Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hellim Peyniri Kızartması


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

aslında çok zor bişey değil ama:) ben anlatayım yinede bilmeyenler vardır:)

arkadaşlar ihtiyaçlarımız malum;
Bir kalıp Hellim Peyniri (Reha marka iyidir güzeldir)(çoğu markette var)(kıbrısta üretilen, sıkı, aşırı tuzlu peynir)
Bir somun ekmek (daha az isteyen kessin kardeşim:D)
Yağ (tereyağ, becel, omega3 marka falan)


evet arkadaşlar başlarken yukarıdaki gibi peynirimizi dilimliyoruz.


dilimlenmiş penyirlerimizi tavaya dizdikten sonra üzerine istendiği türden bir yağ koyuyoruz


peynirlerin çok çabuk kızarmaması için bol bol çeviriyoruz.


yavaş yavaş kızarıyor peynirlerimiz


fazla kaçırmamak lazım. mesela ortadaki peynir çok kızarmış durumda. üzerine çatalla vurduğumuzda tık tık etmemesi lazım. ama kızarmış olmalı. sağdaki peynirimiz uygun durumda mesela.


ekmeğimizi yardık (hayvanım evet:))


peynirleri üzerine dizdik



öküz gibi ısırdık yedik.

fotoğraflar için tamere teşekkürler:)

Mesaj tarihi:
:O hellim peyniri zaten aşırı yağlıdır yahu kendi yağında da kızarır :)

seninkinin tadı güzel olur olmasına da ekstra ultra hiper saglıksız olması ayrı bir etkisi =)
Mesaj tarihi:
valla benim yediğim marka hellimde vıcık vıcık yağ olduğu söylenemez. daha çok suyu var... hoş kendi suyunda da pişebilir isteğe göre doğrudur da. böylesi daha güzel hehe:)
Mesaj tarihi:
teyzem anlatmıştı ilk evlendiklerinde amcama bi domates çorbası yapmış nasıl olmuş diye sorduğunda amcam "bukadar yağı postalıma koysan o da lezzetli olur demiş" hehe :) bu da ona benzedi :D
Mesaj tarihi:
yağ koymak gereksiz..hele tereyağda kızartmak damarı tıkamak için elinden geleni yapmak demek..1-2 tatlı kaşığı zeytinyağ konabilir..zaten helli çok yağlıdır.
ayrıca mangalda yapmayı pek tavsiye ediyorum anında sıvı peynir gibi bişi olup kömürlerin üzerine düşüo=P gerçi sonra magalın üstüne tava koyup yapmış tım fena olmamıştı ama=)
bu arada eline sağlık levie
Mesaj tarihi:
hellim yönetir!

kızartması göz yumurtaya acayip yakışır ama bence yumurtaya tereyağı abanıp, hellime hiç yağ koymamak daha iyi bi çözüm :P

bi de ben haşlarım hellimi, süper olur.
yani haşlamak derken, suda kaynatmak değil de, kaynamış suyu üstüne döküp, bir 3-4 dakika bekletmek şeklinde.
yarım santimlik dilimler hem yumuşacık oluyor, hem de o fazla tuzunu az da olsa atıyor.
bi de soğumaya yüz tutunca gıcırdar bu, eğlencelidir de :)
Mesaj tarihi:
burdan bütün yagda kizartilir mi diye soranlara selamlarimi gonderiyorum cunku az once yagsiz yedim ve yagli versiyonu kesinlikle çok daha iyi.

bu yasta kolesterol neymis hem:)
×
×
  • Yeni Oluştur...