taz Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2007 zaman diye bir şeyin gereksiz olduğunu düşündüğüm için ileri veya geri gidilebileceğini düşünmüyorum ben de. ayrıca ilk mesajdaki o bilim adamının söylediği küre müre hiçbir şey anlamadım anlayan varsa anlatsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 kesinlikle dogru bir tez sunmus zamanda yolculuk teorik oalrak mumku ndiil ama simdi birisi bulur abska bisey kesfedilir filan budna 100 sene sonra birielri bu topic i bulup kapak yapar o yuzden kesinlik vermiyelim :P bide zamanda yolculuk mumkun fatih e gittim gecen gun yolum carsambadan gecti wormhole mu nedir kesin bisey var orda kendimi 100 sene geride buldum Oo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Eksik olmuş... Bilim adamları: "Zamanda yolculuk yapamazsınız... " "... ama biz yapabiliriz eki eki" olacaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 heheh evet şimdi oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2007 @Shadowfury Zamanı tek bir çizgi ve göreceli olmayan bir ey olarak düşünürsen dediklerin doğru. Lakin; A olayı yuzunden B kişisi etkilenip geçmişe gidip A olayının olmasını engellerse Şöyle birşey olur.Zaman olayın engellendiği yerden itibaren farklı bir çizgide ilerler B kişisinin Bütün bu olanlardan haberi olur ve bilir. Diceksin ki e A olayı olmuosa B kişisi neden geri dönüyor, A olayı aslında obur zaman cızgısınde oldu ve B geri donup çizgiyi bozdu, bu demek değildir ki A olayı ikinci çizgide olmuyor. ----A---------B hooop geri don ----A_____________________ B kişisi --- den etikelip geçmişe gidip A yı değiştirdiğinde -- __ oluyor. Bunlara ek olarak Olan-olmuş-olacak bir hareketin yerini evrende belirleyebilmek için 4 boyuta ihtiyacımız var.Yoksa sadece anlık değişimlerden söz edebilirsin. Bu yüzden öyle diyebilirim ki; ben u anda bunları yazıyorum 5 saniye sonra olduğunu düşünün.Ben 5 saniye onceki aralıga gıttıgımde hep " ben u anda bunları yazıyorum" u yazıyor olucam. Bu yüzden o B nin geri dönme olayı hep gerçekleşiyor, olaya bu açıdan bakarsan gayet mantıklı zaman yolculuğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 yahu yazılanları okuyup bişeyler anlamaya çalşıyorum ama olmuyor :S .Zaman yolculukarında insanlar uzayı gözleme gibi büküp duruyor ama bu iş kolay değilki.Genel relativitede uzay bükülmesiyle ilgili denklemlerin çoğu yüksek derecede nonlineer yani tam çözümü yok.Bikaç tanesinin (meşhurlarından birisi schwarschild ) çözümü var .yani bükmek kolay değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 kolayı zoru tartısılır da olabilitesini tartışıoduk biz burda =). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2007 zaten zamana hükmedersen tanrısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 said: kolayı zoru tartısılır da olabilitesini tartışıoduk biz burda =). sorun da burada zaten. buraya ve diger konuya yazanlarin cogu dur durak demeden iskembeden atiyor. hic bir bilimsel yani yok yazilarin. sadece kisiye mantikli gelen varsayimlar var. kulaktan dolma relativite teorisi var o kadar. biri kalkip hipnozla mumkun bile demis. kitaplari kapatip duaya bile cikiyorum ben gordukce akil fikir ihsan eyle yarabbi diye ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Tabiki atıyoruz işkembeden, e bilim adamlarıda öyle yapıp sonra bir düzene sokmuyorlarmı =). Engelleme yaratıcı gençliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2007 eh siz de salladiklarinizi bir duzene sokacaksiniz ki yenilir yutulur bir yani olsun o zaman. her ne kadar sadece kendi kurdugunuz mantiklara dayanan fikirler olsa da biraz arastirdiginiz takdirde bilimsel temellere pek tabi dayandirabilirsiniz. yalniz bu is boyle olmaz. bilim adamlari oyle iskembeden sallayip hadi bunu bir temele oturtayim demez. ne olmus ne bitmis kim ne yapmis okur ogrenir once. sonrasinda bunlara gore kendi tezini olusturup bunu toparlamaya calisir. ha ama istiyorsaniz dedigim gibi siz kedi dusuncelerinize uygulayin bunu. bilimin tikandigi, henuz kesfedemedigi noktaya geldiginizce olasiliklardan ya da "bence bunun boyle olmasi mantikli" gibi seylerden soz edebilirsiniz. bu yaratici gencligi engellemek degil kesinlikle, yanlis dusunmeyi engellemek. ha diyorsanki bu senin anlattigin