Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Departed

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Biraz önce seyrettim kendisini,

öncelikle biliyorsunuzdur zaten, altın kürede en iyi yönetmen; oscarda en iyi film, en iyi yönetmen (sanırım), en iyi kurgu ve en iyi uyarlama senaryo ödüllerini kazanmıştı.

Açıkçası yeniden çevrim olduğu için ilk filmi seyretmeden bir şeyler yazılması mümkün değil diye düşünürdüm; ama Scorsese (bir kez daha) böyle güzel bir şey çıkartmışken bahsetmemek olmaz.

En iyi filmi değil kesinlikle bence scorsese'nin, çok daha da iyi olabilirmiş film, daha fazla bağlantılar konabilirmiş, filmin içine yerleştirilen parçaların bazıları ( Jack Nicholson'ın metresi falan) daha güzel kullanılabilirmiş. Filmin 150 dakika sürdüğü düşünülecek olursa özellikle, bu süre içinde mutlaka biraz daha fazlası yer almalıydı diye düşünebiliriz.

Öte yandan anlatmak istediğini de oldukça güzel anlattı bence 150dakikada Scorsese, bunu da (belli sahnelerde daha belirgin olsa da) 150 dakikaya yayması, filmi oldukça başarılı bir kompozisyon olarak görmemde de etkili oldu (bilirsiniz belki, genel olarak en başarılı kompozisyonlar olarak ana fikrini kompozisyonun tamamına yayanlar kabul edilir, onun gibi bu da.)

150 dakika çok uzun bir süre aslında bir film için; ama bir an olsun dahi filmden sıkılmanız mümkün değil tahminimce. Ki bunu filmi divxten seyretmiş olan ve dikkat toplama konusunda sıkıntılar yaşayan birisi söylüyor. Belirtmek gerek ayrıca, Jack Nicholson, hayvani döktürmüş. Leonardo da oldukça başarılı; ama Jack Nicholson gözüktüğü, konuştuğu bütün sahnelerde hayranlığımı kazandı diyebilirim.

Velhasıl, verilen oscar filmden ziyade Martin Scorsese'nin kariyeri içindi; ama yine de oldukça başarılı, kendini muhteşem bir şekilde izletirken kalitesinden de ödün vermeyen başarılı oyunculuklarla dolu bir film departed, seyredilmesi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Martin scorsese biraz "old school" kalmış bu film için. Tabi filmi bu noktaya getirmesindeki etkisi tartışılamaz.

Filmdeki karakterler ise sürekli birbirine üstünlük kurmaya çalışıyor. Infernal affairs daki gibi işlenmemiş karakterler. Bu yüzden filmi izlerken biraz sıkıldım. Sürekli aynı kişi konuşuyormuş gibi geliyor. İyi ve kötü dengesi kurulamamış filmde.

Bence bu filmi tarantino ele alsaydı daha başarılı bir iş çıkardı ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

ya nedir bu tarantino hastalıgı anlamıyorum herkes tutturmuş bi tarantino

Martin Scorsese kim Tarantino kim ya, Scorsese ustasına yatıp kalkıp ibadet etse yeridir tarantino, sacmalamayalım o yuzden. O daha videocuda çalışırken scorsese şaheserler yaratıyordu.

Scorsese çok büyük bi yönetmen, oscarı kariyeri için verdikleri doğru olabilir henüz filmi izlemedim. İzledikten sonra en yakın süre içerisinde yorumumu yapıcam.

[ Mesaj 05 March 2007, Monday - 19:18 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
filmi az önce izledim.

Yorumum: Mükemmel.

Oyunculuk tavan yapmış resmen, her açıdan mukemmel. Bunu Başrollerde ki matt damon ve di caprio yu sevmeyen hatta tiksinen biri olarak soyluyorum. Gerçekten ikiside döktürmüş. Dicaprio biraz daha başarılı gibi geldi. Öte yandan filmin kadrosu zaten yıldızlarla dolu, martin sheen, alec baldwin, jack nicholson, mark wahlberg. Oyunculuk olayı kendini aşmış oluyo haliyle böyle bi kadroyla. Martin Scorsese şu dunyadaki en sevdigim yonetmenlerden biri zaten. Usta yine bitirmiş olayı. Filmin birçok yerinde kendi tarzını açıkca yansıtmış.(örnek: Kafada Bardak kırma sahnesi) Detayları kusursuz birşekilde işleyip müthim bi anlatım yakalamış. Ayakta alkışlanacak cinsten. Tek bir dakika bile sıkılmadım filmi izlerken. Senaryo ise orjinalligi ile göz dolduruyor, hikayede çok başarılıydı. Final' yine scorsese'in tarzında bitmiş cuk diye oturmuş. Yani 10/10 veriyorum ben bu filme.

Scorsese çizgi film çekse izlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

onu ızlemedım eğer aynı şekilde çekmeyi başarmışsa calıntı dıyecegıne evet oyle demelisin.

Farklı çekse, bozmuş ilk film daha guzeldi alakası yok dersiniz zaten. Aynı şekliyle aktarılmış bir film gordugundede pff bune ya aynısı oluyo.

[ Mesaj 13 Mayıs 2007, Pazar - 03:50 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Tarantino ile scorsese'i karşılaştırmak çok anlamsız. Tarzları çok farklı. En basidinden birisi çok profesyonel yaklaşıyor sinemaya, öbürü ise amatör ruhlu. Birini seçecek olsam Tarantino derdim. Çünkü Scorsese'in filmleri fazla nesnel, fazla ticari geliyor bana. En büyük eksiği de bu bence, her şey mükemmel ama hiçbir şey yok gibi.

Filme gelince yine bir Scorsese klasiği. Kusursuz.

Ayrıca orjinal küfürleri ve hazır cevaplılığıyla Dignam karakterine bayıldım.

[spo]Ellerby: Go fuck yourself.
Dignam: I'm tired from fucking your wife.
Ellerby: How is your mother?
Dignam: Good, she's tired from fucking my father.

Ayrıca cenaze töreninde bıyık altından gülen zenci polis memuruna dikkat.[/spo]

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 01:18 tarihinde, Adiemus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

fim 2.5 saat suruyor.. aralar reklamlar falan 3-3.5 saate variyordu sinemada izlediimden. ve o 3 saatin nasi gectigini annamadigim bi film oldu. ne dizimin agrisi konsantrasyonumu bozdu ne de g.tumun agrisi.. oturdum izledim ve kalktim. mukemmeldi... ozellikle birkac sahne var ki... burada kullanamayacaim ama cok kullanilan bi argoyu 3-4 kere hafif yuksek seste soylememe neden olmustur refleks olarak.

izlemeyen kaybeder!!!1 diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...