aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 ne tur firmalari? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 demiş ya amerikada bi şirketle anlaşıyosun ilan veriyolar bulamayınca yabancı eleman alma hakları doğuyo falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 bi sirket dedigi, is buldugun sirket. sana is vericek birini bulursan, calisma izni icin oyle seyler yapmalari gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Arkadasin birisi özelden soru sormus, cevap vermistim ama ilerde belki baskasinin da isine yarar diye buraya kopyaliyorum. Ren said: Forumdaki Yazıya Hitaben: http://forum.paticik.com/read.php?25,1914235,1914284#msg-1914284 Korax said: Arkadaşlar genel olarak zaten aynı ülkelere gidiş yolları. Norveç çok zor göçmen alıyor.Evlilikleri çok sıkı kontrol ediyor.Danimarkada aynı şekilde.24 yaşını doldurmuş falan olmak gerekiyo evlilik için.İçlerinde kolay olanları isveç ve finlandiya.Hernekadar kolayda desek onlarında dünya kadar zorluğu var. Toefl'dan gerekli puanı tutturup isveçte bi üniversiteye başvurabilirsiniz mesela.Okul okumak ücretsiz.. Ukrayna ve slovenya zaten fakir çok zengin olmayan ülkeler.Çok tekin ülkeler değil yani. İngilterenin de anlamsız zorlukları var diye hatırlıyorum. bu bana mantıksız geldi ya. hadi diyelim toefldan aldık puanı, bankaya para atıp öğrenci vizesine başvurduktan sonra atlayıp isveçe gidip üniversite kapısına dayanıp beni alın lan mı diyoruz. ne bileyim hiç demiyorlar mı mesela, yetenek ile ilgili bölüm okuyacaksın, kalas olmadığını kanıtla? ya da türksün abi sen, askerlikten aldırırlar seni kapıdan? diye. Nesi mantiksizki? Sureci bilmediginden dolayi sanirsam sana mantiksiz geldi. Neyse bi de 5 yil önce yazdigim bi yazi o.. Isvecte okul okumak önceden ucretsizdi, suan ucretli oldu, EU vatandaslari icin halen ucretsiz. Bahsettigim sey master programlari icin gecerli buarada. Direk lisans programida okuyabilecegin bölumler var ama her bölumun kendine göre sartlari var. Bu sartlar universiteden universiteye farklilikta gösteriyo. Atiyorum A bölumunu okumak istiyosun. X universitesinin sayfasinda bölumle ilgili giris sartlarinin en basinda SAS A ya da B dedigi an o bölumun egitimi sadece isvecce demektir. Lisans egitimini ingilizce veren belli basli bikac bölum var secenekler cok kisitli ve genelde ingilizce oldugu icin parali. Lisans egitiminin %90i falan isvecce. Sas A-B dedigi isveccede baya boru yani, en iyi sartlarda 1.5 yillik bi egitim lazim o derece icin. Bu bilgilerin hepsine studera.nu adresinden ulasilabiliyo buarada. Master programlari cok daha mantikli ama okadar parayi isvec gibi biyere gömmek cok mantikli degil. Bi de toefl'i alip isvece gitmek diye bisey söz konusu degil. Okumak istedigin bölumun sartlarini okuyosun, toefl'dan nekadar puan istiyo, diger sinavlar icin ne istiyo orda butun gereklilikler yaziyo. Sen hepsine sahipsen belgeleyip basvurunu yapiyosun internet ustunden ya da posta ile. Kabul görursen eger, kabul belgenle falanla filanla vizeye basvuruyosun(buralari yuzeysel anlatiyorum, daha baska detaylarida var). Askerlik mevzuna gelince; eger master yapiyosan zaten egitim musavirligi araciligiyla askerligini tecil ettiriyosun. Lisans okuyup bitirip sonra tekrar lisans okuyosan, tecil etmiyolar. Isvecteki universite senin askerliginle ilgilenmez, keza saydigimiz bi cok ulkede bizimki gibi bi askerlik proseduru yok. Bizim ulkedeki prosedurude iplemezler zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2012 ooo, 2007ymiş. foruma postlayayım şu mesajı da... diye öm atarken önce bi topice bakayım dedim. benden önce düşünmüşsün. 'imza da manidarmış sdfsd' ty. