Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Varmı yen gruplar keşfeden?

SadButcher

Öne çıkan mesajlar

Arada kaynayacak büyük ihtimal ama, alın bi sürü grup daha

Me'shell Ndenge Ocello: Yahu şimdi yargılamak bana mı düşer? Cazdan funka, bluesdan R&B'ye soula kadar söyler de söyler. O söyledikçe cennet köşeler gördüğümüzü sanırız.. Comfort Woman, Peace Beyond Passion etc. bi sürü albümü var alınız ailecek hasta olunuz. Şaheser şaheser.. ne diyim daha.

Jill Scott: Jaz hiphop soul karması bi bayan. Çok hoş bir ses rengi var.. Colloboration albümünde Mos Def'ten Sergio Mendes'e, Will Smith'ten Lupe Fiasco'ya bir sürü müzisyenle şarklıcıyla çalışmış. Başarılı bir albüm.

Erykah Badu: garip bir kadın bu! acaip bi şi! Normal değil.. Adı Erica iken atalarının köklerinin Afrikalı Müslümanlar olduğuna dair inancı sebebiyle -bir nevi köklere dönüş olayı (Roots caiması zaten)- adını Erykah'a çevirtmiş, Afrikalı ismi yapmış ve soyadını da Arapçadan seçmiş... Neo Soul'un en muhteşemlerinden, You got me şarkısı sarsar bünyeyi, zati tüm şarkıları silah niyetine kullanılabilir. Paper cut tadında sızlayan kesikler bırakır ruhunuza.. Kabarık saçlarını seveyim senin!

Jaguar Wright:Yine zenci bayan vokal.. Zati okplayer grubuna kafayı takmış durumdayım.. Mos Def'ten işte Rjd2'ya ve bunlara kadar ne var ne yok dinliyorum mütemadi. The What if'S şarkısını duymuşsunuzdur zati, büyük ihtimalle. Denials, Delusions and Decisions albümü pek bir güzel. Divorcing Neo 2 marry Soul (yani neo soulu bırakıp soul a gçtiğini deklare ettiği albüm gibi bi şi) süper bir albüm bir de bu iki albüm arası yaptığı And Your Ponit is? isimli bir adet şahane albümü daha var..

Öyle pek grup aramadım, genelde karşıma çıkan şeyler. Aslında çoğu o uzun süre zarfında müzik zevkimin biraz oynamış olmasından kaynaklanıyor. Bazıları önceden bildiğim gruplar ama onları farklı şekilde keşfettim:

Jane's Addiction - Strays albümü bir numaraymış, hastası oldum. Dağıldıklarını bilmiyordum tam sevmeye başladık adamlar işi bırakmış.

Strapping Young Lad - Fear Factory iş yapamayınca Devlin amca ilaç gibi geldi

AFI - tür benle kel alaka ama sing the sorrow güzel albüm

Machine Head - thrash ağırlıklı eskilerini yeniden yaşadım

Trivium - Crusade albümü beni benden aldı

Fort Minor - hayatımda hiphop dinlemedim ama Rising Tied albümü en sevdiğim albümler arasında yerini aldı. Mike Shinoda umarım linkin park dan çıkar da solo devam eder hehe

Team Sleep - Deftones solistinin bir dj ile yaptığı yan projesi. Hastasıyım. Bu kadar geç keşfettiğime çok kızdım.

The Killers - Jane's Addiction'dan buna geçtim. Sam's Town albümü o kadar iyi ki her şarkısı bir hit.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru şöyle diyim nightwishten mikko da tarot grubunda çalıyor..yeni albümlerini çıkardılar
geçenlerde tamperede konsereleri vardı hatta
bu arada nightwishin yeni solisti finlandiyadan değil

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 21:23 tarihinde, Villians tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Trivium - Crusade albümü beni benden aldı

Demiş biri abi, Crusade'e genel olarak Trivium mıçmış falan diyorlar 1-2 şarkı dinledim fena değildi aslında , ama son 2 albümün tadını verememişti... Benim favori albümüm Ember to Inferno idi şahsen. Ascendancy de fena değildi sağlamdı, ama Crusade hakkında pek olumlu şeyler söyleyemem açıkçası...

[ Mesaj 22 March 2007, Thursday - 11:00 tarihinde, MADBOY tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Eehe zaten has Trivium dinleyicisi değilim, öncesindeki albümler öyle pek bana hitap etmemişti. Crusade'deki şarkı konseptlerini çok beğendim.

