Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'de Üzücü Olay!

-Nae

Öne çıkan mesajlar

İşi hemen siyasete dayamayın diyecem ama madem dayadınız şunu diyim, bunda bir gariplik yok, her akp linin de chp linin de başına gelebilecek bir durum ki gelmiş, esas önemli olan yanı cumhuriyetçi olanlar bu marşı sonsuza kadar okurlar ama olmayanlar bir gün bu marşı yok edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

orada heyecanlanmasına sebebiyet verecek ne vardı ?.. Bu adam hiç mi toplum onune cıkmamış ?..

Uzun süre söylememiş ve bence unutmuştur.. Heyecan değil.. en az 20 senedir kullanmamıştır belki de..

Ama gerçekten yani alakasız kelimeler soktu araya.. Hakaret eder gibi. Olmaması gereken bir şey..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de sizi yobazlıkla suçluyordum halbuki.

şöyle bir yazım vardı aynen yapıştırıyorum.

said:
Dynamick'e ve herkese:

Ben de şu an varolan partilerden hiç birini gönül rahatlığı ile destekleyemiyorum ama her yöne eleştirisel bir gözle bakmaya çalışıyorum bahsettiğin 1-2 nokta var;

said:
Bizde ise fanatizm ve sanki takım taraftarı gibi parti ve başkan taraftarları var. Bu kisilerin kötü yanlarını görmezden gelip körü körüne bağlanan ve cahil insanlarıda onlarla birlikte haraket etmeleri için yönlendiren pek çok insan var. Bunların lobi faaliyetleri oldukça yoğun şekilde.

said:
Biraz taraflı yayın yapan bir basın organı başka kaynakları okumayan yada okuyamayan bir insanı( misal doğu bölgelerinde bir köyde yaşayan ilk okul mezunu bir çiftçiyi) çok güzel yönlendirebilir. Ama aynı çiftçi iyi bir eğitim görmüş olsa ve gerçeklerden haberdar olsa doğruya ulaşmak için tek taraflı bakmanın yanlış oldugunu idrak edebilecek düzeyde olsa belkide öyle karar vermeyecek.

Demişsin. Yürekten katılıyorum. Nitekim burada gerçekten fanatik CHP taraftarı bazı kimseler var ve akılcı düşünmemiz gereken böyle bir zamanda bahsettiğin fanatizmi yapıyorlar. Düşündüklerinin, savunduklarının aksine yalnızca AKP'liler değil gözlemlediğim ve idrak ettiğim kadarı ile kendileri de aynı hataya düşüyorlar.

Destekleri fanatiklikten öteye geçemeyen herhangi bir fikirsel, bilgisel bir altyapısı olmadan, saf kötü veya saf iyi kavramlarına gerçekten inanabilen sabit fikirli bir kitle var.

Kendi inandıklarına muhalif bir fikir gördüklerinde somut muhalefet yapacak ne bilgiye sahip olan ne de düşünsel bir sürece yanaşan arkadaşlar ne denildiğini anlamaya bile gerek duymadan "Git Arabistanda yaşa o zaman" tarzı yaklaşımlarda bulunabiliyorlar malesef. Bu gerçekten çok acı.

Bahsettiğin İngiltere gibi ülkelerde insanlar okuyor biliyor takip ediyor ve öyle konuşuyorlar. Karşı fikri adam yerine koymayı bırak üstüne aşağılayan bir zihniyet nasıl bir Türkiye'yi yaratacak ?

Şu yukarıda bahsettiklerim her türlü politik fikirden bağımsızdır. Sabit fikirli insanların, sabit fikirlilikle suçladıkları kesimle aynı hataya düştüklerini belirtmek istedim yalnızca ve bence bu düşebileceğimiz en büyük gaflet bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben chp fanatiği değilim.Atatürk e küfür eden Atatürk hakkında açık seçik fıkralar anlatan İstiklal Marşımızda sap gibi durmaya gerek yok diyen İstanbulu Medine yapacağım diyen Tarikat şeyhlerinin önünde diz çöken Atatürk heykellerini türlü bahanelerle kaldıran Türk ordusuyla sürekli kavga halinde olan kişilerin ve zihniyetin karşısındayım yanlızca.Ben Atatürk fanatiğiyim var mı itirazın?

[ Mesaj 05 March 2007, Monday - 11:06 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde sen ve forgiver akp yanlısı tutumlar içersindesiniz.Akp yanlısı olan veya herhangi bi fikirlerine katılan kişi benim için onlardan farksızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

@bizsiziarariz Her hangi bir şekilde ülkemizin ve milletimizin değer ve çıkarlarına ters düşen kişilere bende karşıyım. Dolayısıyla bahsettiğin şeylere bir itirazım yok, eminimki Giovanni'ninde yoktur. Ama yukarıda bahsettiklerin konuyla alakasız kaçmış. Giovanni'nin rahatsızlık duyduğu şey; kendini mensubu gördüğün Gurubu/Partiyi vs eleştiremezken, aynı durumda başka bir parti olduğunda oldukça rahat ve dayanaksız bir şekilde eleştirebiliyor olman(ız)dan süregeliyor. Yani mesele objektif olamamanız. Politik görüş takım tutar gibi tutulmaz. Neyse zaten bu yazıyı okuyuncada biraz düşünürsün, sana karşıt bir görüş olduğu için yobaz diyip (ki ben ne AKPliyim nede öyle adam gibi Müslümanım) geçmezsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ona yobaz dememin sebebi karşıt görüşlü olduğu için değil kaç senedir bu foruma yazıyoruz ben de o da kimin ne olduğu belli tek bi cümleye karşılık söylenmiş bişey değil o.Ben kendi mensubu olduğum partiyi rahatlıkla eleştririm deniz baykaldan nefret ediyorum mesela bunu da rahatlıkla söylerim ama benim gözümde en büyük tehlike bu ülkenin Atatürkün ışık tuttuğu yoldan çıkmasıdır elbet chp nin de hatalrı var bugünkü durumun sorumlusu akp den çok chp dir bunu da kabul ediyorum ama dediğim gibi akp ağzıyla kuş tutsa bana yaranamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

CHP savunuculari artik bir hayli sinirli olmuslar. Baskalarina "yobaz" derken kendılerı oluvermısler. Nerde kaldı açık görüşlü ve aydın kişilğiniz.
Sizi bu hale sokan AKP'nin başarısı mı ?
CHP'nin başarısızlığı mı?
Sosyal ağlarda paylaş

"CHP savunucuları" yada "AKP savunucuları" diye gruplarmı var? bunlar her koşulda kendi partilerinimi savunuyor...?

Burda tartışmamızın amacı, öyle yada bölye benimsediğimiz düşünceyi savunup haklı çıkmak mı? Neyi kime karşı savunuyoruzki?Bence parti isimlerini anmadan olayları sadece düşünce bazında ele alsak daha seviyeli bir tartışma olabilir.

Mesela İstiklal Marşı olayını "CHPliler unuttu" yada "AKPliler unuttu" diye fişlemek yerine sadece "Bir parti vs vs'sinde Konuşmacı İstiklal Marşını unuttu" şeklinde tartışmak daha mantuıklı. Çünkü burda önenmli olan parti değil, olay! Böylece herkez daha objektif olabilir.

Hepimiz Türküz, hepimiz bu milletin iyiliğini istiyoruz. Kendi aramızda CHPli bilmemneli diye bölünmeye gerek yok bence...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...