Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hellim Peyniri Kızartması

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

aslında çok zor bişey değil ama:) ben anlatayım yinede bilmeyenler vardır:)

arkadaşlar ihtiyaçlarımız malum;
Bir kalıp Hellim Peyniri (Reha marka iyidir güzeldir)(çoğu markette var)(kıbrısta üretilen, sıkı, aşırı tuzlu peynir)
Bir somun ekmek (daha az isteyen kessin kardeşim:D)
Yağ (tereyağ, becel, omega3 marka falan)

evet arkadaşlar başlarken yukarıdaki gibi peynirimizi dilimliyoruz.

dilimlenmiş penyirlerimizi tavaya dizdikten sonra üzerine istendiği türden bir yağ koyuyoruz

peynirlerin çok çabuk kızarmaması için bol bol çeviriyoruz.

yavaş yavaş kızarıyor peynirlerimiz

fazla kaçırmamak lazım. mesela ortadaki peynir çok kızarmış durumda. üzerine çatalla vurduğumuzda tık tık etmemesi lazım. ama kızarmış olmalı. sağdaki peynirimiz uygun durumda mesela.

ekmeğimizi yardık (hayvanım evet:))

peynirleri üzerine dizdik

öküz gibi ısırdık yedik.

fotoğraflar için tamere teşekkürler:)

Sosyal ağlarda paylaş

yağ koymak gereksiz..hele tereyağda kızartmak damarı tıkamak için elinden geleni yapmak demek..1-2 tatlı kaşığı zeytinyağ konabilir..zaten helli çok yağlıdır.
ayrıca mangalda yapmayı pek tavsiye ediyorum anında sıvı peynir gibi bişi olup kömürlerin üzerine düşüo=P gerçi sonra magalın üstüne tava koyup yapmış tım fena olmamıştı ama=)
bu arada eline sağlık levie
Sosyal ağlarda paylaş

hellim yönetir!

kızartması göz yumurtaya acayip yakışır ama bence yumurtaya tereyağı abanıp, hellime hiç yağ koymamak daha iyi bi çözüm :P

bi de ben haşlarım hellimi, süper olur.
yani haşlamak derken, suda kaynatmak değil de, kaynamış suyu üstüne döküp, bir 3-4 dakika bekletmek şeklinde.
yarım santimlik dilimler hem yumuşacık oluyor, hem de o fazla tuzunu az da olsa atıyor.
bi de soğumaya yüz tutunca gıcırdar bu, eğlencelidir de :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...