haliyle sIkIcI kim ugrasacak kim dusunceleri formullere bilimsel temellere dayandirmayi diye... eh bu sekilde dusunenin de ne kendisine ne de cevresine pek faydasi olacagini sanmam. varsin dusunmeyiversin. ya da kendi kendine oyalansin dursun iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 ya aslında biz burda beyincik fırtınası yapmıyormuyuz? Pati ulusal alanda kale alınacak bir ortamda ben mi farkında değilim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2007 Arkadasim neye gore beyin/beyincik firtinasi yapiyorsunuz ben de onu soruyorum iste ? Beyin firtinasi nedir ? Fikir/cozum uretmek icin kafalari bir etmek degil midir ? Aynen oyledir. Peki siz nasil yapiyorsunuz bunu ? Iskembeden atarak. Iste kaybettiginiz bittiginiz nokta bu. Luzumsuz birsey yapiyorsunuz. Milli piyango ya da loto hesabi ya tutarsa diyerek catur cutur amacsizca yaziyorsunuz. Ne bilime ne de teknige uymuyor bu yaptiginiz. Hala kalkmissin bana su yapilani savunuyorsun. Bolumun adindan amacindan haberiniz yok mu ? Rastgele mi yaziyorsunuz suraya anlamadim ki ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 E iyi de zaten mevcut olan birşeyi karıştırıp sunmuyoruz şuan, çünkü zaman yolculuğu diye birşey yok(en azından şimdilik).Yani elmayı alıp "bence bu elma değil armut" demiyoruz. Zaman yolculuğuyla ilgili mevcut tek şey teoriler. Eh, biz de iyi-kötü teorilerimizi,düşüncelerimizi belirtiyoruz.Teorilerin saçma veya tutarsız olması beklenilebilir çünkü bildiğim kadarıyla aramızda bilim adamı filan yok değil mi? Zaten buraya zaman makinesi icadı için gerekli formülleri yazmamız beklenmiyodu herhalde? Yaptığımız şey yanlış mı? O zaman da öğrenmemiz gerekeni hatalarımızdan öğreniriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 evrim teorisi de bi teori ama hemen hemen tüm bilim adamları kabul diyor unutmayalım :p. zaman yolculuğu ile kasıt zaten mevcut sistem üzerine yapilan teoremler. zaman makinesi farkli bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 "Zaman yolculugu olmaz. Sunu yaparsa böyle böyle olur". derseniz. 1) Bir yerden okumussunuzdur 1) Size mantikli geldigi icin yazmissinizdir, Zopik'in degimiyle "iskembeden sallamissinizdir" 3) Bir yerden okumussunuzdur, sonra üstüne 'iskembeden sallamissinizdir" 4) Bilim adamisinizdir, bu konuyla ilgili arastirma yapiyorsunuzdur Burdaki yazilarda 4. secenegin olmadigini varsayiyorum. Öyle olsaydi belirtirdi yazan kisi muhtemelen. Onun disinda yazilanlarin kaynagi belli olmuyor sorun orda. Bir yerden okuduysaniz belirtmek yararli olur, kaynak verilir, link verilir. Kendi fikrinizse (tamam iskembeden sallama demiyorum :p) de öyle oldugu belirtilir. Bilim ve teknik ile ilgili yazilar kaynaksiz olmamali. Olursa bilim ve teknikle pek ilgisi kalmiyor. Bilimle ilgili bir konuda "bu böyledir" diye bir sey okuyorsam; bunu kim demis, ne zaman demis, neye dayanarak demis bilmek isterim. Görmezsem de pek sallamam acikcasi. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 11:26 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ben Discoveryde izlediğim belgesellerden ve okuduğum bazı kitaplardan bildiklerimi ve çıkardıklarımı yazıyorum. Ama hatırlayamam hangileri olduklarını :D Ama yalan yazmam yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ya topiği okumadım hatta daha önce yazmış bile olabilirim ama zamanda yolculuk yapıyorsan, şu anda kalkıp ileriye yada geriye gidebiliyorsan, geçmiş ve geleceğin aynı anda yaşandığını da kabul ediyorsundur yoksa gidemezdin di mi? en ileride yaşıyan biz olsaydık geleceğe gidemezdik çünkü daha yaşanmamış olurdu. Eğer geleceğe gidebilirsek geleceğin önceden yaşanmış olduğunu kabul etmemiz gerekir, bunun sonucu da biz sürekli geçmişte kalırız, e insanoğlu kesin bir pislik yapardı, gelecekten gelip geçmişi bozardı bişi yapar insanlığı yok ederdi. Bunun sonucunda 2 şeye varıyorum Birincisi ya geleceğe geçmişe yolculuk imkansız Ya da ileride insanlar şerefsiz olmuyacak, geçmişe dönüp pislik yapmıyacaklar (ki zor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Heinz_Guderian Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Zamanda yolculuk mümkün olduğu anda, Paticik forumundaki üyeliğimi hemen iptal ettiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar