Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cumhurbaşkanlığı seçimi

naduko

Öne çıkan mesajlar

İyimser tahminimin zaten yanlış olduğunu bugün anlattı Anayasa Hukuku hocası.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "toplantı yeter sayısı" ve "karar yeter sayısı" diye 2 farklı olay var.
Karar yeter sayısı için, yani spesifik bir kişinin cumhurbaşkanı olarak seçilebilmesi için nitelikli çoğunluk gerekiyor. Şimdi hatırlayamıyorum tam ama meclisin üçte ikisi falan olması lazım.
Toplantı yeter sayısının belirli bir oranda olması gerekmediğini açıkladı hoca.
"Toplantı yeter sayısı için meclisin şu kadarda şu kadarı toplanmalıdır" şeklinde bir madde yok gibi bir şeyler söyledi kısacası.

Tayyip'in adaylığını koyacağını sanmıyorum ama AKP'nin bir adamı bence kesinlikle adaylık koyacak. Seçilebilir mi bilemem, umarım seçilemez.
Hem kişisel olarak desteklemediğim bir partinin, kişisel olarak zerre kadar alakam olmayan bir ideolojinin cumhurbaşkanı olması beni korkutuyor (oldukça yetki sahibi olduğunu düşünürsek cumhurbaşkanlarının), hem de seçileli 5 sene olmuş bir hükumetin rezil seçim sistemimiz sayesinde %34 gibi bir oyla iktidar olup üstüne bu 5 senelik eskilikleriyle 7 sene boyunca memleketin başında duracak bir cumhurbaşkanı seçmesi mantıklı gelmiyor. Mantıklı gelmemesi bir yana mantıklı da değil zaten, "erken seçim" diye bişi vardı malum. Yaparlardı falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Önceliklşe cumhurbaşkanlığı mevki önemli ve yüce bir mevki. Bize cumhurbaşkanlığına yakışır ve bu amaçlar doğrultusunda hizmet edebilecek kapasitede kararlı, güçlü ve karizmatik bir lider lazım. Ve ayrıca buna benzer bir görevi yerine getirmiş olması önemli.. Liderlik vasfını kanıtlamış biri..

Bu vasıflara önceki cumhurbaşkanlarımızdan Sayın Süleyman Demirel sahip idi. Her nekadar Erkan Mumcu (21. dönem milletvekili) Ispartalı olsa dahi hemşerisi Süleyman Demirel'in sahip olduğu karizmaya sahip değildir ve bu ve benzeri mevkilere ulaşma ihtimali düşük gözükmektedir.

İşte bu gerçekleri göze alarak, liderlik vasfında pik yapmış ve etkileyiciliği yüksek birine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve bunun için yine Isparta dolaylarına bakmamız gerektiği konusunda ısrarcıyım.

İşte bu sebeplerden ötürü önümüzdeki ay yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için adayım Kral Leonidas olacak! İşte bu cumhurbaşkanı ile birlikte hareket edersek ve hele ona "başkanlık sistemi"nde görev verirsek 75milyonluk Türkiye Avrupa'nın da.. Avrupa Birliğinin de.. ABD nin de PKK nın da..

ipini çeker arkadaş. adam da sixpack karın kası var! Sen bunu gören korkmaz dizlerinin bağı çözülmez mi sanıyorsun?

Madness? This is TÜRKİYE!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Tayyip olmaz bence gene Akp den bi kukla olurda Tayyip olmaz Bülent Arınç olabilir mesela zaten bence 15 mayısta diyanet fetva yayınlıycak "Bilmez misiniz?Tayyipi cumhurbaşkanı seçmek büyük sevaptır ayetine dayanarak Tayyipin cumhurbaşkanı olması Kur'andada yazıyor" diye
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
niye aday yok
hadi akp açıklamıyor, az bi yüzdeyle ortama akıyor
ortamın niye bir adayı yok
http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=74363,10,2
"Başbakanın cumhurbaşkanı olmasını istemiyorsunuz... Niçin ona karşı hem kamuoyunu hem meclisi etkileyecek, hem onu da zor duruma düşürecek, bu isteğine gem vurmasına, adaylığını koymadan önce bir kere değil on kere düşünmesine yol açacak bir “alternatif aday” bulup çıkaramadınız, niçin?"

değişen bişey olmuycak, sonuçta adayın bi şansı olmayabilir, akp çoğunlukta sonuçta ama niye her zaman tek alternatif oluyor
muhalefet bi tane, iktidar bi tane, tehlike bile bi tane, dünyanın en güzel kadını bi tane filan
azcık seçenek olsa daha iyi deil mi
Sosyal ağlarda paylaş

su vakitten sonra iki ucu boklu degnek pozisyonu daha oncede soyledim..
Kabul etse bir turlu etmese bir turlu ama bu secimde bu heriflere bir parti yardim etmek zorunda kalicak ki o parti siyaset sahnesinden silinecek bakalim hangisi olucak..