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 di said: Orasi oyle. Bir yerlerden haber beklemesi calismaktan cok daha stresli cok daha yorucuymus onu ogrendik. Agzimiza sicti resmen. Haha daha yeni basladin :) O bekleme omurden omur goturuyor, cok kotu ve bence isin en kotu yanlarindan biri. Off vize cikti mi , cikmadi mi? Neden 1 senedir cikmadi? Neden beklettiler? Boyle oldu soyle oldu off cidden kotu. Ne kalici oturum alinca ne de vatandaslik alinca hayat degismiyo cidden hic bi acidan. Ben en az permanent vize zorunlu denen yerlerde calistim, hem de permanent yokken. Yani ne is anlaminda ne baska bisi acisindan hic ama hic bisi degismedi. Degisen sey bu belirsizlik, ve ustunden 1 ton yuk kalkiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 arkadaşlar avrupada okul okumak ile ilgili ben de bildiklerimi paylaşmak istiyorum almanyadan şu an haber bekliyorum master sonucu ile ilgili öncelikle belirtiyim avrupada avrupa vatandaşı değilseniz ücretsiz eğitim diye birşey yok benim bildiğim. hele iskandinav ülkelerinde mümkünatı yok o beleş eğitimler sadece vatandaş için geçerli mesela danimarkada ilkokuldan üniversiteye kadar herşey bedava hatta başarılı ol ya da olma üniversiteye girdiğinde devlet burs da bağlıyor. yengemin kuzeni isveçte okudu tam hatırlamıyorum bölümünü ama gayet kösüle kösüle okudu. çok araştırdım gerçekten bunu ama yok öyle birşey 2 sene önce norveçte okullar bedavaydı daha doğrusu kayıt harcı yoktu o da yurtiçinden çok yurtdışından başvurular yığıldığı için kaldırıldı. örnek teşkil etmesi sebebiyle avrupada master okuyanların dostu siteyi ekliyorum aşşaa mastır hatta bu da bir örnek Application Deadline: January 16 Annual Tuition Fee: Free - Details ≈ € 15,000 (non-EEA) Location: Uppsala / Sweden / View location on map ▾ Duration: 24 months Start Date: August Educational Form: Taught Education Variants: Fulltime Credits (ECTS): 120 Languages: English kısacası isveç üniversiteleri yabancı öğrencilere 'gelmeyin' diyor gelirseniz 'düdükleriz' diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Avustralyada da farkli degil. Senelik 15-30 bin aud arasi. Ki tr de de ozeller benzer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kadirmelbourne Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Eee bizim o civar paramız yok biz nasıl gidicez? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 BlackLabelSociety said: arkadaşlar avrupada okul okumak ile ilgili ben de bildiklerimi paylaşmak istiyorum almanyadan şu an haber bekliyorum master sonucu ile ilgili öncelikle belirtiyim avrupada avrupa vatandaşı değilseniz ücretsiz eğitim diye birşey yok benim bildiğim. hele iskandinav ülkelerinde mümkünatı yok o beleş eğitimler sadece vatandaş için geçerli mesela danimarkada ilkokuldan üniversiteye kadar herşey bedava hatta başarılı ol ya da olma üniversiteye girdiğinde devlet burs da bağlıyor. yengemin kuzeni isveçte okudu tam hatırlamıyorum bölümünü ama gayet kösüle kösüle okudu. çok araştırdım gerçekten bunu ama yok öyle birşey 2 sene önce norveçte okullar bedavaydı daha doğrusu kayıt harcı yoktu o da yurtiçinden çok yurtdışından başvurular yığıldığı için kaldırıldı. örnek teşkil etmesi sebebiyle avrupada master okuyanların dostu siteyi ekliyorum aşşaa mastır hatta bu da bir örnek Application Deadline: January 16 Annual Tuition Fee: Free - Details ≈ € 15,000 (non-EEA) Location: Uppsala / Sweden / View location on map ▾ Duration: 24 months Start Date: August Educational Form: Taught Education Variants: Fulltime Credits (ECTS): 120 Languages: English kısacası isveç üniversiteleri yabancı öğrencilere 'gelmeyin' diyor gelirseniz 'düdükleriz' diyor. İsveç 2 sene önce geçirdi bu naneyi, önceden aga olmayana da beleşti. almanya fln iyidir aslında ya, abitur fln yapabilirim diyorsanız lisansta, onun dışında da yüksek lisans'ta beleş gibi bir şey aslında. 