Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikinci Vatandaslik Alma Tutorial'i

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
3. vatandaşlık alınabiliyor. 3. bir pasaport daha doğrusu.
1. Amaç prestij sahibi ülkelerden almak ( USA,UK, İsviçre , Almanya vs) ise coğu zaman prosedür çok fazla yukarılarda anlatıldığı gibi ya da çok pahalıya mal oluyor.

2. Amaç visa-free yerler olsun ülke korsan ülke olsa da olur ise , yine tuzluca ama TR de birçok kişinin karşılıyabileceği durumda (bir ev fiyatı gibi düşünün)

3. Visa-free yer opsiyonları az olan hem de prestijsiz olan ülkeler de var , bunlar daha çok askerlikten kaçıp birkaç sene zaman kazanmak için düşünülebilir , işlerinizi yoluna oturtunca ikinci vatandaşlığınızı prestijli bir yerden alırsınız. Bu tarz bir ülkede bir araba parası tutuyor ( Fiat değil tabi :P )

1'deki tarz ülkeler illa gel benim ülkemde yaşa/çalış sonra diyor , şirket kurup yüzbinlerce dolar yatırım da yapsanız genelde durum öyle
2 ve 3 te anlattığım ülkeler tam ver parayı al vatandaşlığı tarzı ülkeler. Sanıyorum ki , birşeylerden kaçan insanlar için tasarlanmış , vizesiz çoğu ülkeye de geçiliyor , mis =)
  • 6 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Selamlar,

Biz "işimiz gücümüz bu, bugüne kadar bunları yaptık" diyerekten, insani limitler içerisinde para harcayarak başka ülkeye yerleşmeyi istiyoruz.

Buna göre tavsiyeler ve önceki konulara ekleyeceklerinizi duymak isteriz.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

ya bu benim bildiğim almanya için bu arada ama çok değişmiyor genelde min 5 yıl

almanyada esinle gidince 5 yilda vatandaslik mi aliyomussun?
hadd canim. 8 o benim bildigim.
5 yilda süresiz oturma müsadesi verirler heralde isine misine bagli olarak.
Mesaj tarihi:
bulgaristanla çifte vatandaşlığım var. ab üyesi. şimdi ben bulgaristanı sallayıp ingiltere vatandaşı olmak istiyorum. nasıl olur bu iş?
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:

BabacumMostors said:

ya bu benim bildiğim almanya için bu arada ama çok değişmiyor genelde min 5 yıl

almanyada esinle gidince 5 yilda vatandaslik mi aliyomussun?
hadd canim. 8 o benim bildigim.
5 yilda süresiz oturma müsadesi verirler heralde isine misine bagli olarak.

hmmm iyiymiş yahu..

vaniiiiiille
Mesaj tarihi:
kubali biriyle evlenince 4 ayda green card alabiliyormusuz =)
Normalde usa vatandasiyla evlensen bile 2 yilda alabiliyorsun ama kuba-amerika arasinda bir antlasma varmis sanirsam, o yuzden boyle cat diye veriyorlarmis eline yesil yesil
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Nakit para bastırarak vatandaşlık satın almaca işlerini daha önce tecrübe etmiş birileri ya da tanıdıkları var mı ?

İnternette yeterince bilgi var aslında ama , süreci adım adım anlatmıyorlar genelde, hangi ödeme hangi aşamada oluyor , hangileri refundable , para direk oranın hükümet birimlerine swift mi , aracılara emanet mi nedir falan.

Bu danışmanlık şirketleri de heryerde var TR ofisleri yok , olan bir firma var mı bildiğiniz ? Yoksa ben kurayım :P
  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
ingiltere icin 750 k durumu yok. pohca satarak, cam silme isine girerek oturum alan elemanlar gordum. ankara anlasmasi nedeniyle turk vatandaslari bu 750 k yatirimi yapmak zorunda diil.
Mesaj tarihi:
Dartanian said:

http://www.takvim.com.tr/Dunya/2011/05/29/avustralyada-erkek-kitligi

abi bi gidebildik mi bence en kolayı bu ya.

hırçın said:
ben gelim de nasıl
Mesaj tarihi:
Lelouchshiba said:

sadece 2 ülkeye mi vatandaşlığımız olabiliyor yoksa 4-5 yapıp genişliğimizi belli edebiliyor muyuz ?

almanya filan 2. vatandaşlgı da kabul etmiyo artık
2. almanya olursa ve yakalarlarsa seç birini diğerinden çık diyolar
  • Yeni Oluştur...