Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Format Atılmış Hdd deki verileri kurtarmak mümkünmü

Dark_Soul

Öne çıkan mesajlar

5 senelik emekter hddmi sata disk aldiktan sonra windows kurarken uçurdum:(,içinde çoçukluk arkadaşlarımla olan resimlerinden orjinal oyun cd-key lerine kadar bi sürü benim için önemli olan(genelde manevi anlamda) veri var,şu an formattan sonra diskin üstüne herhangi birşey yüklemedim belki kurtarabilirim diye,bu işi profosyonel olarak yapan bi kaç şirket var ama 100 lerce dolar verecek kadar zengin değilim:(,bi kaç program denedim ama sadece system dosyalarini görüyor, şöle sağlam bi program varmı verilerimi kurtarabileceğim,50 doları geçmemek şartıyla lisanslıda alabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

senın kurtarman cok zor, ne kadar kurcalarsan kurtarma ihtrimalinide azaltmış olursun, en son baktığımda yanık hd icin 150 dolar gibi fiyalar veriyolardı, ebcne bi daha hiç kullanmıycakın bi programın lisansına 50 dolar verip düşük bi ihtimalle hd yi tehlikeye atmaktansa ver bi şirkete cozsunler
Sosyal ağlarda paylaş

www.recovermyfiles.com

ama büyük ebatlı dosyalar için çok ümitlenme. Kısa sürede uçmuşsa datalar ve üzerine bir şey yazmadıysan geri getirebilme ihtimalin yüksek. Ben çok kez word döküman, resim ve başka küçük ebatlı dosyaları bunun sayesinde reenkarne ettim, hayata döndürdüm

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 10:46 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Format atılan hdd de eski verilerin bulundugu hücrelerin üzerine birşeyler yazılmadı ise kurtarılabiliyor.

Yani örnegin bir mp3 hdd de 5. sokak 50. apartman 20. dairede kalıyor ise o daireye baskası tasınmamışsa geri getirebiliyorsun.

veri kurtarma yazılımlarını bir araştır bakalım ben yapmadım hiç ama mantık böyle olayda
Sosyal ağlarda paylaş

bakin harddiskin mantigini anlatiyim ona gore anlarsiniz

windowstan veya normal dostan format kullandiginizda o bilgiler silinmez. sadece o araliktaki yerlere burasi bos isareti koyulur. eger siz harddiske yeni birsey yuklerseniz o bos denen yerdeki bilgiler silinir ve ustune tekrar yazilir.

yani eger format attiysaniz hic bir sey yapmayin hic birsey yazmayin hdd ye. sonra recovery programlariyle buyuk bolumunu kurtarirsiniz.

ama eger birsey yazarsaniz hdd ye o zaman sansiniz azaliyor

ha birde format / u varki bunu yaparsaniz geri donussuz siliyorsunuz

zaten 400 gb bir hdd bunu yapmak bir gun surer heralde
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım net üzerindeki programlarda 5 formata kadar bilgileri bulabiliyorsun. bu işi meslek olarak seçmiş, profesyonel kuruluşlar var. fiziksel zararlı bile olsa verileri kurtarabiliyorlar.

Net üzerinde get data back programını tavsiye ederim. NTFS ve FAT olmak üzere iki farklı exesi var.

bu tarz programlarda saglıklı verim alabilmek, bilgileri geri getirebilmen için 2. hdd de denemen lazım. yani başka bir pc ye hdd yi takıp diğer hdd üzerinden taratman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bide şöle bi sorun var format attıktan sonra diskin üzerine bişey yüklemedim ama formattan önce disk 4 partiondu onlari birleştirip format attım,bu arada easyrocover çok dandik bişi çıktı ,bulduğu dosyalar windowsun c deki sistem dosyalari ve geri dönüşüm kutusundaki 10-15 tane ıvır zıvır,bide system volume informationdaki dosyalar,ee hani benim mp3lerim resimlerim,neyse bide diğerlerini deniyeyim,sıradaki adayımız get data back:)

[ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 03:38 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten formattaki amaç veri adreslerini silmektir. yani veriler hiç bir zaman silinmez. verilerin adresleri silindiği için formattan sonra o dosyaları göremeyiz. dediğim gibi gdb de 5 formata kadar geri getirme olayı var. profesonel firmalarda ise bunun sınırı yok.

bilmem hatırlarmısınız 7-8 sene önce hizbullahın istanbuldaki evlerine baskın yapılmıştı. ve orada örgüt bilgilerinin oldugu hdd ler yakılmış hatta bazıları kurşunlanmıştı. geçenlerde okuduğum haberde bu hdd deki bilgilerin kurtarıldığı ( amerikadaki ismi açıklanmayan bir firma tarafından ). helal olsun adamlara ne diyelim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...