Bloodbath'de kadro baya bir oynadı, alt proje olmaktan çıktı. Akerfeldt'in yerine gelen eleman ile Nightmares Made Flesh diye muhteşem bir albüm çıkardılar. Sonra o eleman da ayrıldı en son baktığımda solist arıyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

yeah yeah yeahs hastası oldum ben, karen o bizi diskoya götürsün istiyorum. konser versinler gelip, negzel olar.
bi kuple tadına bakmak için denemelik mp3ler:
rich
maps
gold lion

deadbolt zaten azar azar dinliyodum, bütün albümleri edindim bi şekilde. kendi aramızda kamyoncu müziği diyoruz, baya monoton ve country'ye fazlasıyla benzeyen bi şey yapıyolar ama garip bi büyüsü var herhalde, pek bayılıyorum.
creepy world
crime scene
hobo babylon

the rapture seviyorum bi de. gerçi son albüme bayılmadım ama olsun, güzel insanlar...
olio (hastasıyım!)
sister saviour

bi de myspace'ten invasion diye bi grup bulduk, yeah yeah yeah'den bigıdım daha sert, pek bağrış çağrış bi müzik yapıyolar. daha albümleri bile yok ama çokzel birkaç parçaları var.
http://www.myspace.com/weareinvasion

[ Mesaj 23 March 2007, Friday - 20:21 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

atheist keşfettim, jazz-death metal denebilir sanırsam elements albümü müthiş.

elvenking var, powermetal ve şarkıların %90 ı elflerle ilgili. elf hastası olduğum için atladım hemen ismi görünce şarkılarda baya güzel dinleyip ben elf olcam diye gaza gelmek hoş.

chimaira, death metal, 2005 çıkışlı chimaira albümü müthiş ilk şarkıdan bitiriyo olayı, yeni albümü resurrectionu daha tam dinleyemedim ama tüm şarkılar ilk şarkı gibiyse o da müthiş.

finntroll, folk metal bunu patiden önce de biliyor muydum bilmiyor muydum emin olamadım ama her daim gaza getiren şarkılarıyla her zaman en sevdiğim gruplardan biri olacak. trollhammaren, vargtimmen, försvinn du som lyser, aldhissia şahsi favori şarkılarım ancak dinlenmeyecek tek şarkısı yok. ancak en son çıkan ur jordens bilmemne albümünü pek beyenemedim onun dışındaki tüm albümlerini tavsiye ederim.

haggard, söyleyecek pek fazla şeyim yok çünkü pek fazla dinlemedim ancak awaking the centuries isimli şarkısı mükemmel. yer yer klasik müzik yer yer gaz brutal vokaller.

forgotten woods, black metal, pek bilinmeyen bir grup sanırım, dinlediğim ilk black metal grubu ve her daim hastasıyım. benim black metalden anladığım budur. bu türü sevenler varsa napsın etsin bulsun bunu özellikle the curse of mankind albümü mükkemmel.

manegarm, folk metal finntroll gibi bu elimde vredens tid isimli 2005 çıkışlı bir albümleri var bu albümdeki şarkıların istisnasız müthişliği dışında diyecek başka bir şeyim yok edinin bence.

moonsorrow, bu da folk metal galba pek bilgim yok elimde bir albümleri var pakanajuhla isimli şarkı dışında pek ısınamadım ama finntroll falan seviyorsanız bu şarkıyı kesin bulun çok güzel

old mans child, death metal denir sanırım buna da, cidden kaliteli. elimde the pagan prosperity isimli albümü var ve şu ana kadar saydığım gruplara bakarak müzik zevkimizin yakın olduğunu düşünüyorsanız bu albümü mutlaka indirin çok güzel..

onslaught, bu da çok gaz süper bişi bunu yeni indirdim killing peace isimli albümü var, pain, destroyer of the worlds, killing peace isimli şarkıları dinleyipte yerinde durabilmek zor.

samael, bunu da çok severim sevdiğim şarkılarının çoğu passage albümünde shining kingdom, jupiterian vibe, moon skin, born under saturn, a man in your head ve bu albüm dışında exodus, supra karma, us, together sevdiğim şarkılar arasında bir deneyin derim.

Summoning, tolkienin orta dünyası temalı black metal grubu. beni ilk büyüleyen şarkıları "the passing of the grey company" ekşisözlükte bu grup hakkında şöle bişi yazıyordu aynen aktarmak istiyorum: "bu kadar kulak tırmalayıcı seslerle bu kadar dinlendirici bir müzik yapılabilir". koyun bunların herhangi bir albümünü hayallere dalıp gidin..

(ühüh ben yatıcaktım ya niye açıldı bu paticik kaç olmuş saat gidemicem yarın dershaneye.)

[ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 00:29 tarihinde, tunca tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok çok özgün müzik yapmasalar da herkese önerebileceğim bir grup Ulytau. Kazakistanlı 3 müzisyenden oluşuyor ve klasik müzikten hardrocka, deneysel çalışmalardan etnik müziğe kayan geniş bir yelpazeleri var. Sitelerinden 3 tane şarkıları indirilebilir. 5 dakikanızı ayırıp bu kaliteli arkadaşlara bir şans verin derim.

http://www.ulytau.ru/eng_index.mhtml

Sosyal ağlarda paylaş

Bi tanede benden dinlememiş olan mutlaka edinsin üstelik yeni albümleride çıktı. Power Thrash arası feci melodik bi o kadar gaz bi grup "Rebellion"

Soniki albümleri konsept
"The Sagas of Iceland: History of Vikings Volume I"
"Miklagard - The History of the Vikings Volume II"

pişman olan gelsin parasını vericem geri :P

ha buda official siteleri
http://www.rebellion.st

[ Mesaj 27 March 2007, Tuesday - 07:29 tarihinde, SadButcher tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...