500 euro dönemlikti yanlış hatırlamıyorsam, ki bunu 3 eyalet uyguluyor yalnızca. diğerlerinde öğrenciler geri aldırmış harçları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2012 manve said: kubali biriyle evlenince 4 ayda green card alabiliyormusuz =) Normalde usa vatandasiyla evlensen bile 2 yilda alabiliyorsun ama kuba-amerika arasinda bir antlasma varmis sanirsam, o yuzden boyle cat diye veriyorlarmis eline yesil yesil küba bugı, kaç papel istiyorlar acaba kafa kağıdı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 valla ben son 1 yıldır bu işin içindeyim master başvurusundan ötürü o yüzden öncesini pek bilmiyorum almanya iyidir özellikle mühendislik için ancak işletme gibi branşlar için almanya zayıf kalıyor aslında var master bölümleri ancak 30 40k euro diyolar o_O master da dediğin gibi oldukça ucuz bazı üniversiteler komple beleş bazıları da sembolik ücret alıyolar 500 euro gibi o yüzden resmen öğrenci dostu memleket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 di said: (tu) Farkli yerde de olsak darisi basimiza diyeyim. Gerci hala calisma iznini bile alamadim ama olsun. sen ankara antlaşmasına mı başvurdun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Yep. geleli 7 ay, basvurali 5 ay oldu. Koyun gibi bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 valla benim bir arkadaşım taa geçen sene başvurdu hala bekliyor moralini bozmak gibi olmasın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 =) Ne zaman basvurdugunu soylersen daha ne kadar bekleyecegini soyleyebilirim asagi yukari. Hatta bazi haberler vereyim; Home Office, prosedur degisikligi, olimpiyat yogunlugu, grevler gibi cesitli gerekcelerle 5 ay kadar tek bir dosyaya bile elini surmedi. Haziran sonuna dogru ECAA basvurularini Eylul'den ve Ocak'tan itibaren olmak uzere ikiye ayirarak incelemeye basladi. Eylul-Aralik dosyalarinda durum nasil bilemiyorum ama Subat sonunda basvuran insanlar haber almaya baslamislardi en son. Bir de 9 ay sonra haber aldim diyen iki kisiyi biliyorum internet'ten. Biri vizesini aldi, digeri red aldi. Daha Mart ayindan haber alani duymadim ne yazik ki -ki Mart ortasinda basvurmustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 HAHA! Ha bi de bu var dimi, off bunlari cekicen bi de. abi yani diyorum hic bisi degismiyo hayatinda alinca ama bunlardan kurtuluyosun yani, ona bile degiyo. Bilmiyorum seni ama benim arkadasin dedesi basvurmus halen sirada bekliyor muhabbeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kadirmelbourne Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Ya babam bir kiside çıkıp demedi bu adam kimdir nedir bu kadar forumu takip ediyor hala gidemedi australia ya yardım edelim sunada defolsun gitsin:) :) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2013 Kadirmelbourne said: Bilmiyorum ama yeni zellanda biraz daha kolay vize veriyormuş diye duydum ne yapmayı düşünüyorsun orada? http://haber.gazetevatan.com/flas-flas-bir-ulke-ile-daha-vize-kalkiyor/520821/1/gundem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2013 buralar yeniden şenlenip güncellensin bence ihtiyacımız olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Haziran 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2013 açıklyıroum: yazın en vıcık döneminde alanyaya gidiyoruz, 1 hafta takılıyoruz alman sevgili yapıp almanyaya gidiyoruz. Gelsin vatandaşlık, gitsin schokoladeler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2013 Valla tutoriale gerek yok, boyle giderse bi kac sene daha cok rahat siyasi iltica hakkimiz dogacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2013 Hollanda'da yaşayan patilerimiz var mı ? Oraya mı taşınsam diyorum temelli ? Orada yaşamış olanlardan , yaşanlardan bilgi alayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2013 nasıl oluyor bu oraya taşınsam olayı ya, karar verince hollanda ya da diğerleri gel mi diyor yoksa bekara kız boşamak kolay mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2013 Şirket kurup işi oraya taşımayı düşünüyorum NL için. İş kuranlara genelde oturum vs veriyorlarmış. USA düşünüyorum keza o da o şekilde, biraz daha zor ve ekstra şartları var. Bir de Letonya vardı aklımda , ona da ya yine şirket kurarak ya da direkt ev satın alarak oturum almayı planlıyorum. Aklımdaki ilk 3 seçenek bunlar olduğu için yollarına bakmıştım. NL şu an en olası gibi görünüyor , o yüzden onu sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar