan FSB hızın kitlenmiş olabilir. Jumper'larla falan kırılabiliyor galiba ama uğraşma bence. Sorunun ondan olduğu da kesin değil zaten, ama deneyebilseydin öğrenmiş olurdun en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 fsb hızı kilitlenmez ki sadece çarpanı kilitleyebilirler. dram frequency i manual e alıp deneyebilirsin. onla alakalı olabilir çünkü ramler de fsb ye göre çalışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar