Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-bay


Zeytin

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,


E bay den 2. el bir amfi almak istiyorum, uzun süredir oramdan buramdan kestiğim bütün parayı vericem, merak ettiğim, bu güvenlik sistemi nasıl çalışıyor ? Mesela adam hasarsız, az kullanılmış dedi, bir sürü resmini koydu, parayı yolladım ve adam bana üzerine keçeli kalemle 4 tane dügme çizilmiş karton kutu gönderdi. Mümkün müdür ? E-bay den elektonik alet alan varsa, bu güvenlik ve güvenilirlik ( tabiki satan adamada bağlı ama bir yaptırım vardır bu konuda) konusunda bilgilendirirse sevinirim.

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle satan adamın feedback oranına bakacaksın.belirli sayıda işlem yapmış olacak ve %99un altında birine pek güvenmeyeceksin.

daha sonra da birkaç negatif feedbackini okuyacaksın. bakalım neyine negatif demişler, geç mi gönderiyormuş, yoksa başka birşey miymiş. zira hatalı ürün diye negatif bir girdi varsa tamamen vazgeçeceksin.

en son da ebay'in "bu üründe bilmemkaç dolara kadar sigortalısınız" yazısına güveneceksin ve şartlarını okuyacaksın. ben çok sık kullanmıyorum ebayi ama kullandığım kadarıyla hiç sorun çıkmadı.

ama belirtmem lazım, ben genel olarak ebay vendor dediğimiz ebay üzerinden satış yapan zat-ı muhteremlerden alıyorum, son kullanıcılardan değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Peki bir ürünü satanın vendor olduğunu nasıl anlayabilirim? (komik geldi 2. ye okurken) Bu vendorlar e-bay den yetkilier midir yoksa sadece E-bay de ciddi anlamda ticaret yapan insanlar mıdır?

Teşekkürler.

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 13:12 tarihinde, Zeytin tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e-bay vendorlar, e-bay'de ciddi anlamda ticaret yapan insanlardır. Yani ellerine tesadüfi geçmiş bir malı ya da zamanında kullandıkları malları satmak yerine genelde sistematik olarak mal üreterek ya da temin ederek işi e-bay üzerinden ticarete bağlamışlardır.

edik: yani e-bay yetkilisi değiller ^^

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 13:24 tarihinde, Ractamainus tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ama onlardan genelde 2. fiyata kelepir ürünler bulunamıyor. Uygun fiyata elden düşme almak istiyorsan son kullanıcılara bulaşmak durumundasın (istisnalar kaideyi bozmaz :D).

Bir iki ufak ipucu:
Eğer ürün tanıtımı baştan savma yazılmış kanısına kapılırsan güvenme.
Adam ordan burdan copy/paste etmişse, kendi hiç bir şey yazmamışsa yine güvenme.
Özellikle çok az yazı varsa hiç güvenme.

Aldığın şey beklediğin gibi çıkmazsa ebay'e şikayet edebiliyorsun, ama şikayet sebebin: "Tanıtımda yazılanlara uymuyor olabiliyor" ancak. Adam tanıtımda ürünün düzgün çalıştığını belirtmemişse, sana gelen ürün bozuk çıktığın sorun çıkabiliyor mesela. Tanıtımdakiyle tutmuyor diyemiyorsun çünkü tanıtımda çalıştığı yazmıyor. :S

Dolayısıyla dediğim gibi ürün tanıtımlarını dikkatli okumak lazım. Tam belirtilmemiş şeyleri mesaj atıp sormak lazım.

Şu ana kadar %99 ve üstü feedback'li kişilerden bir çok şey aldım başıma pek bir şey gelmedi. Başıma gelen en kötü şey şu:

[spo]Tanıtımda "bu pedal çok eskidir ama çalışıyor" yazıyordu. Aldım ben de. 60 euro'luk pedalı 19 euro'ya aldım hatta.

Ama pedal eskinin de ötesindeydi adam üstüne mi tepinmiş, oraya buraya mı atmış anlamadım. Çalışıyordu da. Ama bir kaç gün sonra açıp kaparken bazen temazsızlık yapmaya başladı. Aradan bir kaç ay geçti tamamen bozuldu. Sonuçta bana geldiğinde çok eski olmasına rağmen çalışıyordu, adama ne diyebilirsin ki?[/spo]

Kazık yeme durumunda mahkemelere falan gidiyor iş sanırım. Ebay ilgilense de, hemen paranı geri alabileceğin kesin değil bildiğim kadarıyla. Yani feedback'lere güvenip işi şansa bırakmak dışında yapılabilecek bir şey var mı ben de öğrenmek istiyorum aslında. 150 euro'nun üstünde bir şey almadım, almaya da çekiniyorum.

[ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 14:26 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ebay de süper bi güvenlik sistemi yok. gittigidiyor mis mesela. ebayda ortak havuz hesabına gitsin para, ürün ulaşınca ben parayı adama veririm denmiyor.sen pararı veriyosun, adam yolladı mı yollamadı mı sana mail atmazsa belli bile değil. adam cevap vermezse 45 gün (sanırım) öyle mal gibi beklersin gelecek diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...