Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

plazma sorunsalı

ginaly

Öne çıkan mesajlar

gerçi mobil başlığına bu konuyu açmak ne kadar doğru bilmiyorum ama teknosa içerikli bi soru olduğundan belki uygun olabilir.

şimdi bnm kuzen hollandada oturuyo ve yazın buraya kesin dönüş yapcak. hazır gelio diye bizim peder de plazma tv siparişi vercek (ucuz oluo ayağına).

gelgelelim biz bu yeni plazma olaylarından pek çakmıoz. yani nedir nasıldır, hangi özellikler önemlidir, hd nedir la?, markalarda ne tavsiye edilir, plazmamı lcdmi hedesi, falan filan...

ben biraz araştırdım ama sizin de kıymetli görüşlerinizi de almadan edemiycem
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
doğrusu kaç ekran alacaksınız? sonuçta hollanda'dan buraya getirmek için belirli bir kargo ücreti ödeyeceksiniz. bunları unutmamalısınız. elektrik uyumu fazla sorun olmaz, özel adaptörlerle türkiye'ye uyum rahatlıkla sağlanabilir. hollanda'da philips'ler ucuz diye duymuştum. ancak fiyatlarını tam olarak bilmiyorum. doğrusu plazma veya lcd televizyon alacaklar için kafalarında çok çeşitli sorular vardır. ilk olarak plazma mı lcd mi? gerçekten önemli bir konu :)

plazma televizyonlarda aksiyon veya maç gibi hareketli görüntüleri bulanıklık olmadan biraz daha net bir biçimde izleyebilirsiniz. eski nesil lcd'lerde bu biraz sorun oluyordu ancak yeni nesil çıkan lcd'lerde bu oldukça giderildi. plazmanın ömrü lcdye göre daha düşüktür. bazı plazma üreticileri neredeyse lcd kullanım ömrüne ulaşabilen ürünler sunmuyor değil. lcdde görüntü çok daha parlak ve canlıdır. plazmada ise soluktur. büyük boyutlardaki lcdler plazmalara göre daha pahalıdır. bazı lcd üreticileri lcd televizyonları daha ucuza mal edebilmek için çeşitli firmalarla anlaşma yapıyorlar. plazmalarda üreticileri için böyle bir durum olmadığını okumuştum. sonuçta gidipte çok dandik bir marka lcd almayacaksan bir sorun olacağını sanmam. plazmaların birde şöyle bir sorunu var, bir televizyon kanalı veya ekranda uzun süre değişmeden kalan görüntüler televizyonu kapatsanız bile ekranda kalabiliyor. lcd'de böyle bir durum yok ancak bazı plazma üreticileri bu konudada önlem aldıklarını belirtiyorlar. sana tavsiyem eğer aksiyon veya spor gibi hareketli görüntü içeren birşeyler izleyipte, görüntünün çok net olmasını istiyorsan bir plazma almalısın. ancak bu o kadarda önemli değilse lcd çok daha iyidir. plazmada pioneer öneririm. lcd'de ise sony oldukça iyi. hd ready özelliğinin bulunması iyi olur. gelecekte hd formatına geçilecek. hd formatında 16:9 yayın yapılır. bu yayın standart televizyon yayın formatı 4:3'e göre çok daha geniştir. birde 1080i veya full hd televizyon almanı öneririm. 1080i olayı satır ile alakalı, tam olarak açıklayamayacağım sanırım onu :) bence 101 ekran veya üzeri sony, philips lcd veya pioneer plazma öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

saol orc_lord bilgiler için.

en az 106 ekran düşünüyoruz. kargo parası ödemiycez çünkü bizim kuzen ordan kendi eşyalarını getirmek için 10m3 malzemeye kadar sabit bi kargo ücreti ödüyor zaten ve ekstradan plazmayı getirmesi için kargo ücreti alınmıyor.
garanti olayı nasıl olur bilmiyorum
hareketli görüntü muhabbeti nasıl olur bilmiyorum yani. şimdi kurtlar vadisi de izlesek hareketli bi görüntümü oluyo o(:
benim derdim kalite. 2-3 sene sonra elimizde patlamasın da gerisi bi şekilde hallolur sanırsam
Sosyal ağlarda paylaş

en az 20 yılda anca gelir ne demek ya hd?

şu anda kanal d ve digiturk, hd yayın testlerindeler. digiturk'un öncelikli hedefi 2007 başından itibaren hd'ye geçmekti fakat halen pek de ucuzlamayan hd lcd ya da plazma televizyon fiyatları yüzünden ve yayınlarda oluşan bazı aksaklıklardan dolayı geçemediler. ama çok az bir süre kaldı hd standartının türkiye'de oturmasına. yani kısa bir süre içerisinde hd yayınlar başlayacak digiturk'de en azından.

ayrıca 106 ekran full hd lcd televizyonlar şu anda piyasadaki en iyi şeyler. türkiyede 6.5 milyar civarı fiyatları var.hollanda'da ne kadar bilmiyorum ama televizyon için yüklü miktarda kargo ücreti ödeyeceğinizden türkiye'den almak daha mantıklı olaiblir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...