Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vize pasaport

heracles1986

Öne çıkan mesajlar

selam adamım, istiklalde ki hollanda konsolosluğuna yolculuk tarihinden en azından bir 3 ay önce gidip vize başvurusu yapman gerekiyor dostum. Nitekim vize işleri zor soluk benizli adamım. Ama mazeretin var belki sana bir kıyak yaparlar. yo.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 23:59 tarihinde, Muhallebi tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

emniyete 3 gün öncesinden başvuru yapacaksın.onlar onayladıklarını belirtince saatlerce kuyruk bekleyip,bolca para verip pasaport alacaksın.Hollanda büyük elçiliğine gidip toplam 60euro bırakıp döneceksin. vize için.Onlar sana oluru söyleyecekler sonrasında.Ama vize vermeye de bilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Lacivert Pasaport çıkartman lazım. Bunun için ikamet ettiğin ilçeye ait olan Emniyet Müdürlüğüne gidip başvuru yapıyorsun. Ayrıca kaç yıllık geçerli pasaport istiyorsan ona göre harç yatırıyorsun.

Pasaportla ilgili bilgilere(çıkartmak için neler lazım, nekadar ücret, hangi saatlerde başvuru yapılabiliyor, nekadar sürüyor..) Buradan ulaşabilirsin.

Pasaportun için resim vermeden şuna dikkat et:

Resmin arka planı beyaz olsun ve tam karşıdan çekilmiş bir fotograf olsun. Fotografı çekene pasaport için çektirdiğini söyle hangi kriterlere uygun olacagını zaten bilirler.

Pasaportu aldıktan sonra Hollanda Konsolosluguna gidiyorsun(sabah erkenden gitmek avantajlıdır, yada hafta içi özellikle salı,çarşamba ve perşembe günleri) sıraya girip vize formu alıyorsun. Gereken belgeleri toparlayıp tekrar gelip sıraya girip belgeleri teslim ediyorsun ve başvurunu yapıyorsun. Başvurundan sonra 1-2 hafta içinde sana haber veriliyor. Görüşmeye cagıracaklar ise randevu veriyorlar. Yogunluga göre bu randevu tarihi 1-2 ay sonrasına bile sarkabiliyor. Görüşme sırasında görevliyi net bir şekilde ikna etmen gerek zira iltica etmeye calısacagına kanı getirirse vize harcında yanar red basar ve tekrar başvurup tekrar vize harcı yatırman gerekir. Hem sıraya girme sıkıntısı( önemsenmeyecek bir durum degil zira 5-6 saat sıra bekleyenler var) hemde vize alma tarihlerinin gecikmesi ( 3-6 hafta kadar) mümkün oldugundan ilk görüsmede ne yap et net bir şekilde ikna etmeye bak.
Sosyal ağlarda paylaş

silin o gorili!!

lol

neyse, goril bir yana madem açılmış topic, belki hayvanat bahçesi dışından arama yapan olur ileride yazayım ciddi iki kelam;

pasaport işlemleri artık çok kolay, genellikle aynı gün öğleden sonra olmadı ertesi gün verdikleri saatte gidip alıyorsunuz sorunsuz.

yalnız eğer paket tur programı aldıysanız, vize işlemleriyle kendiniz uğraşmayın, verin pasaportunuzu acentanız uğraşsın, git gel zor işler vize işleri. hani zorluk çıkarmasalar bile sonuçta gitmesi gelmesi var, uğraşmama şansınız varsa tercih edin derim
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle telefon ile pin numarası alıyorsun kedi kartını kullanarak ve daha sonra sana ordan bir randevu veriyorlar. o tarihte giderken yanına istenilen belgelerin ne kadar cogunu bulabilirsen o kadar iyi. Ozellikle otel ve ucak rezervasyonları birde tabi burada kayıtlı bir malın varsa onun orjinal dokumanının olması iyi. Daha sonra randevu günü gidiyorsun ve gorusmeye alıyorlar seni. Tipik neden hollanda ne yapıcan e kadar kalıcan kimin yanına gidiyorsun ve bilimum sorular daha sonra ordan cıkıp UPSci bayana para veriyorsun ve ertesi akşama vizen geliyor. Yanında 250 milyon falan para olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Hollanda konsoloslugu inanilmaz kil.
Eger bu hafta icinde pasaport cikartip hemen vize basvurunu yapmazsan, su an bulundugun sehrin meydaniyla idare etmek zorunda kalirsin o tarihler arasinda : )

Basvuruya gitmeden once tum belgeleri ogrenmen ve hazirlaman lazim, bi resim veya fotokopi eksik olur falan direk geri cevirirler yani. Bir de turistik gezi oldugu icin ucak ve kalacagin sureyi kapsayan bir otel rezervasyonu goturmen sart.
Sosyal ağlarda paylaş

Hollanda konsoloslugu kıl mı?
Bundan 2 sene önce vize almaya gittigimde Hollanda konsolosluguna randevu olayı falan yoktu, sabahın kör $afagında sıraya girip belgelerini veriyodun. 3 gün sonra da gidip vizeni alıyodun ve hiç zorluk çıkarmıyorlardı. Vay anasını orası da bozulmu$.
Sosyal ağlarda paylaş

Hollandayı falan bilmem ama işlemlerinizi İstanbul'da değil Ankara'da yaptırın, Almanya ile bir işiniz yoksa. En azından görüşme tarihi aldığınız gün vizenizi alma ihtimaliniz daha fazla.

İstanbul'dan çok fazla başvuru oluyor ve elçilikler konsolosluklardan daha hızlı.

Ayrıca danışman firma adı altında, takipçilik yapanlar var ki işlemlerinizi dahada hızlandırabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

eh sanırım açıklama zamanı millet evet ben hollandadan geldim fakat benim pasaportum iptal edildi yaklaşık 3+1 sene kadar bi tarih hollandada kaldığım için tekrar buradan çıkarmam gerek burada işlemler nasıl oluyo bunu sormak istedim ilk olarak tatil amaçlı tekrar gideceğim hollandaya ve şunu da söliyeyim pasaportum süresi doldu ayrıca askerlik konusunda tecilim var ve tabii pati kapalı olduğu için kimsenin haberide olmadı ben türkiyeye dönüş yaptım fln.. bi sürü hikaye ve nerdeyse 1 senedir Türkiyedeyim
ayrıca bu pin olayı nedir ya anlamadım ben??ben ilk vize aldıımda yoktu böle şeyler..

[ Mesaj 16 March 2007, Friday - 00:26 tarihinde, heracles1986 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...