Anapli milletvekilleri akp ye geciyormus akp nin en guclu olacagi yerlerden birdahaki secimde 1. sira milletvekilligi karsiliginda..

Yemin ettim boyle birsey olursa gazetelere tam boy ilan veriyorum iste vatani satanlar diye..

Ha gazete basar basmaz ben bilmem ama neyse parasi vericem 2 katini 3 katini teklif edicem. Turkiye baskisina..
Sosyal ağlarda paylaş

bence tayyip cıkacak.

1.si baskası cıkarsa tayyipten daha üst makamda olacak, ve tayyip de bunu kendisine yediremez gibime geliyor. (sayın cumhurbaskanım die hitab edecek mesela)

2.si öle alakasız birini cıkartırlarsa, kukla cumhurbaskanı lafları ortada dolacasaktır ki, pek de haksız bir düşünce olmaz. cumhurbaskanlıgına "kendi" agırlıgı olan birinin cıkması gerekiyor.

tayyibin acıklamama nedeni kıvırtma tamamen. benim öle yerlerde gözüm yok, aylardık sorduk sorusturduk tabanımız ve halkımız beni orda görmek istio olayına getirmeye calisio. kücük kafalı..

edit: hatta bu yüzden mitinge cok sinirlendi. adamın en büyük tezi (beni halk istio) gümbürdüye gidio.

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 20:33 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kanımca RTE köşke çıkmayacak. Muhalefete inat olabilir, başbakanlığı bırakamamak isteğinden olabilir, sonuçta çıkmayacak. Yerine Abdullah Gül, Bülent Arınç veya başka bir AKP üyesini çıkaracak.
Bir daha seçileceği düşüncesinde olduğuna eminim diyebilirim. Başbakanlık sarmış heralde =)

P.S: Kendi düşüncelerim, size göre yanlış olabilir. Ayar vermek zorunda değilsiniz =)
Sosyal ağlarda paylaş

akp'nin bu sefer tek başına iktidar olması imkansız. bunu onlar da cok iyi bilio.

gecen seçimlerde bircok tepki oyu AKPye gitti, verenlerin cogu da pişman suan. AKP nin yaptıgı ihracatlara bakan herkes zaten bu adamların ne mal oldugunu anlayabilir.

-AB konusunda ne noktaya geldigimize bir bakın.

-Irak konusunda düştügümüz duruma bakın. İki gün önce bizle görüşmek için yalvar yakan olan adamların sözüne bakar olduk. Orduyu bu konuda destekleyemen basiretsiz bi hükümet.

-Ekonomi deseniz ülkedeki sıcak paranın haddi hesabı yok suan, dolar düştükce düsüyor. Bunu gören de YTL deger kazanıo, ekonomimiz güclenio sanıo harelde. Türkiye yabancı sermayeyi beslio suanda, haddinden fazla reel faiz vererek. O para dısarı cıktıgı anda, oldugu yere yıgılıp kalacak.

-Ha bir de satmadıkları bi bok kalmadı. Ülkenin bütün büyük kuruluslarını yangından mal kacırırcasına yok pahasına sattılar. Hem de cogunu yabancı sermayeye. Uzun vadede milyarlarca doların direk yurtdısına cıkmasını saglayacak ama kısa vadede cepleri doldu ya. Onlara yeter bu..

-Halkı da sonunda sokaga döktüler. Toplumu getirdikleri noktaya bir bakın. Halk artık darbe olsa da kurtulsak şu heriflerden demeye başladı nerdeyse. Bu kadar bi toplum gerilir mi hic..

Şimdi su yukardaki 5 maddeyi de iyice okuyun. Türkiyenin en önemli sorunlarının ne hale geldigine bir bakın. Halen bu adamlara oy verecek kişilere anlam veremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...