Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista olayında şunu anlamadım.

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

Çok basit bi sorum var kullanan arkadaşlar bilir buyuk ihtimalle.Şimdi vistayı edindik diyelim bi şekilde.Bunların 32 bit 64 bit dosyaları ayrımı yoksa kurulumda ona gore mi kuruyo.Yani Dvd içerigi ikisininde aynı da kurulumda mı yonlendiriyo yoksa farklı kurulum dosyalarına sahip.Yardımcı olursanız terazinizi operim, linklere el bile atıveririm.Oh be.

[ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 21:05 tarihinde, Cintonik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

32 bit ve 64 bit için kurulum medyaları ayrı. Ultimate Edition paketlerinin içinden hem 32 bit hem 64 bit kurulumu için gerekenler çıkıyor. Onun dışında normalde hepsi 32 bit.

Vista lisansınız varsa 64 bit için gereken kurulum medyalarını bu adresten sadece uygun bir posta ücreti göndererek sipariş edebiliyorsunuz.

64 bit versiyonlarının cd versiyonları yok anladığım kadarıyla, sadece dvd.

[ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 21:17 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten 32bit kullanan bilgisayarda düzgün çalışmaz bile vista :)

ben de şunu merak ediyorum.
windows xp'ye alıştığımızdan tüm programlar istisnasız 32bit kullanıyor.
bir pc bir laptop var bende, ikisinde de 64bit işlemci var ama windows xp 32bit yüklü.
tutup da vistaya geçtim diyelim. 64bit olacak vista.
ben bu 64bit vistada illa 64bit programlar mı kullanmam lazım (x64 mü ne deniyordu) yoksa 32bit kullanan eski programları (bu da x86 sanırım) da çalıştırır mı?
yoksa stabilite problemleri felan mı yaşanıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone, 32 bit programlar 64 bitlik işletim sisteminde çalışır. bu, işletim sistemi dışında mimari ile de ilgili. Üretilen her yeni teknoloji geriye dönüktür, yani kendinden öncekileri destekler (tıpkı 32bit winxp çalıştırabilmen gibi). bundan dolayı32 bitlik bir uygulama çalıştırabilirsin ancak. Karşına işletim sistemi çıkabilir. uygulama vista ile uyumlu değilse, isterse 64 bit olsun yine çalışmaz. kısaca tek dikkat etmen gereken, vista ile uyumlu olması :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır 32 bit driver'ları 64 bitte çalışmıyor mesela. Ayrıca 16 bit uygulamaların hiç biri çalışmıyor.

Üstüne bir de şu var:

said:
No support for unsigned drivers.

You know that "The software you are installing for this hardware ... has not passed Windows Logo testing" dialog you see so very, very often when installing some random piece of hardware, after which you click the "Continue Anyway" button instead of the alarming "STOP Installation" one?

Well, you won't see that box any more in 64-bit Vista, because unsigned drivers will not work at all.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@Bone, 32 bit programlar 64 bitlik işletim sisteminde çalışır. bu, işletim sistemi dışında mimari ile de ilgili. Üretilen her yeni teknoloji geriye dönüktür, yani kendinden öncekileri destekler (tıpkı 32bit winxp çalıştırabilmen gibi). bundan dolayı32 bitlik bir uygulama çalıştırabilirsin ancak. Karşına işletim sistemi çıkabilir. uygulama vista ile uyumlu değilse, isterse 64 bit olsun yine çalışmaz. kısaca tek dikkat etmen gereken, vista ile uyumlu olması :)

valla geriye dönelik teknoloji diye birşey yok.
en basitinden kullandığım windows xp, dos oyunlarını ve windows 95 oyunlarını çalıştırmıyor :)
uyumluluk hödösü diyorlar ama onun bir işe yaradığını görmedim.

yani windows vista'ya ve 64bit'e geçmek istiyorum da,
korkuyorum böyle tir tir titriyerek...

mirage'in en son dediği olay beni daha çok düşündürdü....
Sosyal ağlarda paylaş

zgrw, yeni teknolojinin eskiye dönük olması diye bir şey söz konusu değil burada. fakat 64bit windowslar içinde WOW diye bir emulatör geliyor, o 32bitlik uygulamaları 64bit e uyarlamaya çalışıyor elinden geldiğince. onun dışında 16bit uygulamalar zaten çalışmıyor.
bu emulatör de 64bit mimarisine değil, windowsa ait olduğundan, mesela 64bit linux işletim sistemlerinde daha çok sorun yaşanacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...