Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2Moons

Masteis

Öne çıkan mesajlar

Yeni server açıldıda bende denememiştim oyunu denedim vede yorumum şu:

Artık hiçbir orjinalliği olmayan hack&slash tipi sıfır zeka gerektiren bu tip insanları söğüşleyelim diye yapılmış Kore ve Japon oyunlarından bayıldım ben bu da bir diğeri malesef.

Tek iyi yanı dungeon sistemi onuda üç beş tane hep birbirinin tekrarı halde yapmışlar yapanı bulup suratına tükürmek istedim sinirlendim.

Ne zaman anlayacak bu kaskafalılar acaba hayatta grind yapmaktan daha güzel şeyler var.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe bence yapanlarin anlamasi icin once oynayanlarin anlamasi gerekir.Ama tabiki kisiden kisiye degisen bir zevk kavrami var kimi sadece yaratik kesip 150 lvl almaktan hoslanir kimi 3 lvl kasip oyunu siler.boyle oyunlar oynanmasa yapanlar bir seylerin farkina varicaklarda o zamana kadar OoOO..
Sosyal ağlarda paylaş

Affınıza sığınarak eklemek istediğim iki şey var.Birincisi etrafta acayip sayıda grind meraklısı var :) ,ben x level oldum diyip dolaşmayı seven bu tipler varken dediğiniz zor.İkincisi bedava oyunlarda grind olup olmaması pekte önemli değil ,para vermediğiniz için önünüze ne konulursa ses çıkarmadan kabul etmek zorundasınız.
Ayrı bir noktada mmo ve grind denen kavramının içiçe geçmiş olmasıdır şahsi kanaatimce.Buda müşteriyi oyuna mümkün olan en uzun süre bağlamak (=para) için yapılıyor.
bu bir oyunda skill point olur bir oyunda para olur diğerinde item olur bu dertden muzdarip olmayan mmo yok bence.

Edit:unutmuşum yazmayı bir ara rose online oynadım irose betatest ve sonrada erose.erose 'a başladık ben 50 falan olmuştum adamlar forumlarda ağlıyordu level 120/150 (artık her neyse) olduk XP alamıyoruz yeni yaratık /bölge ekleyin diye ,kardeşim sen hiç uyumazmısın ,yemek yemezmisin ?Su içmezmisin? .O oyunda grinddi ama en zevk aldığım oyundur betası (irose) çok harika bir ortam vardı .

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 23:13 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

f2p oyunlarda end game content üzerine çalişan bi ekip falan yok. oyunda yardimci olsunlar diye 1-2 gm koyup serverlari ayakta tutmalari yetiyor. oyuncularin son level a gelmek için çalişip çabalamalari zaten oyunun amaci oluyor firmalar için ve binlercede insan var hayvani grind potansiyeli olan ve durumdan şikayetci olmayan. dolayisiyla bi yerde hem alan memnun hem satan. ee durum böyle olunca wow gibi swg gibi 2 dakkada zirt diye max level a gelebilen belli ücret ödeyip karşiliğinda content bekleyen oyuncularin f2p oyunlardan memnun kalmalari gibi bi durum sözkonusu olamiyor. ben 36 oldum 2moons ta ve girmiyorum bir kaç gündür cunku exp rate ler şaka gibi. ayni firmanin 9dragonsunuda oynadim lvl 52 oldum ve ondada ayni nedenden ötürü bayildim ve biraktim ama 1 haftada olsa 1 ayda olsa eğlendim ve hicbi şekilde pişman olmadim harcadiğim zamana.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla grind ile ilgili fikirlerinize katılmıyorum. Bu Türk televizyonlarının naapalım izliyorlar deyip kanı vahşeti prime time a giydirmesi gibi bi bakış açısı.

Oyun dediğin hadisenin içerisinde belli ögeleri vardı eskiden insanlar artık daha basit şeylerden zevk alıyordur belki olabilir ancak bu ellerinde olanın bu olmasından, alternatiflerin talebe karşılık verdiği saçma fikrine kapılıp yan gelip yatmasından kaynaklanıyor.

Sadece Wow da bile pirate cave bossunun iki espri yapmasını ağzı açık izleyip birbirine anlattı insanlar aylarca. Dolayısı ile bu oyuncunun hıyarlığı değil programcıların ortaya koydukları türün, bir bağımlılık yapan bir tür olması iki başka daha iyi örneklerinin ücretli olmasıdır.

Bunun dışında kızdığım noktada insanların birey olarak değil sürü olarak hareket etme meyili bir kerede gerçekçi eleştiri yapsalar görecekler hayatın gerçeklerinide neyse o ayrı konu.

Kısacası en azından söğüşlenmeyin kardeşim (birini söğüşlemek sadece parasını almakla olmaz vakit insanın sahip olduğu en büyük değerlerden biridir) oyun oynamanıza grindınıza laf etmiyorum.
Zaman geçtikçe anlaşılıyorki bu MMO dünyasına gelmiş geçmiş en iyi oyun Ultimaymış dahasıda yok galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...